Sitater 2000/01

 

Mehmed Veledar (lagleder) etter treningskamp mot Tromsø:

”Etter lørdagens kamp tenkte jeg at Persson var elendig bare fordi han er uerfaren. Etter dagens kamp skjønner jeg at Persson med vilje dømmer imot Harstad. Han lot seg styre av Tromsø-trener Jeff Lange”, hevder trener Mehmed Veledar. ”Denne dommeren ødelegger basketballspillet. Dømmingen ble bare tull etter at Jeff Lange presset Persson til å omgjøre en av våre scoringer i fjerde periode. Persson gjorde så mange feil at jeg vurderte å trekke laget”, sier Veledar.

Harstad Tidende (okt-2000)

 

David Swan (rasende) utvist i Penguins-Eagles:

”Det var fjerde gang de overså mitt signal om bytte, og da kokte det over. Jeg skal selvsagt ikke miste hodet slik, men det dommerne viste, var rein og skjær inkompetanse”, sa en fremdeles rasende Swan.

BA (okt-2000)

 

Mehmed Veledar (frustrert) om nivået på ligadommerne: 

"Kanskje 4-5 norske dommere holder nivået til basketligaen i år. Resten holder ikke mål. Et sted må man sette grensen. Vi føler i hvert fall at tiden er inne. Aldri i min lange karriere som spiller og trener har jeg vært borti så mye rar dømming som i år", avrunder en hoderistende Mehmed Veledar.

Harstad Tidende (nov-2000)

 

David Swan (lei) om Pål Berg og Dommerkomiteen i NBBF: 

"Det er, nei det er trist. Jeg er lei av alt dette. Problemet er at 90 prosent av det som blir sagt både av ham (Pål Berg) og fra dommerkomitéen, er ren og skjær løgn", sier Swan.

TV2 (des-2000)

 

Geir Spiten (lei) om hudfletting, Tromsøprotest og Swans email: 

"Slike episoder tar vi fullstendig avstand fra. Det er vi helt tydelig på, vi stiller oss bak dommerne. Men jeg tror ikke David mente å hudflette en dommer som Tor Christian Bakken".

 

Jeff Lange (snill gutt) vil ha noe gratis:

”Dommerne er redd David Swan. De har en høyere terskel overfor David. Han får gjøre som han vil", mente Tromsø-trener Jeff Lange etter kampen. ”Jeg er egentlig blitt en snill gutt nå, og ønsker ikke si noe stygt om dommerne. Men vi får aldri noe gratis på hjemmebane”, sier Lange.

Bladet Tromsø (okt-2000)

 

Baard Stoller (oppbrakt) etter Aliens første tap i Bergen:

”Jeg føler at vi fortjente å vinne dette. Vi fikk en del tøffe dommeravgjørelser mot oss i viktige faser av kampen”, sa en tydelig oppbrakt Baard Stoller. ”Nå må snart Stein Moe ha dømt sin siste kamp her i Bergen”, fortsatte Stoller. 

TV2 (okt-2000)

 

Ørjan Hansen (hjemmespiller) om bortedommere:

”Vi taper på å ha en dommer fra Tromsø på våre hjemmekamper. Da er de redd for å få rykte på seg som hjemmedommere, og dømmer heller motsatt vei”, sa Hansen.

Bladet Tromsø (okt-2000)

 

David Swan (morsom) på om han skulle være sinna i Tromsø:

”Det får vi se på. Hvis spillerne jobber hardt, og dommerne ikke er tragisk elendige, så slipper jeg nok det. Men jeg tror de som satt bak benken min i Tromsø i fjor hadde det gøy”, sier David Swan  - som selvsagt mener at han er bedre enn sitt rykte.

Bladet Tromsø (okt-2000)

 

Mehmed Veledar (Viking) etter straffeskyting i kampens sluttøyeblikket:

"Det er veldig få dommere i verden som ville ha dømt sånn i en tilsvarende situasjon. I eventuelle ekstraomganger ville det blitt avgjort på en skikkelig måte". Veledar beskriver Sandens avgjørelse som "trist".

