Sitater 2001/02

Gunnar J. Knudsen (leder) om kraftuttrykk:

Leder Gunnar J. Knudsen i dommerkomiteen i Norges Basketballforbund bekrefter at dommer Inge Braathen innrapporterte hendelsen.– "Braathen er den mest internasjonale dommeren vi har i Norge, og forstår nok serbisk til at han skjønte hvilke kraftuttrykk Krupnikovic kom med. Derfor valgte han å innrapportere hendelsen".

Laagendalsposten 15.03.02

 

Petur Gudmundson (fortvilet) om avgjørelser:

"Det var noen latterlige skrittavgjørelser som ødela kampen for oss og fratok oss 16-18 poeng", sier Petur Gudmundsson.

TV2 SportExtra 13.02.02

 

Baard Stoller (saklig) om røykere:

"Jeg har ikke uttalt meg så om dommerne så mye i år, jeg prøver å slutte, akkurat som de som prøver å røyke", sier Baard Stoller. "Jeg var nokså hissig i de to første periodene, og da trenger jeg ikke si så mye mer om dommerne, gjør jeg det?"

TV2 SportExtra 13.02.02

 

Benny Thorrud (skuffet) om å komme på etterskudd:

"Jeg liker ikke å si noe om dommerne, men jeg har sett bedre for å si det sånn", sier Thorrud. - "Men vi skal selvsagt ikke skylde på dommerne. Vi kom på etterskudd og klarte aldri å ta tak i kampen", sier Benny Thorrud.

Drammens Tidende 07.03.02

 

David Swan (sur) om egne handlinger:

I stedet kjeftet Swan så mye på dommeren at han pådro seg teknisk feil, ga ballen til Asker – og røk ut av semifinalen i Basketligaen. – "Det er noe av det dummeste jeg har gjort i hele min karriere", sukker Swan.– "Den tekniske feilen…..",sier Swan og rister på hodet. – "Det finnes ikke noe dummere enn å gjøre akkurat det. Jeg var skikkelig sur på dommerne, men klarte ikke å holde munn", innrømmer han.

BA 04.03.02

 

Martin Sjøtun (oppgitt) om bagateller:

- "Dette er helt håpløst!", raste Martin Sjøtun, Kongsberg Penguins assisterende lagleder.
Dommerduoen Mathiassen og Løvold ga Penguins-spillerne 26 personlige feil, mens Oslo Kings-utøverne fikk 13. "Det må være lov å spille litt basketball. Slik det var nå ble våre spillere avblåst for bagateller", sa Sjøtun – tydelig oppgitt.

Drammens Tidende 25.02.02

 

Martin Sjøtun (forbannet) om å holde fokus:

- "Det er nesten umulig å spille basketball, når disse to dømmer", sa Penguins assisterende lagleder og ristet oppgitt på hodet. – "26-13 sier sitt", mente Sjøtun. For dommerduoen ga Penguins-spillerne 26 personlige feil, mens Kings-utøverne slapp med halvparten.

Laagendalsposten 25.02.02

 

Geir Spiten (leder) om å holde fokus:

- "Det er tullete å klage på dommerne. Det er mange som er oppgitt over Swans kjefting. han bør holde fokus på spillerne og laget i stedet for på dommerne", sier leder i BLNO, Geir Spiten.

Dagbladet 25.02.02 (papirutgaven)

 

David Swan (utvist) om tekniske feil:

- "Dommerne gir tekniske feil for å dekke over sine egne feil", sier Ulriken Eagles-trener David Swan.

Dagbladet 25.02.02 (papirutgaven)

 

Baard Stoller (smilende) om å sette standard:

- "Jeg fikk en gang en teknisk feil for å folde hendene. Det setter liksom standarden", sier Stoller med et smil.

Dagbladet 25.02.02 (papirutgaven)

 

Christer Stjernborg (undrende) om tøft spill:

At English var kampens første spiller som ble sendt ut med fem feil, undrer Stjernborg seg over. – "Han spiller jo ikke tøft. Dommerne gir han for enkle feil", sier svensken, men vil heller ikke bruke dommerne som unnskyldningen.

