Idag: Eivind Bjerkaas

Eivind Bjerkaas gikk forbundsdommerkurs i 1995 og dømte i nasjonale serier fram til han ga seg i 2002. Den blide og hyggelige Tromsøværingen hadde sportslig bakgrunn fra eliteseriespill med TIL fotball og fikk altså med seg et bra antall kamper som elitedommer i BLNO før han ga seg, en nokså uvanlig kombinasjon skulle vi mene. Det ble etterhvert større fokus på medisinstudiene, og dommertøyet ble hengt på loftet. Idag jobber 36-åringen ved sykehuset i Tromsø samtidig som han er forsker ved Institutt for samfunnsmedisin. Og for de som på dette tidspunkt måtte lure på det: Eivind er sønn av kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas, og hans søster Ragnhild spilte på Tromsø BBKs damelag.

Basketballdommer Eivind BjerkaasNår dømte du sist på nasjonalt nivå i Norge?

Svar: Jeg mener den siste sesongen jeg dømt på nasjonalt nivå var i 2002, og var med det med på de to første sesongene av BLNO. Med utgangspunkt i Tromsø var det vært mange turer i Tromsøhallen og Harstadhallen, selv om jeg også ble tilgodesett med noen sydenturer av og til..

Kan du nevne noen høydepunkter?

Svar: Generelt var det skrekkelig gøy å dømme basket. Høydepunktene for meg personlig må være debuten i øverste divisjonen for menn, sammen med Inge (Braathen). Jeg mener det var i Ørakerhallen, hvem Ullern spilte mot husker jeg ikke.

Mange av turene var sammen med Per Brunæs. Som mange vet byr dette på mange overraskelser og utrolige situasjoner.

Jeg var også en tur til Scania Cup, som i ettertid også var en minnerik tur.

Savner du dømmingen eller sporten generelt? Noen dommere, coacher eller spillere du husker spesielt godt?

Svar: Når jeg igjen får fritid vil jeg hekte på meg dommerskjorta. I dag kan det se dårlig ut, men Per og Kjell ser ut til å klare seg veldig bra likevel!

Hva har du drevet med siden du la opp som basketballdommer?

Svar: I dag jobber jeg ved sykehuset i Tromsø, samtidig som jeg forsker ved Institutt for samfunnsmedisin. Gift, tre barn. Som sagt, det er lite fritid.

Har du på noe tidspunkt vurdert å begynne å dømme basketball igjen, eller kanskje en annen idrett?

Svar: Etter at jeg la opp var jeg sporadisk med på kurs og turneringer på aldersbestemt nivå, men det er slutt for mange år siden..

Har du kastet/brent alt dommertøy og fløyter, eller finnes det noe igjen langt der inne i skapet eller på loftet?

Svar: Dommerskjorta og buksa (med press) henger i skapet på loftet. Fløyta har ungene tatt for lenge siden. Jeg er ikke sikker på at jeg glir inn i dette utstyret lengre.

Har du på noe tidspunkt bidratt, eller kommer du til å bidra, med noe annet arbeid innenfor basketballsporten?

Svar: Nei.

Har du barn som på noe tidspunkt har begynt med basketball, enten som dommer eller spiller/trener?

Svar: Nabogutten er på G16 landlandslaget, så det er håp. Mine barn er fortsatt for små for basket, men de nærmer seg Mini-alderen.

Hvor lenge er det siden du så en basketballkamp ”live”? Hvor var dette? Hvilken kamp?

Svar: Det er dessverre flere sesonger siden. For øvrig har jeg sett 1 fotballkamp de siste tre årene, når Tromsø i fjor møtte Atletic Bilbao.

Kommer du til å se en basketballkamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå denne sesongen, eller kanskje neste?

Svar: Neppe.

 

Fakta:


Eivind Bjerkaas

Alder: 36
Antall sesonger: 6
Bosted: Tromsø
Ev. arbeidsgiver/firma:

Universitetet i Tromsø

Hjemmeside:

http://www.nbim.no