Nordlys (nov-2000)

 

Eidar Andreassen (forbannet) på spørsmål om HBBK er dårlige tapere:

"Nei. Hadde vi tapt med fem poeng. Eller fått juling i ekstraomgangene hadde vi ikke mukket det grann. Men dette er etter vår mening noe annet. Det minste man kan forlange er at basketreglene danner grunnlaget for kampledelsen. Når dommerne begår fundamentale regeltolkninger på dette nivået er det noe galt fatt. I dette tilfellet er avvikene så store at en protest er på sin plass", sier en forbannet Andreassen.

Harstad Tidende (nov-2000)

 

Eidar Andreassen (voksen) om dommer Sandens foulavblåsning i sluttsekundet: 

"I løpet av et dusin år som basketspiller har jeg aldri vært vitne til at en dommer deler ut en uhyre tvilsom feil i siste sekund med uavgjort på lystavla. Ingen voksen mann gjør noe slikt", tordner Andreassen. "Videoopptaket fra kampen viser dessuten at dommerne tolker reglene direkte feil. Selv ikke feil begått mot Harstad-spillere i skuddøyeblikket blir belønnet med mer enn innkast. Noe som er i direkte konfrontasjon med basketreglene".

Harstad Tidende (nov-2000)

 

David Swan (profil) på spørsmål om å utvikle bedre dommere i BLNO: 

"I have spent three years on this topic and have gotten no-where. But the bottom line is that our reffing situation is the only work area in the entire world that I know of that excellence is not rewarded in any fashion and complete incompetence is not punished... the bottom line is that the good refs, and there are many, are getting screwed because they get no benefits from taking their job seriously and working hard at it. They will not say this publically, but the coaches know first hand that the top refs are not satisfied with the system either".

Nettprat på TV2 (nov-2000)

 

Vebjørn Jacobsen (profesjonell) om bruk av Bakken i BLNO: 

"Basketligaen ønsker å være profesjonell i alt den driver med. Da blir det uproft med en dommer som har en sønn i en av klubbene. Dette ønsker vi å sette søkelys på, og eneste mulighet å få saken vurdert på er gjennom en protest."

Bladet Tromsø (nov-2000)

 

Åke Bärlin (svensk) om klassifisering av dommere: 

"Alle dommerne i ligaen er ikke like dårlige, men dette var bunnen", freste svensken som rett og slett ikke maktet å klassifisere hvilket nivå gårsdagens dommerpar befant seg på i går. "Mot slutten av kampen var det ikke noe nivå. De tillot alt og bare flaks hindrer at vi får alvorlige skader i laget", mener svensken.

Fædrelandsvennen (des-2000)

 

Mehmed Veledar (igjen) om årsak til tap mot Tromsø: 

"Vi tapte ikke kampen. Det gjorde vi ikke. Akkurat som forrige gang mot Tromsø. Dommerne tok fra oss seieren. Og det er ikke første, andre eller tredje gang det skjer. Ikke fjerde heller", sa en vonbroten trener Mehmed Veledar. "Jeg forstår Igor godt, og jeg forstår de andre spillerne. Igor er aldri blitt utsatt for sånn dømming tidligere. Samtlige av mine spillere reagerte. Da er det jo noe som er galt".

Harstad Tidende (des-2000)

 

Mehmed Veledar (frittalende) om ytringsfrihet i norsk basketball: 

"Vi har alle krav på ytringsfrihet, men ikke i norsk basketball. Der gjelder ikke denne retten. Og i hvert fall ikke om du snakker om dommere. Da blir man straffet med en gang", mener den nokså frittalende Veledar.

Harstad Tidende (des-2000)

 

Gunnar Pettersen (ekspertkommentator) om pirkete dommere i håndball-EM: 

"De burde begynne å dømme i Basketligaen. Jeg har hørt de trenger dommere der....".