Nordlys 21.02.02

 

Martin Sjøtun (optimist) om positive dommere:

"En skikkelig lagseier. Ingen av oss ønsket å ta ferie allerede i dag", sier han. Og trekker fram dommerne som veldig positive i kampen. – "De tillot ganske mye og det var viktig. Da ble det spilt mye basketball", sier Sjøtun.

Laagendalsposten 18.02.02

 

Ron Whitehead (alvorlig) om å avgjøre kamper:

"Det startet egentlig det siste kvarteret. Da begynte vi å ta en del fryktelige avgjørelser. Istedenfor å spille for seier spilte vi for ikke å tape. I tillegg var det flere av våre spillere som ikke gjorde noen god kamp", kommenterer Whitehead som var borte hos dommerne og ga dem noen alvorsord etter at kampen var over. – "Når det er kvartfinale i sluttspillet så skulle jeg ønske at spillerne kunne få lov til å avgjøre kampen. Ikke dommerne", sier han..

Budstikka 18.02.02

 

Martin Sjøtun (oppgitt) om å bli varm:

Lagleder Martin Sjøtun var på sin side mest opptatt av dommerduoen etter tapet. Tor Christian Bakken og Siv Therese Underland fikk begge det glatte lag av Martin Sjøtun. Han mener blant annet at Storms English burde blitt avblåst for skritt da han avgjorde kampen syv sekunder før slutt. - "Scott English får jo være Gud der ute. Jeg blir så voldsomt varm av dette", utbasunerer en meget oppgitt lagleder.

Laagendalsposten 15.02.02

 

Petur Gudmundsson (spøkefugl) om hjemmedømming:

"Det kunne se ut til at gjestene hadde hjemmedommere", sa Petur Gudmundsson noe spøkefullt. Han ville ha fram et poeng som flere så ut til å være enige i. Ved enkelte anledninger sto både hjemmelagets og Storms spillere og tittet på hverandre etter noen av Tor Chr. Bakkens og Siv Therese Underlands avgjørelser.

Laagendalsposten 15.02.02

 

Oslo Kings (gullvinnere) om spillerom:

"Dagens mest grinete: Dommerparet som helt unødvendig blåste to tekniske feil på David Evans og Mustafa Mahnin i en svært gemyttlig kamp. Vi får vel gi de litt spillerom ettersom vi alle kan vel ha en dag da humøret ikke er på topp".

Kings webside 14.02.02

 

Ron Whitehead (fornøyd) om å se blod:

"Jeg sa til spillerne etter 2. periode at her blir det ikke dømt feil før dommeren ser blod. Så de fikk beskjed om at det bare var å ta igjen med samme mynt", forteller Whitehead. Kampen var jevn og tøff. Til tross for tolerante dommere ble det idømt mange feil  til begge lagene.

Budstikka 14.02.02

 

Vladimir Krupnikovic (gullvinnere) om rent spill:

"Det er ikke så lett sammenligne nivået i Jugoslavia og Norge", sier Vladimir. Han merker for eksempel at dommerne ikke liker spillestilen hans. – "De mener at jeg spiller urent, men det er vår måte å spille på. Dommere i Europa ser det annerledes", sier Krupnikovic.

Laagendalsposten 13.02.02

 

Geir B (VIF-klanen) om dommere:

"Jeg hadde egentlig tenkt å nevne dommerne i dette referatet, men siden de faktisk var bedre enn både Vålerenga og Høyenhall, så skal jeg ikke si noe".

Klanreferat 07.02.02

 

Scott English (misfornøyd) om dommernes spill:

English var heller ikke fornøyd med dømmingen. - "Dommerne spilte for Kings. Det var ikke derfor vi tapte, men det hjalp ikke – det er sikkert", sier amerikaneren.

Nordlys 06.02.02

 

Kjetil Høvde (Web-Viking) om å klare seg:

"Dagens dommere, Tor Cr. Bakken og Stein Moe, klarte seg godt i en opphetet kamp".

