NBBF: Bakken til Bergen

Kommende helg er det NM for U16 i Bergen, og NBBFs dommerkomite setter igjen fokus på dommerutvikling. Sammen med NBBFs dommerkoordinater Torkild Rødsand skal Tor Christian Bakken jobbe med dommerevaluering gjennom mesterskapets tre dager. Bakken er tidligere FIBA-dommer og FIBA Referee Instructor siden 2003.

Tor Chr. Bakken. Foto: Eva Groven, Budstikka.

NBBFs dommerkomite setter for fjerde året på rad dommerutvikling på kartet når det arrangeres NM for ungdomslag. Erfaringene fra de tre tidligere sesongene gjør at dette fortsetter med uendret fokus.

NBBFs dommerkomite har nominert en blanding av rutinerte toppdommere og unge dommertalenter som allerede i ettermiddag drar igang de første av mesterskapets hele 55 kamper.

Bakken kommer i løpet av helgen 10. - 12. mai til å observere et større antall kamper under NM for U16 og det vil bli jobbet mye med posisjonering i 3PO, ansvarsområder, kommunikasjon i et crew og selvfølgelig kvaliteten på avgjørelsene som tas. Dommerne i utvalgte kamper vil få sin evaluering direkte etter kampene.

I tillegg til Bakken kommer også NBBFs dommerkoordinator Torkild Rødsand og forbundsdommer Joakim Arroub fra Bergen til å jobbe med evaluering av dommerne, spesielt med fokus på deltakerne i NBBFs talentprogram som vil bli tett fulgt opp gjennom helgen.

 

Tor Christian Bakken fra Sandvika har vært FIBA-dommer og dommer på elitenivå i en mannalder og har siden 2003 også vært FIBA National Instructor. Bakken har drevet med observasjon og evaluering av dommere på nasjonalt nivå i en årrekke og har også vært instruktør under NM for U19 og U16 i flere år.