Direkte på TVNorge under EM-kampen for kvinner mellom Danmark og Norge.

 

Geir Spiten (BLNO) om evaluering: 

"Men det vi egentlig ønsker er mer evaluering av dommerne", sier Spiten, som tror sanksjonene fra NBU bunner ut i en ting: "Et rop om bedre dialog mellom forbundet, ligaen og dommerne. Det skal vi også ta til etterretning".

Asker & Bærum Budstikke (des-2000)

 

Geir Spiten (tøff) om å tåle kritikk: 

Han mener imidlertid at også basketdommere må tåle en del kritikk. "Jeg tror kanskje de er litt for tynnhudet, de må bli tøffere de også. For det er blitt tøffere å drive med basket nå, ingen tvil om det. -Vi var nok like kritiske til dommerne for to eller fem år siden, men da var det ikke like mye oppstyr eller like mye alvor. Ting betyr mer nå, det er mer fokus, mer temperatur", mener ligalederen.

Asker & Bærum Budstikke (des-2000)

 

Tremaine Gardiner (soleklar) om tøft spill: 

"Det er nødt til å bli tillatt tøffere fysisk spill i Norge. Vi tapte fordi de spilte hardere enn vi er vant til. Og ute i Europa tillater dommerne slikt. Skal norske lag gjøre det stort internasjonalt, må vi få spille slik en gjør det ute", sier han.

BA (mar-2001)

 

David Swan (soleklar) om tøft spill i Estland: 

"Jeg elsker den typen tøff fysisk basket, men i Norge får vi ikke lov til å spille slik", sier Swan med klar adresse til den hjemlige dommerstanden.

TV2 (mar-2001)

 

"Crossover Krossbakken" (anonym turoperatør) om Korshavns neste oppdrag:

"Som 'bergets dommer ansvarlig har jeg brukt min innflytelse og trekkt i noen snorer slik at Korshavn er ekskludert fra BLNO dommerstanden. Han er forvist opp til Finnmark basketball krets for å dømme mini-piker der."

Kongberg Penguins Gjestebok (mar-2001)

 

Øyvind A. Kaarbø (journalist) påpeker mulig Flo-syndrom i BLNO:

”Harstad Vikings har satset på feil type spillere dersom dommerstanden i basketballigaen ikke tillater storvokste menn. La oss håpe at dommerkomiteen i basketballforbundet tar tak i problemstillingen, slik at ikke deres dommere går i fotsporene til dem som gjennom årenes løp har straffet Jostein Flo”.

Harstad Tidende (okt-2000)

 

Roy Midthun og Petter S Nielsen (oppgitte Ørner) ønsker mer hjelp mot BV Bees:

"En kjempedårlig kamp – verken vi eller dommerne bidrog til å gjøre den bedre", var Ulrikens Petter Schancke Nielsen og Roy Midtun enige om. "Dommerne blåste for eksempel skritt for en kjempedunk av Tremaine. I det hele tatt stykket de kampen veldig opp med all blåsingen", sa en lettere oppgitt Roy Midtun. – Ødelegger en slik kamp for norsk basket? "Om det ikke akkurat ødelegger, så gjør det den i hvert fall ikke noe bedre".

Bergens Tidende (nov-2000)

 

Mehmed Veledar (forbannet) ønsker omkamp mot Tromsø Storm: 

"Vi roter selv bort seieren. Men det går bare ikke an at dommerne skal avgjøre slike tette kamper på svært tvilsomme avgjørelser. Særlig hvis tiden egentlig var ute. Jeg ser ikke bort i fra at vi kommer til å kreve omkamp", sier Vikings-treneren.

Harstad Tidende (nov-2000)

 

Badboni El-Safadi (ankelskadet) om sluttsekundene mot Pirates:

"Jeg vil ikke drive med noen dommerhets, men akkurat i den situasjonen var dommerne dårlige", mener El-Safadi.