HBBKs nettside 04.02.02

 

Ron Whitehead (sjef) om å inkonsekvent dømming:

BV-sjefen slakter regelrett dommer Geir Matthiasen. – "Da jeg hørte at han skulle dømme, visste jeg at vi kom til å tape. Vi har aldri vunnet med ham som dommer", sier Whitehead og illustrerer det han beskrev som inkonsekvent dømming.

Budstikka 01.02.02

 

Andreas Nømm (sjefspirat) om å evaluere dommere:

- "Det har jeg gjort siden Ulriken-kampen. Før det visste jeg ingenting om ordningen. Men jeg har i det siste hørt flere trenere som mener at dommerne uansett ikke bryr seg om disse evalueringene. Det kan jo være grunnen til at mange trenere ikke bryr seg", sier Nømm.

Fædrelandsvennen 30.01.02

 

Jørn Salvesen (sjefspirat) om avtaler:

Hva synes du om at trenerne i Pirates ikke har gjort som man ble enige om? - "Det er ikke noe særlig, spesielt når man ser hvordan det har vært de siste ukene. Klubbens medlemmer skal selvsagt ikke oppføre oss slik mot dommerstanden som enkelte har gjort i det siste, og da blir det ekstra dumt at vi ikke gjør som avtalt med tanke på å bidra til å bedre kvaliteten på dommerne", sier Jørn Salvesen.

Fædrelandsvennen 30.01.02

 

Gunnar J. Knudsen (DK-høvding) om dommerutvikling:

- "Dommerkomiteen og BLNO hadde avtalt kontakt og arbeid med dommerutvikling i denne sesongen. Dette arbeidet involverer også klubbene. Jeg konstaterer at Pirates er en av de klubbene som har ignorert disse avtalene", sier Knudsen.
- "Klubbene må påpeke hva som er galt dersom vi skal kunne gjøre noe med det. Det nytter ikke bare å kjefte gjennom media uten å konkretisere hva problemene går ut på", sier Gunnar J. Knudsen.

Fædrelandsvennen 30.01.02

 

Anthony Dent (importpingvin) om riktig fokus:

- "Hvis vi helt fra starten av sesongen hadde holdt fokus på det sportslige i stedet for på dommerne, hadde vi vært flere hakk høyere på tabellen. Nå er jeg mektig lei av at kjefting på kamplederne alltid skal ødelegge for oss. Det hjelper jo ikke uansett. Det gjør ikke om en avgjørelse dersom vi skjeller dem ut", sier en irritert Dent.

Fædrelandsvennen 28.01.02

 

Kjetil Høvde (referent) om dårlig tegn:

"Dommerne, Matthiasen og Underland, var ujevne. Stadige diskusjoner med laglederne og spillerne er et dårlig tegn".

HBBKs nettside 27.01.02

 

Jan Erik Price (coach) om lokale utenlandske dommere:

Price mener at dommerkvaliteten er det største problemet med å være med i den baltiske ligaen. - "Vi er den eneste klubben som har skaffet FIBA-godkjent dommer. Resten har med seg lokale dommere, som jeg tror ikke har dømt på toppnivå tidligere", sier han.

Bergens Tidende 27.01.02

 

Ronny Svahn (reiseklar) om norske dommere:

- "Dette er noe jeg tenker veldig mye på for tiden. Den elendige dømmingen i norsk basket ødelegger mye av gleden ved å spille. Kommer det ikke tegn til bedring, taler mye for at jeg pakker sakene mine og drar", sier Ronny Svahn.
- "Dommerne holder ikke mål. Her i Norge er det jo ikke lov å uttrykke frustrasjon i det hele tatt. Så snart du åpner kjeften, er dommerne der og gir deg teknisk feil. Det hele blir håpløst", sier Svahn.
All kjeftingen er ikke bare et uttrykk for frustrasjon over dårlige sportslige prestasjoner? 
- "Selvfølgelig litt det også. Dommerne gjør tross alt ikke alt feil. Men de er ofte langt fra på det nivået de burde vært. Det kan alle se", sier Pirates' point guard.
- "Spillere, trenere og representanter fra ligaen må sette seg ned sammen med dommerne og finne ut hvordan forholdene kan bli bedre. Nå krangler jo alle med alle, uten at det fører noe steds hen. Vi må få konstruktive løsninger", sier Ronny Svahn.
- "Spillere og trenere kommer til Norge fra Sverige. Hvorfor ikke dommerne? Det kunne for eksempel blitt satt opp dommerpar med én norsk og én svensk dommer. Det tror jeg norsk basket hadde tjent på", sier Ronny Svahn.

