Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Idag: Omar Mekki

Omar Mekki er et velkjent navn for alle basketfolk vest for fjellene, og den aktive bergenseren med fortid på Gimles herrelag var en av dommerne som dømte i øverste nasjonale serier første halvdel av 80-tallet. Rivalen Ulriken fikk ofte besøk av Mekki, og som han selv forteller i intervjuet var det ikke alltid like god stemning etter kampene dersom Ulriken hadde tapt. Senere har det blitt verv i klubben, jobb som rektor på en skole, og for tiden jobber Mekki som seniorrådgiver i Stiftelsen IMTEC. Og hvis noen lurer allerede nå, så er Omar faren til BLNO-dommer Daniel Mekki.

Basketballdommer Omar MekkiNår dømte du sist basketball på nasjonalt nivå? Hvilken tidsperiode var du aktiv på nasjonalt nivå?

Svar: Her svikter hukommelsen litt, men jeg mener perioden jeg dømte 1. divisjon må ha vært ca. 1982 - 1986.

Kan du nevne et eller flere høydepunkt(er) eller en god historie i din tid som forbundsdommer/dommer på nasjonalt nivå, enten for deg personlig eller for sporten/dommerne?

Svar:  En situasjon jeg ikke glemmer var da jeg dømte Ulriken i Bergen. Ulriken lå under med 1 poeng og det var noen sekunder igjen av kampen. Motstanderne ble avblåst for 3 sekunder, og Gunnar Wedøe tok ballen, løp fremover sidelinjen, og kastet en rushpasning til ”Hansa” (Hans Jørgen Brundtland) som var alene mot kurven. Dommeren (les undertegnede) ”avbrøt” rushet da Gunnar løp for langt frem langs sidelinen før han sentret. Motstanderne rakk da å sette opp forsvaret, og hjemmelaget tapte kampen med 1 poeng. På denne tiden var ikke forholdet mellom Gimle og Ulriken direkte kjærlig, og hadde blikk og ord kunnet drepe, ville jeg neppe kunnet svare på dette intervjuet her i dag.

Savner du dømmingen eller sporten generelt?

Svar: Jeg spiller heldigvis fortsatt basketball i 3. divisjon i Bergen sammen med gamle lagkamerater fra 70/80 tallet. Dømmer av og til i turneringer, og synes det holder med det.

Hva har du drevet med siden du la opp som basketballdommer?

Svar: Golf og tennis i tillegg til 3. divisjon basket.

Hva driver du med for tiden?

Svar: Jeg jobber som seniorrådgiver i Stiftelsen IMTEC.  Vi driver med organisasjonsutvikling, skoleutvikling, rådgivning og veiledning. Oppdragsgivere er departement, direktorat, fylkeskommuner, kommuner, grupper av skoler, enkeltskoler eller barnehager.

Har du på noe tidspunkt vurdert å begynne å dømme basketball igjen, eller kanskje en annen idrett?

Svar: Jeg har nok gjort mitt på dommerfronten. Er for tiden nestleder i Fana Golfklubb, sekretær i Tennisveteranene i Bergen, og bistår Gimle basket i enkelte prosjekter. Det holder.

Har du kastet/brent alt dommertøy og fløyter, eller finnes det noe igjen langt der inne i skapet eller på loftet?

Svar: Det er nok borte, ja.

Har du i ettertid bidratt, eller kommer du til å bidra, med noe annet arbeid innenfor basketballsporten, f.eks. et tillitsverv, trener, etc.?

Svar: Jeg er speaker på hjemmekamper for Gimle, er i en arrangementskomité for et kunstmarked i Gimlehallen, samt hjelper litt med å skaffe sponsorer for klubben.

Har du barn som på noe tidspunkt har begynt med basketball, enten som dommer eller spiller/trener?

Svar: Jeg har to sønner som begge spiller, trener og dømmer basketball.

Hvor lenge er det siden du så en basketballkamp ”live”? Hvor var dette? Hvilken kamp?

Svar: I oktober da Gimle slo Ulriken med mer enn 90 poeng.

Kommer du til å se en basketballkamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå denne sesongen, eller kanskje neste?

Svar: Jeg stiller på Gimlekampene så sant jeg er i byen.

 

Fakta:


Omar Mekki

Alder: 53
Antall sesonger: 5-6
Bosted: Bergen
Ev. arbeidsgiver/firma: Stiftelsen IMTEC
Hjemmeside:

http://www.imtec.no