TV2 (nov-2000)

 

Åke Bärlin (sjefspirat) drevet til vanvidd: 

"Alt ble bare rot. Inkonsekvente dommere gjorde det umulig for spillerne å vite hvor grensene gikk. Dermed ble det fryktelig tamt", sier svensken.

Fædrelandsvennen (nov-2000)

 

David Swan (mindre intelligent) om dommeropplegget i BLNO:

"Jeg kaller ikke de andre trenerne feiginger. Jeg er rett og slett mindre intelligent enn dem. Der de klokelig holder kjeft, klarer ikke jeg å tie om disse tingene", sier Swan.

Bergens Tidende (nov-2000)

 

Åke Bärlin (svensk) om norske dommere:

"Min oppfatning av dommerne i den norske ligaen så langt, er at de svenske dommerne er bedre", sier Bärlin.

Bergens Tidende (nov-2000)

 

Åke Bärlin (irritert) om norske dommere: 

"Jeg har bevisst latt være å kritisere dommerne tidligere i år, men når det går så langt at de ødelegger det morsomme med basketballen, er det på tide å si ifra", tordner KB-trener Åke Bärlin - og håper på snarlige endringer. "Det som irriterer meg mest er at dommerne er fornøyd uansett. Jeg har ennå ikke hørt en kampleder som i ettertid har beklaget en avgjørelse. Det synes jeg er svakt", sier Bärlin.

Fædrelandsvennen (nov-2000)

 

David Swan (taletrengt) om norske dommere: 

"Slik jeg har oppfattet det, er alle trenerne i ligaen frustrerte over enkelte dommere. Dårlige kampledere ødelegger nemlig spillet. Jeg skulle bare ønske flere enn meg torde si ifra", sier David Swan til

Fædrelandsvennen (nov-2000)

 

Torgeir Bryn (veteran) på spørsmål om arrogante dommere: 

"Flere av dommerne er svært dyktige. Andre, - og jeg skal ikke nevne navn, bør kanskje legge arrogansen sin igjen i garderoben. Eller levere inn fløyta og slutte. Dessuten synes jeg kamplederne generelt bør være litt mer ydmyke for kritikk. Akkurat som oss spillere er de mennesker. Alle gjør feil. Poenget er hvordan du takler kritikk i ettertid. Når forbundet, klubbene, laglederne og spillerne alle må tåle saklige vurderinger av innsatsen, må kamplederne også kunne gjøre det", fastslår basketveteranen.

Harstad Tidende (nov-2000)

 

Martin Sjøtun (skuffet pingvin) etter tap for biene: 

"Dommerne var dårlig, men det er ingen unnskyldning for det som skjedde", sier Martin Sjøtun - tydelig skuffet etter nederlaget.

Laagendalsposten (des-2000)

 

Ørjan Hansen (fokusert) etter stortap for ørnene: 

"Det er mulig at det var 70/30-dømming i deres favør, men vi ødelegger bare for oss selv når vi fokuserer på det. Da blir vi «høvlet over»", sier Hansen.

Nordlys (des-2000)

 

Baard Stoller (trener) om kvalitetssikring: 

"Hvis en dommer blir strøket av de fleste lagene, er det et klart signal om at denne dommeren ikke er god nok. Kravene er skjerpet til spillere og coacher, men en dommer kan være dårlig i ti kamper uten at det får noen konsekvens. Vi som coacher vil gjerne ha en mulighet til å påvirke på en mer konkret måte", sier Asker-treneren.

Aftenposten (des-2000)

 

Geir Spiten (trener) om å bli hørt: 

"Trenere og klubber har følt at de ikke er blitt hørt tidligere. Nå skal de få si sin mening om dommerne", sier Spiten.

