Sitater 2003/04

Panagiotis Yiannakis (coach) om å tape:

"The referees are part of the game, whether they make mistakes or not. The players are the ones who are the stars and they are the ones we should look at."

FIBA Europe 24.04.04

 

Lazar Vidacic (pensjonert) om å glede seg:

"Jeg gleder meg til å hvile og være sammen med sønnen min og kona. Og jeg har lyst til å gå på kamp og heie på Vikings sammen med Mjødberget - samt få lov til å kjefte på dommerne uten å få teknisk feil", sier Vidacic og ler hjertelig.

Harstad Tidende 30.03.04

 

Knut Godø (lyrisk) om passende hatter:

"Støynivået i hallen er øredøvende. Mjødberget banner og skriker, men har ikke så mye ta livet av dommeren for så langt i kampen"..."Jets har satt klistremerker på nøkkelvikingene Vidacic, Rogers og Gabela. Dommerne får så hatten passer etter å ha dømt en Vikingsspiller nord og ned. Mjødberget låters som de har røkt gamle Opel-seter."

Harstad Tidende 22.03.04

 

Sanel Gabela (rutinert) om å skylde på seg selv:

"I denne kampen var det gode dommere og Jets var bedre enn oss. Derfor kan vi ikke skylde på noen andre enn oss selv for tapet".

Harstad Tidende papirutgaven 22.03.04

 

Lazar Vidacic (kaptein) om å glemme dommerne:

Den erfarne spilleren innser at Vikings er nødt til å forholde seg til dommerne som er gitt finaleoppdragene. "Så langt i sluttspillet har vi mest gruet oss til hvem som kommer ut av dommergarderoben. Vi vet jo at det blir ekstra vanskelig å vinne når vi står overfor et par av dommerne i ligaen. Det hele startet i den første finalen i fjor. Unnskyldningen dommerne kom med etterpå hjalp oss ikke i det hele tatt. Marerittet har gjentatt seg flere ganger i denne sesongen. Men vår kritikk mot dommerne er en kamp vi ikke kan vinne. Nå er det ingen annen utvei enn å glemme dommerne. Så får vi heller sørge for å spille godt og lede såpass mye at ingen kan ta fra oss finaleseieren", sier Vidacic uten å konkretisere hva eller hvem han sikter til med den siste uttalelsen.

Harstad Tidende papirutgaven 12.03.04

 

Jonny Karlsen (basketekspert) om debatter:

"Dommerkomiteen i basketballforbundet må tåle at det blir debatt rundt dommerne. Argumentene om at debatten om dommerne bør holdes utenfor media kjøper jeg ikke. Også de "vanskelig" sakene må fram i søkelyset, selv om Oscar Lindø helst vil at han selv og kollegene bare skal få klapp på skulderen for at de selv har valgt denne hobbyen".

Harstad Tidende papirutgaven 12.03.04

 

Sanel Gabela (langskytter) om å bli dømt ut:

"Det gikk mot ekstraomganger mellom oss og Jets. Det var ikke fritt for at det fløy noen flæsjbæcks fra tidligere dømming, og jeg regnet med at dommerne ville sørge for å få dømt oss ut. Jeg fikk ballen. Snudde meg rundt. Ballen forlot handa."

Harstad Tidende 12.03.04

 

Jeff Rogers (langskytter) om å årsaker til tap:

"Jets spilte hardt, og dommerne tillot det. Det er bare noe jeg har blitt vant til her i Norge", sukker Jeff Rogers overfor Nordlys. "Men det var ikke dommernes feil at vi tapte."

Nordlys 11.03.04

 

Knut Godø (kyndig) om å dømme straffe (!?):

"Halvannet minutt gjenstår. Vikings får to, og taket løfter seg i hallen. Femten sekunder senere er Jets oppee med to nye. Björn Risshall blir tatt ned, men dommeren gir ikke straffe. Det var jo bare en Vikingsspiller.."

