Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Idag: Terje Holm

Terje Holm var med å starte basketgruppe i BVIF så tidlig som i 1979,  og var også den første formannen i denne gruppa. Senere var han også initiativtaker og en av  ildsjelene bak Riksanlegget på Rykkinn. Holm har også vært både visepresident og president i NBBF, landslagssjef for juniorlandslaget og rektor i Bærum i over 30 år. I perioden fra 1965 til litt ut på 80-tallet var han også basketballdommer i Hovedseriene. Hans høydepunkt som dommer var en ren tilfeldighet, under et besøk i Polen fikk han dømme Polen-Tsjekkoslovakia med nærmere 8000 tilskuere på tribunen, og det etter at han egentlig hadde gitt seg som dommer.

Basketballdommer Terje HolmNår dømte du sist basketball på nasjonalt nivå? Hvilken tidsperiode var du aktiv på nasjonalt nivå?

Svar: Husker ikke helt. Det kan ha vært i 1982?  Dømte dame- og herrekamper i en periode på 10-15 år fra 1966. På slutten da jeg trente yngre lag gikk det mye i dømming av disse kampene (aldersbestemte klasser). 

Kan du nevne et eller flere høydepunkt(er) i din tid som forbundsdommer/dommer på nasjonalt nivå, enten for deg personlig eller for sporten/dommerne?

Svar: Jeg vet ikke om jeg kan kalle det et høydepunkt. Jeg tror det var i 1985-86. Men jeg var landslagssjef og fulgte med herrejuniorlaget til Polen, tror det var til Gdansk i en påske. Faren til Thomas Morin kjørte bussen. Det gikk en landslagsturnering for damer i Polen samtidig i den samme hallen.

Jeg hadde ikke dømt høyere divisjoner på et par år. Det ble plutselig akutt mangel på dommere i dameturneringen og jeg ble spurt om noen av vår kontingent hadde dommersertifikat. Av en eller annen grunn fikk de vite at jeg hadde vært dommer. Jeg ble satt opp som andredommer på en kamp mellom Polen og Tsjekkoslovakia.

Jeg tror det var 6-8000 tilskuere og et fryktelig leven i salen. Damene var nesten 2 meter alle sammen. Jeg var ikke spesielt god form og kom litt på hæla. Gjorde ikke en spesielt god jobb, men kom igjennom på et vis.

Er det noen dommere, coacher eller spillere du kanskje husker spesielt godt?

Svar: Knut Myhre gjorde en formidabel jobb i OSI og i forbundet. Trygve Woxen fra Hønefoss og OSI som fikk meg med i basketsporten. Albert Hughes som trente OSI og var min første coach. Arne Stokke som levde for basket og Ammerud i en årrekke, og som døde alt for tidlig. Tor Chr Bakken som har brukt mer enn halve livet på basketball.

Hva har du drevet med siden du la opp som basketballdommer?

Svar: Var viseformann og formann i Basketballforbundet i noen år. Dannet BVIF og ledet klubben i mange år.  Har vært rektor i Bærum i 32 år.

Hva driver du med for tiden?

Svar: Er pensjonist og trives bra med det. Spiller mye golf. Handicap 26.!!

Har du på noe tidspunkt vurdert å begynne å dømme basketball igjen, eller kanskje en annen idrett?

Svar: Nei

Har du kastet/brent alt dommertøy og fløyter, eller finnes det noe igjen langt der inne i skapet eller på loftet?

Svar: Bare noen gamle drakter 

Har du i ettertid bidratt, eller kommer du til å bidra, med noe annet arbeid innenfor basketballsporten, f.eks. et tillitsverv, trener, etc.?

Svar: Føler at jeg har gjort jobben min.

Har du barn som på noe tidspunkt har begynt med basketball, enten som dommer eller spiller/trener?

Svar: Har 2 sønner som fremdeles spiller og trener sine barn igjen. Så en kamp med Kjelsås i går med Torbjørn og Halvor Holm, Amund Ulfsnes og Sjur Klevberg i aksjon. Alle disse har jeg trent opp i basket fra de var 10-11 år. Nå er de +/- 40 alle sammen. 

Hvor lenge er det siden du så en basketballkamp ”live”? Hvor var dette? Hvilken kamp?

Svar: I går, 2 div Kjelsås.

Kommer du til å se en basketballkamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå denne sesongen, eller kanskje neste?

Svar: Ja, jeg bor rett ved siden av Rykkinnhallen. Det var jo jeg om i sin tud tok initiativ til å bygge Riksanlegget for basketball på Rykkinn: Var formann i byggekomiteen, og sto ansvarlig for økonomi og ferdigstillelse av bygget.

 

Fakta:


Terje Holm

Alder:  69
Antall sesonger:  15
Bosted:  Rykkinn
Ev. arbeidsgiver/firma:  Pensjonist
Hjemmeside:

 Ingen