Fædrelandsvennen 24.01.02

 

David Swan (rasende) om gode dommere:

- "Det finnes fire-fem meget gode dommere i Norge, men de blir ikke belønnet tilstrekkelig. Ligaen må betale disse gutta mer og gi dem flere oppdrag. Først da vil systemet fungere", sier Swan.

Fædrelandsvennen 22.01.02

 

Petur Gudmundsson (stor pingvin) om dommerutvikling:

- "Dommerne forbedrer seg ikke i takt med resten av ligaen, og der har vi et problem som må løses. Og det må skje nå, ellers blir kvalitetsgapet enda mer synlig", sier Gudmundsson. Han er ikke i tvil om at dommerne gjør så godt de kan, men hva hjelper det når kvaliteten likevel ikke er god nok. - "Ligaen er nødt til å hjelpe dommerne. Jeg mener at den eneste rette løsningen er å hente inn et knippe dommere fra utlandet, som ikke bare kan bidra på banen, men også utenfor, slik at nivået blir løftet", sier Gudmundsson.

Fædrelandsvennen 22.01.02

 

Andreas Nømm (irritert svenske) om å være konsekvent dårlig:

- "Akkurat nå føles problemet med dommerne så stort at det er ubehagelig. Jeg vet at flere har samme oppfatning, derfor bør dommerutvikling få høy prioritet foran neste sesong", sier Nømm. Og legger til: - "Dommerne har som oppgave å se til at kampen er ren og velspilt. Det klarte de ikke søndag. Da gjorde de så mye feil at jeg syntes synd både på spillere og publikum", sier Nømm, og avslutter kontant: - "Det er ok for meg at dommerne gjør en dårlig jobb, så lenge de er konsekvent dårlige", sier Nømm.

Fædrelandsvennen 22.01.02

 

Åge Damsgaard (daglig leder) om ligadommerne:

- "Jeg går ikke med på at dagens dommere er for dårlige for basketligaen", sier Damsgård. - "Dommerdebatter er en del av basketballen. Det er en del av spillet at dommere må ta kontroversielle avgjørelser i løpet av et sekund. Målet må være at så mange av disse avgjørelsene er korrekte", sier Damsgård.

Fædrelandsvennen 22.01.02

 

Andreas Nømm (rasende) om sine opplevelser:

- "Dette er det noe av verste jeg har sett, og dommerne lot det skje uten å gripe inn. Den norske dommerstanden må snart skjønne at dette ikke kan fortsette", raser Pirates-trener Andreas Nømm etter nok et nederlag i Gimlehallen.
- "Nå er grensen nådd! Ulriken Eagles holder, slår og sparker mine spillere uten at dommerne reagerer. Etter hvert begynner også vi å bruke ufine midler, men da er kampen allerede ødelagt", sier Andreas Nømm.
- "At Swan får marsjordre skulle bare mangle, men det er ikke det som er poenget. Dette handler om å få dommerne til å skjønne at de er en del av produkt som skal være profesjonelt. I dag var de alt annet enn profesjonelle", mener Nømm.
- "Dommerne har for stor respekt for David Swan, jeg kan ikke skjønne at de tillater slik oppførsel uten å gripe inn", sier Nømm.
- "Ronny har all rett til å kritisere dommerne. Meningen er at spillere og dommere skal være på samme lag. I dag var de ikke på samme planet", tordner Nømm.