Harstad Tidende 10.03.04

 

Kjetil Høvde (kritiker) om å bedømme dommere:

"Dagens dommere var Stein Moe og Arnstein Gloppen. De fikk, på vegne av dommerstanden, før kampen fremført en unnskyldning fra styret i Vikings. Det var på sin plass at Vikings ba om godt vær, og publikum satte pris på dette. Det kan ikke bety at vi skal være servil i vår bedømmelse av dommerne. De er også idrettsutøvere som må finne seg i å få ros når det er riktig og kritikk når det er riktig. Dagens kamp var ikke den enkleste å dømme. Til tider lå spillerne strødd utover gulvet og det var ikke alltid lett å skjønne noen av avgjørelsene."

Harstad Basket 10.03.04

 

Eidar Andreassen (irritert) om å rangere dommere:

"Denne rangeringen gir altså ligaen og dommerkomiteen blanke i. Hva var poenget med å rangere dommerne om lista ikke blir tatt hensyn til? Arbeidet var tydelig bortkastet", sier en mektig irritert Eidar Andreassen.

Harstad Tidende papirutgaven 08.03.04

 

Eidar Andreassen (rasende) om å se logikk:

"At disse dommerne dømmer oss i finalekamper er håpløst. Hvor er logikken? Jeg ser den ikke", raser Eidar Andreassen.

Harstad Tidende papirutgaven 08.03.04

 

Robert Holm (glesdesstrålende) om antall spillere:

"Vi spilte mot veldig mange spillere på parketten i dag. Da nevner jeg selvfølgelig ikke dommerne i denne sammenhengen", sier en gledestrålende Robert Holm etter kampen.

Harstad Tidende papirutgaven 08.03.04

 

Kjetil Høvde (undrende) om å markere seg:

"Dommerne Stein Moe og Arnstein Gloppen dømte godt. Men vi mener at den ene dommeren må ha hatt markeringsbehov. Det var i hvert fall ikke så lett for tilskuerne å skjønne hvorfor det skulle være nødvendig med et par tekniske feil til Vikings benk. Vi har ofte undret oss på hvorfor engasjement og følelser skal være forbudt på basketballbanen."

Harstad Basket 29.02.04

 

Kjetil Høvde (referent) om å skjerpe seg:

"Dagens dommere var Korshavn og Løvold. De dømte rimelig bra. At Asker bare fikk tilsamen 6 feil i første halvdel, mot Harstads 14, skyldes ikke annet enn at Asker spilte sone, mens Harstad spilte mann mot mann (noe som i parentes kan bemerkes er langt morsommere å se på). Begge de bøtelagte laglederne oppførte seg som snille lam. Det er uvanlig kost fra disse to, men det kan jo bety at både laglederne og dommerne har skjerpet seg."

Harstad Basket 29.02.04

 

Baard Stoller (profilert) om å være politisk korrekt:

Stoller sier at han tar litt selvkritikk på at han brukte ordet "skandaløs dømming". Han innrømmer at han kunne ordlagt seg på en annen måte. "Jeg kunne vært en smule mer politisk korrekt og heller sagt <ingen kommentar>", sier Baard Stoller.

Budstikka 28.02.04

 

Kjetil Høvde (referent) om å se forskjell:

"Det har jo vært stor fokus på dommerne i den siste tiden. Geir Matthiasen og Fredrik Holmboe klarte seg godt, selv om vi selvsagt ikke er enig i alle deres avgjørelser. Det skulle da også bare mangle at ikke dommerne gjør feil, og ikke minst er det jo slik at vi som ser på ikke alltid kan kalles for objektive basketeksperter. Vi vil allikevel uttrykke misnøye med et par offensive feil dømt mot Rogers og Vidacic. Dommerne må kunne se forskjell på en basketkamp og et skuespill."

