Blogg: Estland i august

Ikke før er EM for U20 over i Østerrike før tilsvarende turnering for U16 starter i Estlands hovedstad Tallinn. Denne uken reiste våre to FIBA-dommere Jan Henrik Lund og Torkild Rødsand til Tallinn der de nå er på plass for å dømme i samme turnering som Norge deltar; B-EM for U16-menn.Det blir ti lange dager med dømming, evaluering og forberedelser på våre to dommere, men de har også lovet å sende noen inntrykk på dommerbloggen i løpet av turneringen. I morgen starter kampene, og vi venter spent på tilbakemelding fra våre fløyteblåsere i Tallinn.

I april kom beskjeden fra FIBA Europe om at Jan Henrik Lunde var nominert som medfølgende norsk dommer til B-EM for U16-menn i Estland, og et par uker senere fikk også vår nybakte FIBA-dommer Torkild Rødsand beskjed om å reise. Irland hadde ingen tilgjengelige dommere, så for anledningen er Rødsand "irsk dommer" i denne turneringen.

Turneringen starter imorgen, torsdag 5. august, og de 15 lagene er fordelt på fire grupper der Norge er i gruppe D sammen med Holland, Ungarn, Estland og Finland. Den som er interessert i å følge med på Norges innsats i turneringen finner all relevant informasjon på FIBA Europes nettside.

Mesterskapet avsluttes søndag 15. august, og fram til da blir det daglig dømming av kamper, instruksjon og evaluering med FIBAs dommerinstruktører og forhåpentligvis et sportslig høydepunkt denne sommeren. Men de har lovet å komme med noen inntrykk og litt oppsummering fra turneringen på dommerbloggen.

Innlegg på bloggen kommende uke er derfor signert Jan Henrik Lunde og Torkild Rødsand.

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggene på forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnenere på oppdateringer.