Fædrelandsvennen 21.01.02

 

Ronny Svahn (playmaker) om sine opplevelser:

- "Dommerne holder ikke mål. De ødelegger kampen. I det ene øyeblikket tillater de alt, i det neste får du teknisk feil for ingenting. Det er helt håpløst å være spiller", sier Ronny Svan. "Det er ikke gøy å spille basket når du hele tiden sliter med dommerne", sier den svenske playmakeren.

Fædrelandsvennen 21.01.02

 

David Swan (frittalende sjefsørn) om religion:

- "Når det ikke er lov til å si noe så uskyldig som at noe er utrolig, viser det bare at vi spiller i 2. divisjons katolsk basketliga", hevder Ulriken-trener David Swan.

BA 21.01.02

 

Ron Whitehead (ex-spiller) om uærlig spill og ufine triks:

- "Jeg elsker basketball, og ønsker ikke at kampene skal bli preget av uærlig spill. Det vil jeg ikke lære mine spillere. Kampen i dag ble ødelagt av to elendige dommere samt bortelagets ufine triks", sier Whitehead, som har en fortid i Kongsberg både som trener og spiller.

Aftenposten 17.01.02

 

Ron Whitehead (BV-major) om stygt spill:

Whitehead har lite til overs for oppførselen til Krupnikovic: "Episoden har en forhistorie. Da vi var og spilte i Kongsberg spilte han også svært stygt. Det har han gjort i alle kampene jeg har sett ham i, og jeg advarte dommerne mot ham før kampen. Jeg syntes de gjorde en svært dårlig jobb i dag", mener Verket-treneren.

Budstikka 17.01.02

 

Benny Thorrud (sindig pingvin) om å tolke reglene:

"Vladimir spiller tøft, men det er opp til dommerne å tolke reglene", sa Benny. "Hvis du ser på antall feil på hvert lag, blir vi idømt flest", poengterte Kongsberg-gutten. Han synes at dommerne gjorde en god jobb.

Laagendalsposten 17.01.02

 

Baard Stoller (flau coach) om sine opplevelser:

"En begredelig kamp, som faktisk er noe av det verste jeg har vært med på i basketballigaen. To så enormt dårlige lag og to så forferdelig dårlige dommere er ikke representativt for nivået i ligaen", sukker Stoller.

Budstikka 14.01.02

 

Benny Thorrud (erfaren pingvin) om vanskelige forhold:

"Jeg ønsker ikke å kritisere dommerne, men generelt vil jeg si at det er vanskelig å forholde seg til dem. Det er så veldig forskjellig dømming fra kamp til kamp", fastslo Thorrud.

Drammens Tidende 14.01.02

 

Baard Stoller (rasende og oppgitt) om svake dommere:

"Da Cory fikk sin fjerde feil, fikk vi et tydelig bevis for at dommerne ikke var på høyde. Alle så at Lazar Vidacic kastet ballen på Cory, som reagerte spontant. Typisk nok for svake dommere ble den første forseelsen oversett og glemt, mens reaksjonen og den andre forseelsen ble slått hardt ned på. En rekke andre avgjørelser var feil. Dømmingen gikk ut over begge lag og påvirket kampen", tordner Stoller.

Budstikka 14.01.02

 

Ronny Svahn (utvist svenske) om kjeftbruk og fortjent nivå:

- "Jeg kjeftet ikke, jeg spurte dommeren hvorfor han ikke blåste, og da svarte han med å gi meg en teknisk feil. Ærlig talt; Her har man endelig en profesjonell basketliga i Norge, da burde dommerne holde god nok standard. Spør du meg, så holder de overhodet ikke det nivået som ligaen fortjener", sier Ronny Svahn.

Fedrelandsvennen 10.01.02

 

Greg Knudson (Bulldog) om juleferie:

"Dette skulle ikke blitt spennende i det hele tatt. Men dommerne hadde ikke avsluttet juleferien. Det var helt grusomt", sukker Greg Knudson. "Når det dømmes slik, blir det kjedelig både for publikum og spillere. De blåste på de dummeste ting, og da er det vanskelig å konsentrere seg om å spille basket", beklager Knudson.