Harstad Basket 08.02.04

 

Robert Holm (ustoppelig) om Hammervoll:

På et spørsmål til seg selv om han noensinne vil bli venner med John Magne Hammervoll igjen, svarer Holm: - "Selvfølgelig. Vi kan til og med gå sammen og starte en pub. Den kan vi kalle «løgnernes klubb». Jeg kunne fortelle historier om at jeg er verdens beste trener, og han (Hammervoll) kan fortelle historier om at han er verdens beste dommer."
Neste spørsmål til seg selv går på om Holm kunne tenke seg å ha Hammervoll som sin advokat om nødvendig (Hammervoll jobber som advokat, vår anm.). - "Klart det. Den måten jeg har sett Hammervoll forsvare sine dårlige dommeravgjørelser etter basketballkamper, gjør at jeg er overbevist om at han vil være en god advokat for meg. Ja, jeg ville engasjert han", svarer Holm seg selv.

Harstad Tidende 06.02.04

 

Pål Berg (spaltist) om å fokusere på viktige saker:

"Det er forrresten snodig hvordan fokus ofte er helt feil.  Mens vi diskuterer dommer nr. 15 som om det skulle være den viktigste saken i norsk basketball i 2004, lider Kongsberg Penguins sannsynligvis en stille død."

basket.no 06.02.04

 

Pål Berg (spaltist) om å stemme ut:

"Det er jo allerede slik at klubbene på forbundstinget kan stemme ut folk de ikke liker i styret. Kanskje burde de også fått anledning til å stemme ut en ansatt i administrasjonen? Dommerne kunne med jevne mellomrom få anledning til å stemme ut en ligacoach de ikke setter pris på".

basket.no 06.02.04

 

Oscar Lindø (regelsjef) om å evaluere:

"Hvem skal da evaluere dommerne? Hvem har egentlig nok fagkunnskap til det? Det må i så fall være pensjonerte dommere. For jeg vil påstå at svært få spillere og lagledere har nok kunnskap til å evaluere dommerne. Greit nok at lagledere og spillere kan si noe om opptreden til dommerne, men i det faglige er det kun de med stor nok regelkunnskap som kan evaluere dommerne", mener Lindø.

Harstad Tidendes papirutgave 05.02.04

 

Eidar Andreassen (høvding) om å skape debatt:

"Allerede i september prøvde vår trener å skape en debatt rundt dommerstanden og dommeroppsettet. Nå er vi kommet til februar og ingenting er gjort. Vi må være villige til å diskutere hvordan vi ønsker at basketball skal være i Norge", mener Andreassen.

Harstad Tidende 04.02.04

 

Sanel Gabela (undrende) om å skrive rapporter:

"Meningsløst. Har de ikke annet å bruke tiden til", spør Sanel Gabela, som før helga stilte spørsmål om ikke dommerkomiteen heller burde bruke tid på å arrangere flere dommerkurs i stedet for å skrive rapporter.

Harstad Tidende 04.02.04

 

Robert Holm (protestant) om å protestere:

"Jeg protesterer etter denne kampen fordi forutinntatt dømming av dommerne må stoppes. Jeg protesterer ikke på grunn av fryktelig dømming, på grunn av skuddet i det siste sekundet eller tvilsomme tidsur. Jeg protesterer heller ikke fordi en av dommerne gikk fysisk til angrep på en spiller. Jeg protesterer fordi den dommeren vi har ranket sist ble satt opp til kampen når det var 13 andre dommere å velge mellom", sier Holm.

Harstad Tidende 31.01.04

 

Sanel Gabela (påståelig) om ekstraomganger:

"Jeg mener det helt klart skulle vært ekstraomganger. Men Asker Aliens har dommerne på sin side. Det er en kjent sak i Norge", påstår han.

Harstad Tidende 29.01.04

 

Sanel Gabela (irritert) om usikre dommere:

"Jeg hoppet opp alene og scoret. Sirenen for sluttsignalet gikk etter skuddet. Dommerne, som var usikre, gikk bort til sekretariatet som besto av fire jenter fra Asker. De jentene sa selvfølgelig at skuddet gikk etter sluttsignalet. Surt! Det skulle ikke vært lov å ha slike dommere i ligaen", mener en irritert Sanel Gabela, som også mener at Storm-Hansen ble feilet i det han skjøt.

