FIBA: Kommissærkurs i Zagreb

FIBA har nå invitert til kurs for internasjonale kommissærer, og i juni holdes det to separate kurs i den kroatiske hovedstaden Zagreb. Stein Moe er invitert til oppdateringskurs for kommissærer og Jan Korshavn skal på det siste kurset som er for nye kommissærer. Dermed er det klart at begge får lisens som FIBA-kommissærer i perioden 2017-19 dersom de obligatoriske prøvene bestås.

Zagreb er ofte arena når FIBA holder kurs i Europa, både dommere, instruktører og kommissærer har vært på besøk i forbindelse med ulike kurs. I slutten av juni arrangerer FIBA to kurs for kommissærer, et fra 26.-28. juni for de som har fått utdannelse tidligere og som derfor skal inn til oppdatering, og et fra 28.-30. juni for nye kommissærer.

Jan Korshavn på kommissærkursNBBF har tidligere lagt inn søknad om to kommissærlisenser, og invitasjonen til kursene i Zagreb er samtidig en bekreftelse på at både Stein Moe og DKs leder Jan Korshavn sannsynligvis blir å finne på listen over  FIBA-kommissærer de to neste årene.

Men først skal kurset bestås, det er prøver både i spilleregler, engelsk språk og FIBAs reglementer for europacupene.

På timeplanen forøvrig står bruk av FIBA Digital Scoresheet, prosedyrer for arrangement av kamp eller turnering, protest på kamp, inspeksjon av kamparena og en workshop med video som utgangspunkt for diskusjon.

FIBA nominerer en kommissær i hver eneste europacupkamp og i samlige turneringer et antall kommissærer slik at det er en i sekretariatet i samtlige kamper.

Kommissærer er bl.a. ansvarlig for å sjekke kamparena/bane/utstyr, reklame i hallen og på drakter, arbeidet i sekretariatet, assistere dommerne og innrapportere resultater til FIBA.

Samtlige reglementer er nå oppdatert og lagt ut for nedlasting på FIBAs nettside, og det kommissærene skal ha oversikt over, og kunne bli testet på under kurset, er:

  • FIBA Europe Competitions Regulations
  • Regulations for European Club Competitions
  • FIBA Europe Cup Regulations
  • EuroLeague Women Regulations
  • EuroCup Women Regulations