Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Idag: Petter Riiser

Petter Riiser gikk på NBBFs første forbundsdommerkurs i 1974, og dømte i nasjonale serier i en årrekke etter dette. Han har også vært forbundssekretær, landslagstrener for damer, leder for Turneringskomiteen og nestleder i NBBF, og kan skilte med 10 landslagskamper som spiller. Han har også flere NM-gull både som spiller og trener for ulike toppklubber. Basketballsporten har med andre ord preget store deler av livet til Riiser som også hadde basket som hovedidrett på Idrettshøyskolen i 1973/74. Petter Riiser jobber i dag i Stiftelsen Antidoping Norge, basketballen og fløyta er ifølge ham selv lagt på hylla for alltid.

Basketballdommer Petter RiiserNår dømte du sist basketball på nasjonalt nivå? Hvilken tidsperiode var du aktiv på nasjonalt nivå?

Svar: Jeg gikk på det første forbundsdommerkurset som Stein Evju holdt i 1974, og dømte i nasjonale serier en årrekke etter dette. Holdt også en del dommerkurs både i Oslo og Bergen, men jeg husker ikke hvor mange sesonger jeg dømte eller når jeg endelig la opp som dommer. Men det ble mange kamper.

Kan du nevne et eller flere høydepunkt(er) eller en god historie i din tid som forbundsdommer/dommer på nasjonalt nivå, enten for deg personlig eller for sporten/dommerne?

Svar:  Høydepunktet mitt som dommer var nok da jeg fikk dømme landslagskamper i Nadderudhallen under et Nordisk Mesterskap for kvinner, men jeg er usikker på hvilket år dette var.

Som spiller husker jeg også en artig "dommerepisode": Jeg har i alle årene jeg har spillt bare blitt vist ut fra en kamp (så vidt jeg husker da) direkte. Det var da min gode venn Robert Stenvik dømte en privatkamp i Hovseterhallen mot et College fra USA. Helt utrolig, for Robert misforstod situasjonen helt. Jeg måtte nemlig holde fast i en amerikansk spiller for ikke at han skulle falle - og så fikk jeg foul. Gjett om jeg var irritert - og så på en privatkamp da gitt.

Ellers så vil vel de fleste si at jeg ikke var den snilleste spilleren. Som dommer derimot var jeg vel en svoren disippel av Stein Evjus strenge holdning, tror jeg.

Savner du dømmingen eller sporten generelt?

Svar: Nei, savner den ikke. Selv om jeg startet min basketballkarriere i Ullern Basketballklubb har jeg i de fleste årene vært knyttet til Asker. Vi er fremdeles mange gamle gubber fra Asker Basketball klubb som holder sammen og har flere samlinger hvert år. Av dommere jeg husker fra den tiden kan nevnes Robert Stenvik, Reidar Skorpen, Knut Myhre, Robert Persson, Leif Bråten og brødrene Jan og Dag Stien.

Hva har du drevet med siden du la opp som basketballdommer?

Svar: Organisert idrett, kost meg med ski og sykkelturer.

Hva driver du med for tiden?

Svar: Er nå assisterende daglig leder i Stiftelsen Antidoping Norge. Stiftelsen har fått ansvaret for å gjennomføre antidopingtiltak innen norsk idrett.

Har du på noe tidspunkt vurdert å begynne å dømme basketball igjen, eller kanskje en annen idrett?

Svar: Nei.

Har du kastet/brent alt dommertøy og fløyter, eller finnes det noe igjen langt der inne i skapet eller på loftet?

Svar: Muligens, er ikke sikker. Den Italienske politifløyta G. Baldi Firenze ligger i skuffen. Kanskje også dommerdrakten fra Adidas med Forbundsmerket på.

Har du i ettertid bidratt, eller kommer du til å bidra, med noe annet arbeid innenfor basketballsporten, f.eks. et tillitsverv, trener, etc.?

Svar: Jeg har vært både nestleder i Forbundet, Leder av Turneringskomiteen, Landslagstrener for damelaget da vi deltok i Nordisk mesterskap i Finland, jeg tror det var i 1976, men er ikke sikker, har vel sikkert 10 landskamper selv og Norgesmestrerskap både med Ullern i 1968, Ammerud 2 stykker på 80 tallet (trener og spiller) og med Asker (trener).

Har du barn som på noe tidspunkt har begynt med basketball, enten som dommer eller spiller/trener?

Svar: Ja, sønnen Lars Martin Haraldsen driver med basketball og spiller fremdeles nå i Trondheim (NTNUI).

Hvor lenge er det siden du så en basketballkamp ”live”? Hvor var dette? Hvilken kamp?

Svar: Det kan jeg faktisk ikke huske.

Kommer du til å se en basketballkamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå denne sesongen, eller kanskje neste?

Svar: Nei.

 

Fakta:


Petter Riiser

Alder:  61
Antall sesonger:  Mange...
Bosted:  Asker
Ev. arbeidsgiver/firma: Stiftelsen Antidoping Norge
Hjemmeside:

 http://www.antidoping.no