Harstad Tidende 29.01.04

 

Ole John Hostvedt (journalist) om dommernes innsats:

"Totalt fikk Penguins 22 feil, gjestene 23. Litt fleipete sagt var det godt ikke kampen var lenger, for da hadde dommerne kanskje blitt alene på parketten? Ingen av spillerne eller trenerne vi snakket med, ville kommentere dommernes innsats, men kroppsspråket sa sitt...".

Laagendalsposten 25.01.04

 

Kjetil Høvde (viking) om engasjement:

"Kampen ble ledet av dommerparet Jan Korshavn og Kjell Løvold. De kom godt fra den oppgaven. Kampen gikk i stort tempo og av og til kan det vel bli noen avgjørelser som kan diskuteres. Også i denne kampen ser vi lagledere som med stort engasjement prøver å påvirke dommeravgjørelsene og dermed kamputviklingen. Vi synes at det må være viktigere å bruke engasjementet på egne spillere".

Harstadweben 23.01.04

 

Ronnie Nunn (NBA-dommersjef) om evaluering:

"Most people, including coaches, would believe we throw the ball up, get done, grab our stuff and let the teams deal with what went on. Absolutely, unequivocally not true".

NBA.com 21.01.04

 

BV Jets (anonym) om spillerom:

"Allerede tidlig i kampen var det tydelig hvilken linje dommerne la seg på, og man kan vel si at mye av spillet ble blåst i stykker... Med totalt 59 feil var det ikke mye spillerom lagene fikk".

BLNO 19.01.04

 

Magnus Høvde (ekspert) om å være på høyden:

"Så til slutt, med fare for å kommer på Dommernes sitatweb, så må dagens to dommere kommenteres. Per Magne Rønne og Stein Moe var i dag ikke på høyde med noe av det som skjedde. De stykket opp kampen og gjorde den kjedelig for publikum, og verken publikum eller spillere skjønte mye av det som ble blåst der ute. Jeg har sett og blitt dømt av disse to dommerne før og opplevd de som veldig mye bedre enn det som ble vist i dag".

Harstadweben 18.01.04

 

Pål Berg (spaltist) om bajasoppførsel:

"Derimot forundres jeg over at ikke dommerne stopper kjeften på lagledere oftere. Jeg synes listen er lagt så høyt at det nesten virker litt pinlig når bajasoppførsel til stadighet overses. To kjappe tekniske, og rett i dusjen, vil få en umiddelbar og positiv effekt på spillet og aktørene. Det blir for dumt når dommerne lar det gå så langt at de ikke reagerer før det er altfor sent".

Basket.no 16.01.04

 

Arne Knoph (journalist) om oppførsel:

"Til nå har BLNO stilt krav om at trenerne skal se bra ut. Men dresskode bør da ikke være viktigere enn kriterier for oppførsel".

Budstikkas papirutgave 14.01.04

 

Oscar Lindø (leder) om forbilder:

"Jeg synes ikke noe om den oppførselen i det hele tatt. Baard Stoller er også landslagssjef, og er et klart forbilde. Han burde holde seg i skinnet", sier Oscar Lindø.

Budstikkas papirutgave 13.01.04

 

Oscar Lindø (trist) om utviste lagledere:

"Jeg synes dette er mangel på respekt for dommerne. Det er trist", mener Lindø. "Å kjefte på dommeren for å heve sitt eget lag blir jo helt feil".

Budstikkas papirutgave 13.01.04

 

Oscar Lindø (dommersjef) om Shut up & Play:

"Målet med den kampanjen er å virke inkluderende. Baard Stoller viser jo det motsatte i denne saken", sier Oscar Lindø.

