Featured

Idag: Kåre Ramberg

Kåre Ramberg fra Trondheim har dømt på alle nivåer i Norge i 20 år, og er en av ildsjelene som også fylt mange verv i tillegg til å dømme eller spille. Ramberg var med og startet både Singsaker BBK og Sør-Trøndelag krets på midten av 70-tallet, og har også vært innom flere av styrevervene i kretsen. I tidligere dager var han også Distriktsrepresentant for NBBF, en funksjon som ikke lenger finnes. Til daglig jobber Kåre Ramberg som gjørtler i eget firma, en av kun tre i Norge med fagbrev, og det er over 10 år siden han så en basketballkamp.

Basketballdommer Kåre RambergNår dømte du sist basketball på nasjonalt nivå? Hvilken tidsperiode var du aktiv på nasjonalt nivå?

Svar: Den siste kampen jeg dømte var vel på begynnelsen av 90-tallet, da hadde jeg dømt på alle nivåer siden slutten av 70-tallet. Det ble mange herre- og damekamper i 1. divisjon, senere Hovedserien, og jeg dømte kamper i Trondheim, Tromsø, Bergen og Oslo.

Kan du nevne et eller flere høydepunkt(er) eller en god historie i din tid som forbundsdommer/dommer på nasjonalt nivå, enten for deg personlig eller for sporten/dommerne?

Svar:  Jeg husker ikke noen konkrete situasjoner, hvertfall ikke som egner seg på trykk, men jeg hadde gleden av å dømme den første hovedseriekampen for kvinner i Tromsø for mange år siden.

Savner du dømmingen eller sporten generelt? Noen kollegaer du husker godt?

Svar: Intet savn lenger, alderen krever jo sitt, men jeg husker godt mine gode meddommere Knut Myhre, Stein Evju og Bård Saunes.

Hva har du drevet med siden du la opp som basketballdommer?

Svar: Innenfor basketsporten har det blitt noen styreverv i kretsen og litt trenervirksomhet, ellers er det jobben som har tatt all tiden.

Kåre Ramberg i aksjon i kamp mellom Tromsø og Ulriken i november 1980 Til venstre Tromsøs Lars Espejord. Foto: Odd E. Nerbø, Bergens TidendeHva driver du med for tiden?

Svar: Jeg er en av tre i Norge med fagbrev som gjørtler og driver mitt eget firma, Nidaros Metalvarefabrik, tiden strekker i grunnen ikke til mer. Vi støper bl.a. lysestaker, dørvridere og dørskilt i kopper eller bronse, og har også en del oppdrag i forbindelse med restaurering av kirker eller innredning av restauranter etc.

Har du på noe tidspunkt vurdert å begynne å dømme basketball igjen, eller kanskje en annen idrett?

Svar: NEI.

Har du kastet/brent alt dommertøy og fløyter, eller finnes det noe igjen langt der inne i skapet eller på loftet?

Svar: Det ligger faktisk fortsatt i skapet, jeg tror det må være av nostalgiske årsaker.

Har du i ettertid bidratt, eller kommer du til å bidra, med noe annet arbeid innenfor basketballsporten, f.eks. et tillitsverv, trener, etc.?

Svar: Jeg hatt flere verv, bl.a. leder, i Sør-Trøndelag Basketballkrets som det het før, og har også vært med i Singsaker BBK der jeg fortsatt er revisor.

Har du barn som på noe tidspunkt har begynt med basketball, enten som dommer eller spiller/trener?

Svar: Nei.

Hvor lenge er det siden du så en basketballkamp ”live”? Hvor var dette? Hvilken kamp?

Svar: Jeg tror det må ha vært for 10 år siden, men jeg er ikke sikker på hvem som spilte.

Kommer du til å se en basketballkamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå denne sesongen, eller kanskje neste?

Svar: Det tviler jeg sterkt på.

 

Fakta:


Kåre Ramberg

Alder: 66
Antall sesonger: ca 20
Bosted: Trondheim
Ev. arbeidsgiver/firma: Nidaros Metalvarefabrik
Hjemmeside:

http://www.nidarosmetall.com