Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Idag: Knut Myhre

Knut Myhre er kanskje den eneste av pionerene som forsatt er aktiv på forbundsnivå. Han var en drivkraft i dommerarbeidet allerede på 60-tallet, men spilte også på OSI og har 23 kamper med det første landslaget. Myhre deltok på det første dommerkurset i 1965, ble senere FIBA-dommer og dømte i nasjonale serier fra 1965 til 1990 da han også fikk NBBFs Gullfløyte. Han var aktivt med i arbeidet da basketballsporten startet i Norge, og var også den første DK-formannen i 1965, tre år før NBBF ble dannet. Etter flere år i FN-tjeneste bl.a. i Angola og El Salvador, ble han igjen leder for NBBFs dommerkomite i 2004, et verv han fortsatt har i 2009.

Basketballdommer Knut MyhreNår dømte du sist basketball på nasjonalt nivå? Hvilken tidsperiode var du aktiv på nasjonalt nivå?

Svar: Dømte i Bergen, Oslo, Trondheim og Nord-Norge. Jeg stilte som betingelse å få minst en høsthelg og en vårhelg i Nord-Norge – hvilket jeg også fikk!. 

Kan du nevne et eller flere høydepunkt(er) eller en god historie i din tid som forbundsdommer/dommer på nasjonalt nivå, enten for deg personlig eller for sporten/dommerne?

Svar: Det var nok da jeg fikk Gullfløyen for 25 år som dommer i 1990 + da jeg var dommer i Junior-Nordisk i Lund i Sverige, men jeg er usikker på hvilket år dette var. Et annet høydepunkt var når jeg var sammen med norske basketvenner, bl.a. Per Tøien og Per Burud, under VM for Herrer i Spania, jeg tror det var i 1986 (?).

Er det noen dommere, coacher eller spillere du kanskje husker spesielt godt?

Svar: Husker spesielt den første ”offisielle” serien i 1965 (?), hvor Arne J. Stokke (formann i OSI) ”tryllet” frem ”ordentlige” kurver (som var festet i taket!) i OSI-hallen.  Det var kun 6 lag på denne tiden, og det var ikke uvanlig at vi spilte en kamp, og deretter dømte to på samme dag.

Hva har du drevet med siden du la opp som basketballdommer?

Svar: Har hatt verv innen basketball siden 1963, med unntak for en del utenlandsopphold i FN-regi på Gaza-stripen, Angola, El Salvador og Jugoslavia, og senere to år i Angola for Norsk Folkehjelp; vært DK-medlem både nasjonalt og lokalt, Kretsleder i Sør-Trøndelag, Klubbledelse, Forbundsverv (NBBFs Domsutvalg); så jeg må vel si jeg fortsatt har god kontakt med basketballmiljøet.

Hva driver du med for tiden?

Svar: Fortsatt gift med Bjørg (en svært tålmodig kvinne!), og har to barn og ett barnebarn.  Nå er jeg pensjonist, men bruker mye tid på å være leder i NBBFs dommerkomite.  Basketball er hobby # 1, men min interesse for språk (=gøy), både norsk og ”utenlandsk" er også vesentlig.

Dommer Myhre i aksjon i TromsøhallenHar du på noe tidspunkt vurdert å begynne å dømme basketball igjen, eller kanskje en annen idrett?

Svar: Kneskaden (med meniskoperasjon høsten 1967) har blitt verre, så da jeg sluttet i 2006, var det nok definitivt slutt som dommer ;-).

Har du kastet/brent alt dommertøy og fløyter, eller finnes det noe igjen langt der inne i skapet eller på loftet?

Svar: Har vel noe dommertøy liggende ja!.

Har du i ettertid bidratt, eller kommer du til å bidra, med noe annet arbeid innenfor basketballsporten, f.eks. et tillitsverv, trener, etc.?

Svar: Som nevnt hatt jeg hatt alle mulige verv i norsk basket, og fra 2004 har jeg vært leder i dommerkomiteen. Om jeg blir gjenvalgt i 2010 vil tiden vise, men jeg stiller nok til valg og liker arbeidet og utfordringene vi har i arbeidet med å utdanne, og ikke minst utvikle, dommerne våre.

Har du barn som på noe tidspunkt har begynt med basketball, enten som dommer eller spiller/trener?

Svar: Sønnen vår, Nils Christian, ble seriemester som spiller på Gimle, jeg tror det var i 1990 (?). 

Hvor lenge er det siden du så en basketballkamp ”live”? Hvor var dette? Hvilken kamp?

Svar: Jeg så Trondheim Tornadoes – BK for en liten uke siden!

Kommer du til å se en basketballkamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå denne sesongen, eller kanskje neste?

Svar: Håper å få sett noen kamper i midten av november da jeg skal til Oslo på DK-møte, og forsøker ellers å få sett både BLNO og internasjonale kamper når det er mulig via TV eller DVD.

 

Fakta:


Knut Roald Myhre

Alder:  69
Antall sesonger:  30 +
Bosted:  Trondheim
Ev. arbeidsgiver/firma:  Pensjonist/DK-leder
Hjemmeside:

 http://www.basketballdommer.com