Budstikkas papirutgave 13.01.04

 

Baard Stoller (håpefull) om å tenne spillere:

Stoller innrømmer at utbasuneringen mot kamplederne også var et lite forsøk på å tenne de gulkledde litt ekstra i kampen mot Harstad. For selv om dommerne, ifølge Stoller var håpløse, var ikke Asker Aliens stort bedre. "Jeg håpet jo også at dette skulle tenne spillerne. Men vi klarte ikke å samle oss. Slik sett var det en lite vellykket taktikk", sukker Baard Stoller.

Budstikka 12.01.04

 

Baard Stoller (bevisst) om å gå inn på banen:

"Men det at jeg gikk inn på banen, var en bevist handling fra min side. Jeg synes dømmingen var så svak at det var på sin plass å markere det på denne måten", sier Baard Stoller om det å gå inn på banen.

Budstikka 12.01.04

 

Baard Stoller (forbilde) om fine øyeblikk:

"Fredagen var selvfølgelig ikke det fineste øyeblikket i livet mitt. Jeg vil jo prøve å være et godt forbilde", sier Baard Stoller.

Budstikka 12.01.04

 

Baard Stoller (uttrykksfull) om kjefting:

"Jeg angrer ikke på at jeg kjeftet på dommerne. Jeg mener at det var helt skandaløs dømming, og det valgte jeg å gi uttrykk for", sier Asker Aliens-trener Baard Stoller.

Budstikka 12.01.04

 

Kjetil Høvde (behersket) om høydepunkt:

"Høydepunktet kom etter 3:44 igjen av omgangen. Da svartnet det for Bård Stoller etter en dommeravgjørelse. Når han etter første tekniske feil, fortsatte, og gikk etter dommeren ut på banen, var det ikke noe annet for Korshavn å gjøre enn å sende han ut av hallen".

Harstadweben 09.01.04

 

Åke Bärlin (pingvinsjef) om å forstå:

"Nå har spillerne mine holdt kjeft i hele grunnserien, men nå forstår jeg godt at de er forbannede og frustrerte", sa Penguins-trener Åke Bärlin.

Laagendalsposten 14.12.03

 

Baard Stoller (behersket) om konsekvens:

"De dømte i hvert fall ikke konsekvent", sa Asker-trener Baard Stoller.

Laagendalsposten 14.12.03

 

Kongsbergfolk (forbannede) om ødelegging:


"Dere ødela kampen", hylte forbannede Penguins-tilhengere etter de to, da de gikk i garderoben.

Laagendalsposten 14.12.03

 

Kjetil Høvde (webviking) om bølgelengde:

"Dommerne Stein Moe og Oskar Lindø dømte strengt, men rettferdig. Men vi kunne godt likt at dommerne kunne bruke prinsippet no harm - no call. I alle fall var det mye diskusjon og forklaringer mellom dommerne og spillere/lagledere. Det tyder i alle fall på at de ikke alltid er på samme bølgelengde".

Harstadweben 13.12.03

 

Harald Bredeli (TV-kommentator) om polakker:

"Hva polske basketdommere gjør i håndball-VM, det fatter ikke jeg! De må da se at det ikke er kurver i hallen, men 3 stenger! Det beste jeg kan si om disse polakkene er at de har fine barter!"

Direktesending på TV2 11.12.03

 

Åsmund Hauge (trenerdommer) om sløsing med kampskjemaer:

"Jeg har aldri vært med på noe lignende, og jeg har vært dommer på toppnivå i 12 år. Det er helt vanvittig. Sekretariatet måtte bruke to kampskjemaer for å klare å skrive ned alt", forteller Hauge.

Bladet Tromsø 08.12.03

 

Kjetil Høvde (skribentviking) om urettferdighet, stønn og følelser:

"Dommerne, Jan Korshavn og Jan Erik Lunde var gode og myndige dommere i en hard kamp, der 6 spillere måtte ut med 5 feil. Men vi synes det er unødvendig, og ikke så lite urettferdig, å gi teknisk feil på at en spiller uttrykker sin skuffelse (med en lyd eller stønn, - ikke ord) over å ha fått sin 5. feil. Det var i alle fall ikke mulig for publikum å registrere at dette var rettet mot dommerne, det kunne like gjerne være rettet mot seg selv. Det kan da ikke være slik at spillerne skal takke dommerne for å bli feilet ut. Følelser må da kunne tåles".

