Featured

Idag: Odd-Arne Krogstad

Odd-Arne Krogstad ble forbundsdommer i 1982, dømte på nasjonalt nivå i 19 sesonger, og var i mange år et fast innslag i oppgjør på toppnivå her hjemme. Noen internasjonale oppdrag ble det også da han var med norske landslag til utlandet, og da han ga seg på midten av 90-tallet var han en av de mest rutinerte forbundsdommerne. Krogstad, som spilte basket på Høybråten i mange år, var også med i NBBFs dommerkomite. Etter at han ga seg med dømmingen på midten av 90-tallet har det blitt lite basketball på "hodejegeren" fra Bækkelaget. Til daglig jobber Krogstad i rekrutteringsfirmaet Tennebø & Partners.

Basketballdommer Odd-Arne KrogstadNår dømte du sist basketball på nasjonalt nivå? Hvilken tidsperiode var du aktiv på nasjonalt nivå? Kan du nevne noen høydepunkter?

Svar: Antar det var sesongen 93/94, på øverste nivå. Jeg dømte NM-finalen mellom Asker og Bærums Verk herrer i Asker ishall, tror også den kampen gikk på NRK.

Var også med det norske herrelandslaget til Ungarn, rett etter Chernobyl 1986, var så heldig og fikk dømme CCCP OL landslag – Ungarn, vi ble fortalt at det var ca. 2500 tilskuere på kampen, i en liten by 2,5 timer utenfor Budapest. Håper det har gått bra med alle spillerne og lederne som deltok på denne turen.

Savner du dømmingen eller sporten generelt? Noen dommere du husker spesielt godt?

Svar: Savner nok ikke sporten så mye. Men jeg husker nok best dommerreisene sammen med Fredrik Holmboe, hans kunnskap om vin og god mat gjorde disse dommerturene uforglemmelige.

Hva har du drevet med siden du la opp som basketballdommer?

Svar: Skilt, med 2 jenter på 20 og 22 år (en studerer media på BI og en går andre året på politihøgskolen). Gift på ny (2009) med Ingeborg (æ’kt Trønder) og har Nicolay på 11 år. Han er fotballgutt på BSK og jeg jobber under Norway Cup. Er i relativt god form (match vekt 76 kg), trener 4-6 ganger pr. uke, løper hvis det er mulig og trener vekter på Elixa. Driver mitt eget Hodejegerselskap, og har 6 dyktige partnere. Jeg er veldig stolt av utsikten fra kontoret mitt, ser Akershus festing og innseilingen til Oslo utenfor vinduene.Krogstad i aksjon, 1990

Har du på noe tidspunkt vurdert å begynne å dømme basketball igjen, eller kanskje en annen idrett?

Svar: Nei, ikke basket. Men litt fotballdømming blir det.

Har du kastet/brent alt dommertøy og fløyter, eller finnes det noe igjen langt der inne i skapet eller på loftet?

Svar: Henter frem dommerfløyten og dømmer gutter 99 i fotball, får god respekt av spiller og foresatte pga. lyden i fløyten.

Har du i ettertid bidratt, eller kommer du til å bidra, med noe annet arbeid innenfor basketballsporten, f.eks. et tillitsverv, trener, etc.?

Svar: Nei, ikke hvis ikke Nicco skulle melde seg inn i Nordstand BBK.

Har du barn som på noe tidspunkt har begynt med basketball, enten som dommer eller spiller/trener?

Svar: Nei.

Hvor lenge er det siden du så en basketballkamp ”live”? Hvor var dette? Hvilken kamp?

Svar: Det husker jeg dessverre ikke.

Kommer du til å se en basketballkamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå denne sesongen, eller kanskje neste?

Svar: Neppe.

 

Fakta:


Odd-Arne Krogstad

Alder: 48
Antall sesonger: 19
Bosted: Oslo, Bækkelaget
Ev. arbeidsgiver/firma:

Norsk Rekruttering AS
Tennebø & Partners

Hjemmeside:

http://www.tennebo.no