Asker & Bærum Budstikke (des-2000)

 

Stein Erik Rotegård (oppgitt) om kvalifikasjoner: 

"Etter kampen gikk jeg bort til Holmboe og mente at han burde gi opp dømmingen sin. Jeg var ikke sint eller noe slikt, brukte ikke skjellsord, men han truet med å gi meg matchstraff. - En må jo ha lov til å si hva en mener?" Sier Stein Erik og slår oppgitt ut med hendene. "Er ikke så sikker på om jeg får matchstraff", legger han til.

Laagendalsposten (jan-2001)

 

Ulf Landstrøm (lakonisk svenske) om trender: 

"Det er tydeligvis ikke noen fordel å være høy i basket lenger", sier Oslo Kings-trener Ulf Landstrøm lakonisk. "Det er en trend blant ligadommere ikke å blåse for holding i feltet. Og det i en idrett som ikke skal ha mye kroppskontakt. Jeg er ikke spesielt misfornøyd med dommerne i dag. Det er mer utviklingen over tid".

Bergens Tidende (feb-2001)

 

David Swan (uforstående) om Landstrøms klaging: 

"Oh my God! Hvis Oslo klager på holding, skjønner jeg ingenting! Jeg er enig i at det ikke blåses så mye som det burde på dette feltet, men da mener jeg motsatt vei enn vår!" freste han.

Bergens Tidende (feb-2001)

 

David Swan (diskusjonsvillig) om hjemmebanefordel: 

"De hadde hjemmebane, og det var viktig. Dømmingen dikterte og var med på å avgjøre denne kampen", sa Swan, som tok mange diskusjoner med dommerparet Korshavn og Løvold underveis.

Bergens Tidende (mar-2001)

 

Marcus Löfstedt (Alien) etter tap for Ulriken Eagles i Bergen:

”Slik er det alltid når man taper. Da er man ofte sur på dommerne. De hadde noen avgjørelser man kan diskutere, men alt i alt klarte de seg vel egentlig ganske greit. De får godkjent av meg”.

TV2 (okt-2000)

 

Mehmed Veladar (opphisset) etter dommerrapport: 

"Jeg var veldig opphisset på grunn av mange dommerfeil i kampen. I slike situasjoner hender det at man sier ting som ellers ikke ville blitt sagt. Derfor kan hende at jeg har sagt noe til dommerne som ikke var pent. Hva det enn dreier seg om, så var det ikke ment som dommerhets eller sjikane" kommenterte Veledar i forkant av treningen sent i går kveld.

Harstad Tidende (nov-2000)

 

Jeff Lange (forundret Tromsø-trener) om Harstads mediauttalelser: 

"Hadde jeg vært Harstad-trener ville jeg heller begynt å lete etter feil i mine egne rekker i stedet for å kritisere dommerne. At laget klarer å tape oppgjøret når de leder med hele syv poeng halvminuttet før slutt - og i tillegg har ballen - er ikke dommernes skyld", sier Jeff lange. "Det er helt latterlig av Harstad å levere inn en protest på dette syltynne grunnlaget, og jeg kan ikke tenke meg at de vil få medhold. For hvordan skal det gå i fremtiden hvis alle tapende lag skal begynne å protestere på feile dommeravgjørelser?", spør en mildt sagt forundret Jeff Lange.

Bladet Tromsø (nov-2000)

 

Gunnar J. Knudsen (DK-leder) om kritikk av dommere: 

"Det meste av kritikken som kommer mot dommerne er uten begrunnelse. Det skuffer meg", sier Gunnar Knudsen.

Fædrelandsvennen (nov-2000)

 

David Swan (natteravn) om stygg språkbruk i brev til DK:

"I ettertid ønsker jeg at jeg ikke skrev et brev klokken 03.30 om natten.  Jeg beklager hvis jeg såret noen da jeg brukte noen ord som ikke akkurat  blir sagt i kirken."

Davids Corner (des-2000)

 

David Swan (oppgitt) om habilitet i BLNO: 

- Men dersom dere mener Bakken er inhabil, hva med dommer Frank Sanden som har en bror som er trener i ligaen? "Postbudet til dommer Inge Braathen har viss nok en fetter i Ulrikens yngre avdeling", svarer Swan oppgitt.