Harstad Basket 28.11.03

 

Ørjan Hansen (spak) om tabber (2):

"Dommeren har gjort en klar tabbe, men etter å ha tolket regelverket, velger vi ikke å gå videre med protesten", sier Hansen.

Nordlys 25.11.03

 

Ørjan Hansen (rasende) om tabber (1):

"Ingen tvil om at det er en dommertabbe. Vi blir dobbelt straffet, og legger selvfølgelig inn protest", raser Stormleder Ørjan Hansen.

Bladet Tromsø 24.11.03

 

Scott English (skuffet) om å tillate mye:

"De slo etter ballen og traff hendene våre. De skulle vært avblåst, men ble det ikke. Dommerne tillot altfor mye. Men vi kan kun takke oss selv uansett. Det er utrolig skuffende å gi vekk kampen på denne måten", sier Scott.

Bladet Tromsø 15.11.03

 

John Bynum (ørn) om å tilpasse seg:

"Jeg kan love deg at dette er frustrerende. Men det hjelper ikke om jeg ikke er enig i alle avblåsningene. Dommerne kommer neppe til å forandre stil, så her er det jeg som må tilpasse meg", understreker han.

BA 11.11.03

 

Will Voigt (fornuftig) om å innrette seg:

Ulriken-treneren vil ikke skylde på de sortkledde. "Nei, de dømmer etter internasjonale regler. Her er det spillerne som må innrette seg", sier han.

BA 11.11.03

 

Robert Holm (imponert) om å gi ros:

"In our first league game against Asker I complained about the officiating. And believe me it's not something that I like to do. But if I'm going to do that I should also give praise when praise is due. Last night Oscar Lindø and Jan Korshavn teamed up and together officiated on of the best games I've seen in my time coaching in Norway."

Harstads webside 31.10.03

 

Robert Holm (moderert) om skrittavblåsninger:

"Det er rett og slett selvmord med alle disse angrepsfeilene. Vi må beskytte ballen bedre. Selvfølgelig kan man stille spørsmål ved enkelte skrittavblåsninger, men jeg skal ikke legge skylden på dommerne", sier trener Robert Holm.

Harstad Tidende 22.10.03

 

Alex Karvanen (taletrengt) om å vise seg frem:

"Det ble syv spillere mot fire og en halv. De kunne i hvert fall gitt oss en sjanse, men det virket som om dommerne hadde bestemt seg for at Vikings skulle vinne før kampen ble blåst i gang. Noen dommere ser ut til at kampene arrangeres kun for at de skal få vist seg frem", mener Karvanen, som ikke engang ville ta dommerne i hånden etter kampen.

Bladet Tromsø 20.10.03

 

Alex Karvanen (fingernem) om pipeblåsere:

I pausen pådro han seg i tillegg tekniske feil, for å ha kjeftet på dommerne. Karvanen viste like godt fingeren da kamplederne snudde ryggen til. "Jeg viste jo ikke fingeren til publikum eller noe slikt. Og dommerne var jo dårlige likevel", sier Karvanen – som mente at Harstad hadde stor fordel av hjemmevennlig pipeblåsere.

Bladet Tromsø 20.10.03

 


Alex Karvanen (irritert) om sport:

"Dette er jo ikke basket, men bryting", ropte han mektig irritert til dommerne under kampen. Bladet

Tromsø 20.10.03

 

Alex Karvanen (deppet) om kvalitet:

"Jeg sa bare at dømmingen var forferdlig", forklarer Karvanen. – Og så viste du fingeren. Var det til dommerne eller publikum? – "Ikke til publikum, nei, men til dommerne". – Så de det? "Det la jeg ikke merke til. Det ble sagt at den ene av dommerne var dårligst i ligaen. Jeg synes begge var dårlige. De stinket", deppet Karvanen i garderoben etter en kamp der Vikings lignet en vinner hele veien.