BA 29.12.01

 

Andreas Nømm (reservecoach) om prestasjoner:

"Vi spilte ingen god kamp. Dommerne var direkte horrible og ødela mye for oss i viktige perioder av kampen, men vi kan likevel ikke skjule oss bak dem. Vi presterte altfor dårlig og bare et par av spillerne mine får godkjent", sier Andreas Nømm.

Fædrelandsvennen 29.12.01

 

Nima Taheri (korporal i særklasse) om dømming:

"Det var totalt inkonsekvent dømming. Noen ganger fikk man ikke lov til noe, andre ganger alt", sier Taheri. "Det er trenerens jobb å ta en slik utvisning, dersom han mener det må til", avslutter han.

Budstikka 22.11.01

 

Ron Whitehead (provosert) om utvisning:

"Dommeren provoserte frem hendelsen ved å spørre om jeg ville ha en feil, og da endte det slik. En dommer skal aldri provosere en trener", mener han.

Budstikka 22.11.01

 

Bård Stoller (Askergutt) om fokusering:

- "Let's pick up on the intensity, forget about the referees. I don't care if they suck, just stay focused".

Direkte på TV 18.11.01

 

Bård Stoller (ubeseiret sjefsalien) om problemer:

- "Som vanlig er det veldig inkonsekvent dømming, men det er et problem vi har hele tiden så det må vi nok bare lære oss å leve med".

Direkte på TV 18.11.01

 

Kjersti Grini (profil) om kroppskontakt:

..Flausen var total. Det hjalp heller ikke at de jugoslaviske dommerne gjorde kampen til en farse. - "Basketdommere. Det var jo ikke lov med kroppskontakt", fnyser Kjersti Grini.

VG 17.11.01

 

Petur Gudmundsson (stor pingvin) om tøff jugoslav:

..Vladimir Krupnikovic ble nok en gang sendt ut etter fem personlige feil. Denne gang i tredje periode. "Han spiller tøft, og må nok vende seg til den norske spillet", sier Gudmundsson om den saken. "Dommerne var tydeligvis ikke helt fornøyd", spøker han.

Laagendalsposten 15.11.01

 

Ronny Svahn (svensk sjørøver) om Bärlins avgang og stortap:

- "Dette var en kamp vi i utgangspunktet måtte vinne. Derfor kom alt dette rotet på et ekstra ubeleilig tidspunkt. Men vi må bare erkjenne at vi ikke spilte bra nok. Og når i tillegg dommerne er enda mer håpløse enn vanlig, føles det som om absolutt alt går imot oss", sier Ronny Svahn.

Fædrelandsvennen 15.11.01

 

"Espeniver" (sangfugl) om dommerkritikk:

- "Det kan virke som om vi har blitt mer opptatt av å kritisere dommeren, enn å gjøre det Harstad-publikummet og ikke minst Mjødberget har blitt landskjent for, nemlig vanvittig støtte til Harstad Vikings. Jeg skal selvfølgelig være den første til å innrømme at dommerne vi har hatt i årets to første kamper har levert en innsats langt under pari, og dette bør de selvfølgelig få høre. Men jeg mener det er mye bedre å fyre igang en dommer-sang eller to, enn å henge over rekkverket og lire av seg lange setninger inn i øret på dommeren".

Mjødberget 07.11.01

 

"Espeniver" (supporter) om betaling:

"Dommerne påstår selv i media at de ikke lar seg påvirke av tilrop fra tribunen, men la oss innse det folkens, får en dommer høre sammenhengene i to timer at han er kjøpt og betalt, er det nok en ørliten sjanse for at han kan bli påvirket og begynne å dømme mot oss".

Mjødberget 07.11.01

 

Anders Jeansson (lei svenske) om ødeleggelser:

"Nå begynner jeg å bli mektig lei av dommere som ødelegger for oss. Det er så jævlig trist at dette skjer gang etter gang", sa Anders, og sparket første og beste innbytter-stol høyt til værs.

