Idag: Terje Male

Terje Male har bakgrunn som spiller i mange år på bl.a. Høybråten, men tok også forbundsdommerkurs i 1992. Etter noen sesonger i nasjonale serier ble det mer fokus på familie og jobb, men med to sønner som spiller aktivt blir det fortsatt litt basket, da mest som tilskuer og sjåfør. Som overraskende mange av de tidligere dommerne har også Male dommerutstyret gjemt på loftet, men noen planer om å dømme igjen finnes det likevel ikke. Interesse for biler og økonomi har ført til et langvarig forhold til bilbransjen der Terje Male til daglig er direktør og leder Volkswagens importvirksomheter i Norge og Baltikum.

Basketballdommer Terje MaleNår dømte du sist på nasjonalt nivå i Norge?

Svar: Jeg husker sannelig ikke helt når jeg sluttet å dømme på nasjonalt nivå – jeg tror det var sesongen 93 – 93, men er ikke helt sikker.

Savner du dømmingen eller sporten generelt? Noen dommere, coacher eller spillere du husker spesielt godt?

Svar: Basketdømmingen er vel egentlig et litt tilbakelagt stadium for mitt vedkommende. Jeg husker derimot miljøet i dommergruppa som veldig godt. Jeg var ikke blant de mest garvede eller aktive, men husker spesielt at erfarne dommere som Stein Moe,  Thor Christian Bakken, Geir Mathiasen m.fl. var flinke til å oppmuntre og støtte nykommerne til fremme for bredde og kontinuitet i dommerstanden.

Hva har du drevet med siden du la opp som basketballdommer?

Svar: Jeg har jobbet i bilbransjen stort sett hele tiden etter endte studier både nasjonalt og internasjonalt. Er i dag daglig leder for Volkswagens importørvirksomheter i Norge og Baltikum.

Har rukket å få to barn – gutter som nå er henholdsvis 19 og 17 år gamle. Er gift med Kristin og bor på Vinderen i Oslo – men heier IKKE på Lyn. ”Fugla” Lillestrøm har fortsatt en stor plass i mitt supporterhjerte (så ja – de siste sesongene har vært tunge…).

Har du på noe tidspunkt vurdert å begynne å dømme basketball igjen, eller kanskje en annen idrett?

Svar: Nei – jeg har nok ikke det. Oppfølging av to aktive gutter, krevende jobb med mye reising samt forsøk på å ha noen grad av familieliv umuliggjør nok et mulig ”Come Back” fra min side.

Har du kastet/brent alt dommertøy og fløyter, eller finnes det noe igjen langt der inne i skapet eller på loftet?

Svar: Det finnes nok noen rekvisitter langt inne i en krok på loftet. Buksene er godt gjemt da de trolig vil avsløre hva som har skjedd med all maten jeg har spist siden dommervirket stod i høysetet.

Har du på noe tidspunkt bidratt, eller kommer du til å bidra, med noe annet arbeid innenfor basketballsporten?

Svar: Jeg har 2 gutter som begge har spilt og fortsatt spiller basketball for Høybråten. Er litt aktiv i noen klubbsammenhenger – men mest som sjåfør for yngstemann på 17 4 ganger pr. uke samt tilskuer på kamper i helgene.

Hvor lenge er det siden du så en basketballkamp ”live”? Hvor var dette? Hvilken kamp?

Svar: Det var 23. oktober 2010 – Gutter 93/94, Høybråten mot Sjetten i Furusethallen. Jeg bemannet klokka – som jeg hele tiden glemte å stoppe.

Kommer du til å se en basketballkamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå denne sesongen, eller kanskje neste?

Svar: Det vet jeg ikke pt. Men forsøker nok å få med meg et par av sluttspillkampene i BLNO når den tid kommer.

 

Fakta:


Terje Male

Alder: 46
Antall sesonger: ?
Bosted: Oslo
Ev. arbeidsgiver/firma:

Harald A. Møller AS

Hjemmeside:

http://www.volkswagen.no