Asker & Bærum Budstikke (des-2000)

 

Jan Korshavn (DK-medlem) om valg av forum: 

"Dette er ikke snakk om manglende ytringsfrihet, men om ytringsform og valg av sted hvor man prater. - Både i Harstad og Tromsø misforstår man om noen tror at dommere ikke tåler kritikk eller at ytringsfriheten er fjernet. Vi vil gjerne ha saklig begrunnet kritikk. Vi synes denne kritikken må komme i interne forum, der lagledere og dommere setter seg ned og prater sammen", sier Korshavn.

Harstad Tidende (des-2000)

 

Jan Korshavn (dommer) om saklig kritikk av dommere: 

"Det er ikke saklig kritikk når en lagleder hevder at dommere avgjør kamper, eller at dommere er partiske. Det er også feil å påstå at dommere må tåle kritikk siden spillere og lagledere hele tiden blir kritiserte. Snu det hele om: Hvor mange ganger rykker en dommer ut i media med kritikk av spillere og lagledere? Slikt forekommer ikke", sier Korshavn, og ser ingen grunn til at dommere og lagledere skal karakterisere hverandre i media hver gang man er uenige.

Harstad Tidende (des-2000)

 

David Burch (pirat) om dårlig spill mot vikingene: 

"Det er helt ubegripelig, og veldig dårlig. En av gangene sentret jeg til og med til dommeren", beklaget Burch.

Fædrelandsvennen (des-2000)

 

Frank Sanden (president) om klare standpunkt: 

"Vi ønsker at basketligaen skal ta et klart standpunkt i forhold til kritikken som er reist mot dommerne. Ledelsen bør rydde opp her", sier NBU-leder Frank Sanden. "Ledelsen er for lite tydelig i mediestormen som har oppstått", fortsetter Sanden.

BA (des-2000)

 

Frank Sanden (president) om manglende engasjement i BLNO: 

"Det bryter med den grunnleggende holdningen til basket og all annen idrett. Det kan virke om det er veldig mange talsmenn i ligaen. Organisasjonen ser ut som en drage med mange hoder, og de kommer ikke ut med en enhetlig oppfatning. Ligaen er nødt til å kunne si ifra om hva som aksepteres og hva som ikke gjør det. Det er den viktigste forutsetningen for et samarbeid", mener Sanden.

Asker & Bærum Budstikke (des-2000)

 

Gunnar J. Knudsen (DK-leder) om sverting av Bakken: 

"Vi måtte reagere", sier Knudsen til Nordlys. "Én ting er å kjefte og smelle umiddelbart etter en kamp, men det skjedde ikke her. Vi må skille mellom planlagt handling og impuls. Dette var en planlagt handling", mener Knudsen, og mener Storm var ute etter å sverte dommer Tor Christian Bakken.

Nordlys (des-2000)

 

Badboni El-Safadi (fotrapp) om frustrasjoner: 

"Vi bør være voksne nok til ikke å la oss affisere av dommerne, men vi klarer det simpelthen ikke. Håpløst - selv om jeg gladelig innrømmer at vi ikke spilte opp mot vårt beste". Frustrasjonen til Kongsbergs fotrappe Badboni El-Safadi var smurt i tykke lag over guardens svette ansikt.

Drammens Tidende (jan-2001)

 

Fredrik Holmboe (rutinert) om kommunikasjon: 

"Som dommer er det viktig å kommunisere verbalt underveis. Ved å si i fra at det kan gå for hardt for seg kan vi advare spillerne før vi avblåser for feil. I tillegg er det viktig å forklare hvorfor vi blåser", sier Holmboe, som har dømt basketball i nasjonal serie siden 1979.

Laagendalsposten (jan-2001)

 

"Cartman" (SOL-debattant) om hvorfor Korshavn forsvant i Haukelandshallen: 

"He was abducted by Aliens".