Nordlys 12.11.01

 

Alex Karlstad (spillende webmaster) om enveisdømming:

"Det er ikke for vane at vi i Høyenhall skylder på dommere for tapte kamper, og det har vi heller ikke tenkt til nå, men det er veldig merkelig at en kamp snus på hodet hvor dommeren gjør det til et mål å markere seg, dømmer ukonsekvent og tilsynelatende en vei. Å få en usportslig feil for å forsøke å forsvare en drive er håpløst. 5-6 spillere med 5 feil sier like mye om dømmingen som forsvarsspillet mener nå jeg".

Høyenhalls websider 05.11.01

 

Kongsberg Penguins (seirende) om å telle fouls:

"Herrene Hammervoll og Matthiasen var nemmelig svært så glad i å høre lyden av fløytene sine. Hele 50 feil, 20 til Penguins og 30 til Defenders, klarte de å blåse i løpet av kampens 40 minutter. Det sier seg selv at flyten og underholdningsverdien i kampen ikke blir stor av sånt."

Penguins nettsider 02.11.01

 

Ron Whitehead (engasjert) om kroppskontakt:

"Basket skal være en idrett uten kroppskontakt. Jeg vil ikke sende spillerne mine på et treningsstudio for å bli brytere. Det strider imot min overbevisning", sa Ron Whitehead - rimelig oppgitt. Han var ikke spesielt fornøyd med dommerduoen Mathiasen og Hammervoll. – "De er ikke konsekvente", mente Ron.

Laagendalsposten 02.11.01

 

Pål Berg (oppgitt major) om frustrasjon i Forsvaret:

Pål Berg var oppgitt over dommerne, som ikke slo ned på Ulrikens røffe forsvar mot den lille guarden (Nima Taheri). - "Han får ingenting, så det er ikke rart han blir frustrert", mente Verket-treneren.

Aftenposten 09.10.01

 

Scott English (lang forward) om fysisk spill:

"De spilte veldig fysisk, og dommerne bestemte seg for å slå ned på holdning og dytting. Fint for meg, for slik de spilte måtte det bli mange avblåsninger da", sier Scott English, som blant annet skjøt 17 straffer.

Bladet Tromsø 08.10.01

 

Martin Sjøtun (veteran) om forskjellig kamparena:

- Dårlige var også dommerduoen Tor Chr. Bakken og Arnstein Gloppen. I hvert fall mente publikummere, spillere og ikke minst trenere det. - "En stund lurte jeg på om Bakken og Gloppen var på den samme kampen om meg", sa Martin Sjøtun.

Laagendalsposten 07.10.01

 

Mjødberget (supportere i særklasse) om konsentrerte dommere:

- "Enkelte ganger kan det jo virke som om dommerne er både slitne og ukonsentrerte, mens andre har virket uinspirert og likegyldige".

Viking Tiden (medlemsblad) Oktober 2001

 

Lavall "Baby" Jordan (Fersk ørn) etter premierekampen:

- "Men jeg mistet ballen for mange ganger", sukket han. "Og så må jeg venne meg til de norske dommerne".

Bergens Tidende 04.10.01

 

Kent Leini (svensk viking) om å spille på grensen:

- "Nå må vi hjem og øve på kroppskontakt. Bærums Verk spilte på grensen og over grensen. Det synes tydeligvis dommerne i Norge er greit, så da må vi også ta hardere i. Vi må tilpasse oss virkeligheten, selv om det ikke er slik jeg har sett norsk basketball tidligere", sier Vikings-treneren.

Harstad Tidende 17.09.01

 

Geir Spiten (ligaleder) om å leve med utbrudd:

"Det er klart dommere må kunne leve med utbrudd, men det må ikke gå ut over person eller system. Vi vil ikke ha den type kritikk og utspill som vi hadde i fjor", sier Spiten.

Budstikka 17.09.01


:o)

{jpageviews 00 right}