Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Idag: Robert Stenvik

Robert Stenvik dømte på øverste nivå allerede fra rundt 1969 og til midt på 80-tallet, og var en av dem som ble forbundsdommer etter det første kurset i 1974. Det ble mange år som spiller på Askers herrelag, og han er også bokført med 13 landskamper for Norge. Stenvik har i tillegg vært trener på alle nivåer fra minilag til landslag, har bidratt administrativt i Asker BC i over 40 år og i senere tid har han også gjenopptatt dømmingen for å hjelpe til i kretsen. Til daglig jobber han i sitt eget rådgivningsfirma, Stenvik Shipping Consulting AS, på Langhus.

Basketballdommer Robert StenvikNår dømte du sist basketball på nasjonalt nivå? Hvilken tidsperiode var du aktiv på nasjonalt nivå?

Svar: Eliteserien og kretsseriene i Oslo fra ca. 1969 til 1985 (med noen uttak bl.a. pga et år i militæret i Finnmark, sesongen 1971/72). Dvs. siste kamp på nasjonalt nivå tror jeg var rundt 1985.  Mulig at jeg forsatte etter dette, mens jeg var trener for Sandvika’s damelag, men husker ikke.

Kan du nevne et eller flere høydepunkt(er) eller en god historie i din tid som forbundsdommer/dommer på nasjonalt nivå, enten for deg personlig eller for sporten/dommerne?

Svar:  Jeg husker den første kampen jeg dømt (som også var en eliteseriekamp!) etter kretsdommerkurset (hadde ikke dømt før kurset!) på Jong skole med Sandvika herrer som hjemmelag (husker ikke hvem de spilte mot). Dømt sammen med en annen fra kurset!  I Budstikka dagen etter stod det: ”Hva som ellers kunne ha blitt en god og underholdende kamp ble ødelagt av unge og urutinerte dommere”. Tror det gikk bedre etter det.

Savner du dømmingen eller sporten generelt?

Svar: Stein Evju var en god og respektert dommer som det var en glede å dømme sammen med, skulle gjerne hatt flere kamper med ham.

Hva har du drevet med siden du la opp som basketballdommer?

Svar: Trener på alle nivåer fra landslag, eliteserielag, kretslag, klubblag (Asker) til mini jenter og gutter. Har sittet i styret i ABC de siste 40 årene med noen få års pause. Etter at jeg la opp som spiller i Asker har jeg spilt 3-4 år i Torstad, mosjonert med gamle Asker spillere (inkl. gutteturer og julebord) og spilte for Langhus ca 3 år 1999-2002 (tror jeg).

Hva driver du med for tiden?

Svar: Gjennom eget firma jobber jeg for ViaMar AS, et konsulen-t og rådgivningsfirma for shipping. Samboer – tre basketjenter som spiller på Asker/Bærums Verk, Persbråten, den yngste lagt opp pga ryggskade. Ellers spiller jeg mye tennis. Om vinteren mange skiturer som jeg ikke fikk tid til som spiller og trener.  Div. treninger fra 3-6 ganger pr uke.

Har du på noe tidspunkt vurdert å begynne å dømme basketball igjen, eller kanskje en annen idrett?

Svar: Dømmer nå for å hjelpe til i en periode der kretsen mangler dommere, men det hadde kanskje vært morsomt å prøve seg på et høyere nivå igjen.

Har du kastet/brent alt dommertøy og fløyter, eller finnes det noe igjen langt der inne i skapet eller på loftet?

Svar: Har selvfølgelig utstyret i orden, selv om buksa jeg fikk av Geir Matthiasen er litt trang.

Har du i ettertid bidratt, eller kommer du til å bidra, med noe annet arbeid innenfor basketballsporten, f.eks. et tillitsverv, trener, etc.?

Svar: Bortsett fra dømming i kretsen og ledelsen for damelaget Asker/Bærums Verk, har jeg tatt en pause fra verv!.

Har du barn som på noe tidspunkt har begynt med basketball, enten som dommer eller spiller/trener?

Svar: Bitte Stenvik, spiller for Asker/Bærums Verk og trener for junior og jentelag i Asker. Erika Stenvik spiller for Persbråten, men har spilt for flere lag, selvfølgelig også Asker. Hun har trent yngre lag i Asker, og jeg tror hun har verv i Persbråten. Elena spiller ikke pga ryggskade, men har trent jentelag i en eller to sesonger. Alle meget rutinerte i sekretariatet til Asker Aliens.

Kommer du til å se en basketballkamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå denne sesongen, eller kanskje neste?

Svar: JA, Asker/BV og Asker Aliens. Selvfølgelig!

 

Fakta:


Robert Stenvik

Alder: 59
Antall sesonger: 14-15
Bosted: Langhus
Ev. arbeidsgiver/firma: Stenvik Shipping Consulting AS
Hjemmeside:

http://www.viamar.no