SOLs debattside (jan-2001)

 

Linas Kvedaravicius (NEBL-pamp) om bruk av energi: 

Linas Kvedaravicius, den eneste NEBL-representanten ved Tartu-turneringen, gjorde det klart at Ulriken og trener David Swan tapte på å fokusere på dommerne heller enn å konsentrere seg om spillet. "Både Ulriken og motstanderen Odessa la mer energi i å kjefte og protestere mot dommerne. Det er et veldig dårlig tegn, som vi slår hardt ned på", sa han.

Bergens Tidende (mar-2001)

 

Åge Damsgaard (daglig leder) om dommernes makt: 

"På generelt grunnlag er det slik at basketdommere har stor makt. Deres avgjørelser der og da blir i de aller fleste tilfeller stående. Noen skal tross alt ta avgjørelsene i tette kampsituasjoner der mindre marginer avgjør", sier daglig leder Åge Damsgaard i BLNO.

Harstad Tidende (nov-2000)

 

Gunnar J. Knudsen (DK-leder) om gode dommere: 

"Før sesongstart tok vi ut de 14 dommerne vi mener er best i landet. Hadde vi ikke betraktet dem som gode nok, hadde vi heller ikke satt dem opp. Derfor kommer det ikke på tale å «sparke» noen", sier Knudsen.

Fædrelandsvennen (nov-2000)

 

Gunnar J. Knudsen (Rykkinnmann) om trakassering av dommere: 

"Jeg vil komme til å kjøre hver eneste sak som jeg føler er et angrep på dommere. I år er det tatt mer høyde for mer temperament under kampene, men jeg forventer alminnelig norsk folkeskikk. Jeg aksepterer ikke at dommerne er fritt vilt", sier Rykkinn-mannen.

Asker & Bærum Budstikke (des-2000)

 

Gunnar J. Knudsen (DK-leder) om dommer Bakken og ansvarsbevissthet: 

"Jeg går god for at han er en god dommer, faktisk blant de fem beste i landet, og har også støtte fra observatørene som har vært på kampene. Men han er en verbal og fargerik person som lett skaffer seg venner og uvenner", hevder Knudsen, som legger til at han syntes lagledere bør være seg sitt ansvar bevisst.

Asker & Bærum Budstikke (des-2000)

 

Geir Spiten (leder) om Swans berømte email: 

"BLNO poengterte at vi tar avstand fra David Swans e-mail til dommerkomiteen og de ordelag som ble brukt i denne mailen mot enkeltpersoner i dommerstanden", sier daglig leder i BLNO, Geir Spiten, til TV 2. Han understreker at BLNO stiller seg bak dommerkomitéen og de habilitetsregler som ligger til grunn for utvelgning av dommere.

TV2 (des-2000)

 

Baard Stoller (meningsfull) om forholdet til dommerne: 

"Jeg syntes forholdet mellom trenerne og dommerne er det beste vi har hatt noensinne. Dommerne har vært mer villig til å høre på oss i år, vi har fått en bedre dialog med dem", roser Stoller.

Asker & Bærum Budstikke (des-2000)

 

Rudi Holt (president) om det å være voksen: 

"Det jeg syntes Tromsø burde gjort var å beklage det som skjedde direkte til Bakken. Det burde de vært voksne nok til å gjøre, og det har de ikke gjort hittil", sier Holt og mener straffen viser at forbundet tar avstand fra personangrepene på dommeren.

Asker & Bærum Budstikke (des-2000)

 

Fredrik Holmboe (dommer) om respekt: 

"Dommernes avgjørelser vil alltid bli tolket forskjellig. Både av spillere, trenere og publikum. Men det handler om å avgi respekt for den avgjørelsen som blir tatt", mener Holmboe. Han kan forstå at det kan koke litt ekstra i tette situasjoner.

Laagendalsposten (jan-2001)

:o)

 {jpageviews 00 right}