I en serie artikler med tittelen "Hvor er de nå?" presenterte basketballdommer.com tidligere dommere fra perioden 1965 og fram til nyere tid da det ikke var uvanlig at man både spilte og dømte samtidig på toppnivå.

Senere ble dommergruppen mer fokusert mot nye retningslinjer og internasjonal regelpraksis.

Vi har forsøkt å gi heder til så mange som mulig, men mangelen på arkiver gjorde detektivarbeidet meget tungt. De vi ikke fikk tak i, eller som selv valgte å avstå fra våre intervjuer, har vi samlet her: "x-dommere".

Idag: Terje Holm

Terje Holm var med å starte basketgruppe i BVIF så tidlig som i 1979,  og var også den første formannen i denne gruppa. Senere var han også initiativtaker og en av  ildsjelene bak Riksanlegget på Rykkinn. Holm har også vært både visepresident og president i NBBF, landslagssjef for juniorlandslaget og rektor i Bærum i over 30 år. I perioden fra 1965 til litt ut på 80-tallet var han også basketballdommer i Hovedseriene. Hans høydepunkt som dommer var en ren tilfeldighet, under et besøk i Polen fikk han dømme Polen-Tsjekkoslovakia med nærmere 8000 tilskuere på tribunen, og det etter at han egentlig hadde gitt seg som dommer.

Idag: Ketil Sand

Ketil Sand var blant de første medlemmene i NBU da dommerunionen ble grunnlagt i 1975, og i noen sesonger før og etter dette dømte han i Hovedserien. Mange vil også huske ham som spiller på Sandvikas herrelag tidlig på 80-tallet, er registrert med 41 landskamper, har ledet NBBFs landslagskomite, hatt flere administrative verv i klubber og er fortsatt ivrig både som spiller og som leder for Asker/BVIFs lag i Kvinneligaen. Ketil Sand er også faren til Nanna Sand, en av de kvinnelige basketprofilene i Norge.

Idag: Leif Bråten

Leif Bråten er en av pionerene i norsk basketball, og deltok på det første dommerkurset i 1965. Senere ble han NBBFs første offisielle DK-leder etter å ha vært med på forarbeidet til stiftelsen i 1968. I tillegg til åtte sesonger som dommer på øverste nivå, har Bråten spilt 26 landskamper, vært med i NBBFs styre, medlem i NBBFs landslagskomite, leder i Bergen Basketballkrets og trener for KSI. Han var også aktiv spiller på bl.a. Valler fram til 1989, men bruker nå tiden på orientering der han fortsatt er aktiv utøver!

Idag: Petter Faye-Lund

Petter Faye-Lund var tidlig med i basketaktiviteter i Bærumområdet, og spilte også i mormonerkampene midt på 60-tallet. Sommeren 1965 deltar han på B-dommerkurs sammen med lagkamerat Tore Vik, blir medlem av historiens første dommerkomite og dømmer fram til 1972. Petter, eller "Pete" som han kalles, har også fått med seg 8 NM-gull og 30 landskamper for Norge som spiller. I senere år var han med og stiftet Snarøen, der han spilte fram til høsten 2000. Privat har han vært direktør for flere norske sykehus, og har nå pensjonert seg fra et større tysk helseforsikringsselskap han jobbet to år for med base i Seoul i Korea.

Idag: Knut Myhre

Knut Myhre er kanskje den eneste av pionerene som forsatt er aktiv på forbundsnivå. Han var en drivkraft i dommerarbeidet allerede på 60-tallet, men spilte også på OSI og har 23 kamper med det første landslaget. Myhre deltok på det første dommerkurset i 1965, ble senere FIBA-dommer og dømte i nasjonale serier fra 1965 til 1990 da han også fikk NBBFs Gullfløyte. Han var aktivt med i arbeidet da basketballsporten startet i Norge, og var også den første DK-formannen i 1965, tre år før NBBF ble dannet. Etter flere år i FN-tjeneste bl.a. i Angola og El Salvador, ble han igjen leder for NBBFs dommerkomite i 2004, et verv han fortsatt har i 2009.