Nordlys 20.10.03

 

Kevin Juhl-Thomsen (danske) om språkvalg:

"Den er helt uforståelig for meg. Det hadde vært litt kommunikasjonssvikt ettersom vi hadde vekslet mellom å snakke norsk og engelsk. Jeg spurte hvilket språk jeg skulle prate til ham på, og da fikk jeg min andre tekniske feil", sier en hoderystende danske.

Fædrelandsvennen 13.10.03

 

Kevin Juhl-Thomsen (opprørt) om dommeravgjørelser:

"Jeg var litt oppgitt over en dommeravgjørelse, men forsøkte å si til dommeren at det var greit, og at vi kunne fortsette. Så reagerte dommeren med å gi meg teknisk feil", sier Pirat-treneren med et sukk.

Fædrelandsvennen 13.10.03

 

Kevin Juhl-Thomsen (fortvilet) om språklige misforståelser:

"Etter min mening var dette fryktelig urettferdig og fullstendig utilgivelig av dommeren. Jeg ble sendt i garderoben på grunn av en språklig misforståelse, og det kan ha kostet oss seieren", hevder en fortvilet Kevin Juhl-Thomsen, trener i Kristiansand Pirates.

Fædrelandsvennen 13.10.03

 

David Swan (ex-Eagle) om gode dommere:

"It's amazing how good you guys are when I don't care...."

Ukjent kilde

 

Martin Sjøtun (politiaspirant) om hardt spill:

"Det var helt på tampen av oppgjøret at jeg fikk en albue i ansiktet og jeg gikk rett i gulvet", forteller kongsberggutten, som spyttet blod og tenner. Han var heller ikke imponert over en av dommerne, som kommenterte det hele med: «Det er sånt som kan skje i tett forsvar». "Det var helt på jordet", sier veteranen om den uttalelsen, som var mektig irritert etter at det heller ikke ble dømt feil.

Laagendalsposten 08.10.03

 

Morten Olsen (journalist) om harde tak:

PS: Martin Sjøtun ble tatt hardt ved flere anledninger i går, og da fortanna knakk burde vel dommerne dømt feil. Tenner brekker sjelden av seg selv!

Laagendalsposten 06.10.03

 

Mathias Eckhoff (lei) om fredet spiller:

"Det er håpløst av oss å la tre mann skyte oss sånn i senk. Vi komer tidlig i feiltrøbbel og det ødelegger for måten vi forsvarer oss på", sier Eckhoff. Dessuten var han mektig lei av at dommerne lot Scott Englsih få regjere i eget forsvarsfelt. "En må vel passe seg for hvaen sier, men det virket som om han var fredet", sier Verket-treneren.

Budstikka 06.10.03

 

Jan Korshavn (rutinert) om ukultur:

"Jeg nærmest forventer at folk i Harstad roper dommerjævel, men det er utidig når man går til personangrep med fullt navn og adresse", synes Korshavn. "Enkelte tilskuere glemmer at basketball skal være fest og moro, og velger heller å gå til usaklige personangrep. Kanskje er denne typen reaksjoner blitt noe mer tiltagende i Harstad. Det er i så fall i ferd med å gro fram noe som kan bli en ukultur i miljøet. Jeg trodde ikke vi skulle få se dette i norsk basketball", sier han. Korshavn har opplevd langt verre tilstander i internasjonale dommeroppdrag.

Harstad Tidende 03.10.03 (papirutgaven)

 

Ken Rune Berg (Mjødmann) om taktikk:

"Dommerne i BLNO er for raske med å hoppe i skyttergravene. De bruker gjerne denne taktikken når de innerst inne vet at de ikke har gjort en god jobb", mener Berg. Han synes ikke at Mjødberget var mye verre enn «vanlig» onsdag.

