Idag: Arne Løvold

Arne Løvold debuterte i hovedserien sammen med Knut Myhre i 1984 etter å tatt kretsdommerkurs i Tromsø et par år tidligere. Det ble aldri noe av ønsket om å ta forbundsdommerkurs, men det ble likevel mange kamper i hovedserien på midten av 80-tallet. Mediefokus ble det også samme sesong da Løvold sammen med meddommer Geir Martinsen fra Tromsø ble det første nordnorske dommerparet i en hovedseriekamp. Senere har det blitt litt spilling og ikke mer dømming på Arne Løvold, som vi for ordens skyld kan opplyse at er broren til Kjell Løvold fra samme by. De senere årene har Arne vært bosatt i Oslo, men har beholdt kjærligheten til sporten som tilskuer på alt fra BLNO til Euroleague. Hans favorittreisemål er Italia og byen Bologna der hjemmelagets kamper besøkes dersom det passer. Til daglig jobber Arne Løvold i IT-konsulentselskapet Miles.

Basketballdommer Arne LøvoldNår dømte du sist basketball på nasjonalt nivå? Hvilken tidsperiode var du aktiv på nasjonalt nivå?

Svar: Jeg dømte stort sett kamper i Tromsø, Harstad og i Oslo, og det var jo på midten av 80-tallet jeg holdt på med dette. Det var vel rundt 1984 at Geir og jeg dømte sammen i en hovedseriekamp, og ettersom det var første gang to nordlendinger ledet en slik kamp ble det litt medieomtale også.

Savner du dømmingen eller sporten generelt? Noen dommere du husker spesielt godt?

Svar: Jeg tror det ble en sluttspillkamp eller to... Savner ikke dømmingen, jeg har fortsatt bra kontakt med sporten men skulle kanskje tatt på meg noen trenergjerninger..

Hva har du drevet med siden du la opp som basketballdommer?

Svar: Det har blitt mye jobbing, i mange år i min jobb i datafirmaet Oracle, men også litt reising på privat initiativ. Og jeg har vært tilskuer på mange basketballkamper i hele Europa, sist i Paris når det var Final Four i begynnelsen av mai. Nylig byttet jeg jobb og er nå ansatt i konsulentselskapet Miles i Oslo.

Har du på noe tidspunkt vurdert å begynne å dømme basketball igjen, eller kanskje en annen idrett?

Svar: Nei.

Har du kastet/brent alt dommertøy og fløyter, eller finnes det noe igjen langt der inne i skapet eller på loftet?

Svar: Alt det har nok blitt borte i alle flyttingene.

Har du i ettertid bidratt, eller kommer du til å bidra, med noe annet arbeid innenfor basketballsporten, f.eks. et tillitsverv, trener, etc.?1984: Arne Løvold og Geir Martinsen

Svar: Skulle gjerne bidratt med noe mer, men det har av forskjellige årsaker ikke blitt noe foreløpig.

Har du barn som på noe tidspunkt har begynt med basketball, enten som dommer eller spiller/trener?

Svar: Niks.

Hvor lenge er det siden du så en basketballkamp ”live”? Hvor var dette? Hvilken kamp?

Svar: Som nevnt var jeg i Paris i mai for å se sluttspillet i Euroleague, men det var også veldig morsom i Italia da jeg var på Virtus Bologna - BC Ferrera i begynnnelsen av april. Kampen endte 68-63 til hjemmelaget, og laget "mitt" vant enda dommer'n viste ut vår beste spiller!!!

Kommer du til å se en basketballkamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå denne sesongen, eller kanskje neste?

Svar: Ja, det er god underholdning, så det skjer garantert.

 

Fakta:


Arne Løvold

Alder: 47
Antall sesonger: ?
Bosted: Oslo
Ev. arbeidsgiver/firma: Miles
Hjemmeside:

http://www.miles.no