Featured

Idag: Håvar Poulsson

Håvar Poulsson var en av initiativtakerne til Bærum Basketballklubb i 1963, spilte selv på herrelaget i en årrekke og er også notert med 6 landskamper for Norge. Men det ble etterhvert også dommerkurs på Poulsson som faktisk dømte den første herrelandskampen til Norge hjemme i Blindernhallen i februar 1967. Han har hatt styre- og trenerverv i Bærum BBK, og satt også en periode som viseformann i Norges Basketballforbund. Til daglig jobber Poulsson som advokat i Advokatfirmaet Harboe & Co AS. Hjemme har han fortsatt sin Bærumdrakt nr. 9 i glass og ramme på veggen.

Basketballdommer Håvar PoulssonNår dømte du sist basketball på nasjonalt nivå? Hvilken tidsperiode var du aktiv på nasjonalt nivå?

Svar: Først spilte jeg fra 1962 og fram til 1970 da jeg reiste utenlands et par år, etter dette ble det litt spilling igjen fra 1970 til 1983. Dømte mange kamper i serier i perioden fra jeg tok dommerkurset midt på 60-tallet og fra frem til ultimo 1970, herunder som dommer i Norges første hjemmelandskamp (mot Danmark) i 1967.

Kan du nevne et eller flere høydepunkt(er) eller en god historie i din tid som forbundsdommer/dommer på nasjonalt nivå, enten for deg personlig eller for sporten/dommerne?

Svar: Dømming av den første herrelandskampen i Norge er jo en begivenhet i seg selv, så det er noe jeg ser tilbake på som et veldig hyggelig dommeroppdrag. Selv om Norge tapte akkurat denne kampen var det jo morsomt at vi hadde fått i gang landslagskamper. Husker jeg dømte sammen med en dansk dommer, men kommer dessverre ikke på navnet.

Savner du dømmingen eller sporten generelt?

Svar: Nei, det er nok et tilbakelagt kapittel.

Dommer Håvar Poulsson i den første herrelandskampen som ble spilt i Norge, Blindernhallen februar 1967.Hva har du drevet med siden du la opp som basketballdommer?

Svar: Jeg er jurist fra UiO, har arbeidet ca 30 år i forsikringsselskap (Skuld), herunder ca 10 år som President/CEO, nå siste ca 10 år som advokat.

Hva driver du med for tiden?

Svar: Jeg er gift, har to barn (39 og 36) og hovedinteressene er friluftsliv/ jakt.

Har du på noe tidspunkt vurdert å begynne å dømme basketball igjen, eller kanskje en annen idrett?

Svar: Nei, det var aldri aktuelt.

Har du kastet/brent alt dommertøy og fløyter, eller finnes det noe igjen langt der inne i skapet eller på loftet?

Svar: Jeg har min drakt fra BBK (# 9) i glass og ramme et eller annet sted hjemme, ellers ingen basketting.

Har du i ettertid bidratt, eller kommer du til å bidra, med noe annet arbeid innenfor basketballsporten, f.eks. et tillitsverv, trener, etc.?

Svar: Deltok som både trener, dommer og tillitsmann i Bærum BK i mange år, og var vel også viseformann i et av de første forbundsstyrene.

Har du barn som på noe tidspunkt har begynt med basketball, enten som dommer eller spiller/trener?

Svar: Begge barn spilte i perioder i Bærum BK.

Hvor lenge er det siden du så en basketballkamp ”live”? Hvor var dette? Hvilken kamp?

Svar: Det er mange år siden, så det husker jeg ikke.

Kommer du til å se en basketballkamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå denne sesongen, eller kanskje neste?

Svar: Jeg har ambisjoner om å komme meg på noen kamper igjen.

 

Fakta:


Håvar Poulsson

Alder:  60
Antall sesonger:  ca 5
Bosted:  Snarøya
Ev. arbeidsgiver/firma:  Advokatfirmaet Harboe & Co AS
Hjemmeside:

 http://www.harboe.no