FIBA: Løvold på samling for National Instructors

Kjell Løvold fra Tromsø er ansvarlig for oppfølging av NBBFs internasjonale dommere og er igjen invitert til å delta på årlig oppfriskningsseminar hos FIBA Europe. Om knappe 10 dager reiser han til den kroatiske hovedstaden Zagreb.

Løvold til Zagreb på clinic for instruktører

FIBA National Instructor er i praksis den som innrapporterer alle testresultater til FIBA og godkjenner nye dommere som vil søke lisens som internasjonal dommer hvert annet år. 

Kjell Løvold fra Tromsø fikk rollen som FIBA National Referee Instructor i 2019 og var samme år på et tilsvarende seminar hos FIBA. I 2020 ble seminaret holdt via Teams, i 2021 ble det ikke avholdt i det hele tatt.

FIBA Europe har nå invitert alle National Instructors til deres årlige seminar og i perioden 26.-28. august skal Løvold delta på FIBA National Referee Instructor Clinic i den kroatiske hovedstaden Zagreb. 

Når den nye lisensperioden 2023-25 starter blir det altså med Løvold som bindeleddet aktuelle norske FIBA-dommerne og det internasjonale forbundet.

 

Kjell Løvold fra Tromsø har lang fartstid som toppdommer i Norge og ble i 2018 godkjent FIBA Referee Instructor. Han har også vært medlem i dommerkomiteen og er sentral i NBBFs dommerutviklingsarbeid på nasjonalt nivå. I en årrekke har han også vært fast instruktør på forbundsdommerkurs og NM for ungdom. Fra 2019 har han som FIBA National Instructor også ansvar for oppfølging av NBBFs internasjonale dommere.