Idag: Christian Paasche

Christian Paasche tok forbundsdommerkurset i 1992 og var med i elitedommergruppen i 4-5 sesonger på 90-tallet. Med en karriere som aktiv spiller i på flere lag i Hovedserien hadde han god innsikt i spillet, og ble også ansett som en meget habil dommer. Men studier og jobb tok over fritiden, og dommerbuksen havnet som pussefille i garasjen. I de senere årene har vi hørt mest fra Christian Paasche gjennom TV-skjermen der både håndball, alpin og ikke minst sykkelsport blir behørig kommentert av den engasjerte og kunnskapsrike kommentatoren. Til daglig jobber han i TV2 Sporten og er ofte sett i en trang boks sammen med  sin makker Johan Kaggestad når Tour de France går for fullt.

Basketballdommer Christian PaascheNår dømte du sist på nasjonalt nivå i Norge?

Svar: Tja, si det… Tipper jeg dømte sist i 1996 eller 1997. Jeg bodde i Bergen (og Odda) frem til sommeren 1996, så det ble mest dømming på Vestlandet.

Kan du nevne noen høydepunkter?

Svar: I 1996 skulle det være dommersamling i Danmark…danskebåten var gøy, både frem og tilbake, dessverre gikk en dommerkollega og jeg glipp av selve dommersamlingen…. Men tror ikke jeg skal ta hele den historien her.

Savner du dømmingen eller sporten generelt? Noen dommere du husker spesielt godt?

Svar: Det var gøy å dømme, og mange hyggelige dommerkollegaer, men jeg må innrømme at jeg ikke savner dømmingen noe særlig. Det jeg derimot savner er å være mer i basketmiljøet generelt. Det er veldig mange usedvanlig hyggelige mennesker i norsk basket. Jeg har trent og spilt litt 2. divisjonsbasket med Asker de siste årene, men på sesongens første trening røk korsbåndet, så det spørs om ikke karrieren nå en gang for alle er over.

Hva har du drevet med siden du la opp som basketballdommer?

Svar: Først fikk jeg sjansen til å kommentere NBA på Supersport/Canal+. Det var det som også gjorde at jeg kuttet ut dømmingen da det ikke lot seg kombinere med jobb. I 1998 var jeg så heldig å få et vikariat i TV 2 Sporten. Etter hvert ble det mye basketball der også med BLNO. Dessverre tok også det slutt, men jeg fikk hvertfall fortsette i jobben som sportsreporter.

Nå satser TV 2 hardt på sykkel og selv om jeg ikke har noen bakgrunn fra det, så har jeg fått en rolle i den kabalen. For øvrig har jeg stiftet familie og har to flotte jenter på fem og sju år.

Har du på noe tidspunkt vurdert å begynne å dømme basketball igjen, eller kanskje en annen idrett?

Svar: Hvis døtrene mine begynner å spille basketball, som jeg håper de gjør, så kan det jo hende jeg dømmer litt hvis det er behov og anledning. Ellers har jeg dømt noen fotballkamper når min eldste datter spiller femmerfotball.

Har du kastet/brent alt dommertøy og fløyter, eller finnes det noe igjen langt der inne i skapet eller på loftet?

Svar: Jeg bruker fortsatt noen svarte Champion-sokker vi fikk på en dommersamling….tror også jeg skulle klart å finne både fløyte og grå trøye, men den svarte buksa tror jeg er blitt pussefille.

Har du i ettertid bidratt, eller kommer du til å bidra, med noe annet arbeid innenfor basketballsporten, f.eks. et tillitsverv, trener, etc.?

Svar: Da jeg var aktiv spiller trente jeg også lag, både i Eikeli og EB-85, og mens jeg spilte i Bergen for Nattland. Paradis og Gimle. Tor Christian Bakken klarte også å lure meg inn i valgkomiteen i NBBF på et tidspunkt etter at jeg tilfeldigvis stakk nesen innom Tinget.

Har også hatt styreverv i Hordaland og Oslo og Akershus, men det begynner å bli noen år siden. Jeg utelukker ikke at jeg kan ta nye verv, eller bidra som trener, hvis mine barn blir aktive basketballspillere.

Har du barn som på noe tidspunkt har begynt med basketball, enten som dommer eller som spiller/trener?

Svar: Min eldste datter på 7 år har meldt seg på basketball på SFO. Så nå er det opp til Asker Aliens og Baard Stoller å sørge for at hun blir bitt av basketbasillen.

Hvor lenge er det siden du så en basketballkamp ”live”? Hvor var dette? Hvilken kamp?

Svar: Jeg så et av lokaloppgjørene mellom Bærum Basket og Asker Aliens  i Rykkinnhallen forrige sesong.

Kommer du til å se en basketballkamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå denne sesongen, eller kanskje neste?

Svar: Jeg håper jeg får tid til å se noen flere BLNO-kamper denne sesongen. Egentlig burde vi alle gå oftere på kamp og på den måten bidra til litt flere folk på tribunen.

 

Fakta:


Christian Petter Paasche

Alder: 41
Antall sesonger: 4-5
Bosted: Asker
Ev. arbeidsgiver/firma:

TV2 SPorten

Hjemmeside:

http://www.tv2sporten.no