Harstad Tidende 03.10.03 (papirutgaven)

 

Vigdis Vatshaug (konsulent) om supportere:

"Det er absolutt på sin plass at folk får komme med sine meninger. En ting er å mene at dommeren er dårlig. Noe annet er å gå til usaklige personangrep. Supportere bør tenke over hvordan de framstår", sier hun.

Harstad Tidende 03.10.03 (papirutgaven)

 

Vigdis Vatshaug (konsulent) om respekt:

"Dette klinger ikke i mine ører. Og det er på ingen måte relevant hvordan en dommer ser ut. Jeg oppfordrer supporterne til å ta en titt i Shut Up & Play. Basketball skal være inkluderende. Vi skal vise respekt overfor hverandre", sier Vigdis Vatshaug, utviklingskonsulent i Norges Basketballforbund.

Harstad Tidende 03.10.03 (papirutgaven)

 

Lasse Løtveit (Mjødsjef) om å gå over streken:

"Jeg synes ikke personlige tilrop er akseptabelt i det hele tatt. Ingen, verken dommere eller andre bør få meldinger som går direkte på slike ting som høyde, vekt og personlige ting som er helt irrelevant for kampen", innrømmer Mjødberget-leder Lasse Løtveit. "Ingen må heller tro at vi sitter og planlegger å slenge dritt om kampledere. Episodene du referer til i onsdagens kamp var impulsive meldinger i kampens hete. Noen få av dem gikk over streken, og det beklager vi. Samtidig er det helt umulig å kneble eller kontrollere uttalelsene til 60-80 superengasjerte mennesker i Mjødberget når det koker som verst. Enkelte ufine tilrop har det vært, og det kommer sikkert til å hende igjen. Men det er ikke noe vi står for i Mjødberget", understreker Løtveit.".

Harstad Tidende 03.10.03

 

Jamie Kendrick (uforstående) om konsekvens:

"Stor mangel på konsekvens. Det som dømmes feil den ene veien skal dømmes feil den andre veien. Der sviktet de i dag. Veldig irriterende da vi fikk flere avgjørelser mot oss helt på slutten. Uten at jeg forstår hva de egentlig dømte for".

Harstad Tidende 02.10.03 (papirutgaven)

 

Kjell Magne Angelsen (ekspertjournalist) om antall lagfouls:

"Vi er i sluttsekundene og nesten alle avlåsninger går mot hjemmelaget. I tredje periode var det helt grotesk. Da ble Vikings idømt åtte feil mot Asker ene feil".

Harstad Tidende 02.10.03 (papirutgaven)

 

Kristian Bøhler (stor) om å fysisk kontakt:

"De norske dommerne ligger et nivå under andre dommere. De gjør mye tabber i denne kampen. Menm tapet i dag kan vi ikke skylde på dommerne, selv om de ikke akkurat hjelper oss. Begge lag var fysiske i spillet sitt, og ved et par anledninger er jeg så vidt borti Asker-spillerne og dommerne blåser. Det må være lov med litt kontakt i basketball. sånn sett synes jeg dommerne var dårlige i dag", sier Bøhler.

Harstad Tidende 02.10.03 (papirutgaven)

 

Robert Holm (høvding) om å holde følge:

"Her stiller både Asker og vi med atletiske individualister i toppklasse. Folk som teknisk sett er i stand til å utføre enkeltprestasjoner med ball som får publikum til å juble. Dommerne i denne kampen holder et så lavt nivå at de rett og slett ikke klarer å holde følge med spillerne lenger", poengterer Holm.

Harstad Tidende 02.10.03

 

Robert Holm (høvding) om skingrende piping:

"I løpet av 30 år som basketballtrener har jeg aldri sett en slik nivåforskjell mellom spillere og kampledere som i dag. Asker spilte tøft i forsvar. Når vi prøver å gjøre det samme blir vi blåst i hjel. Særlig Kristian Bøhler fikk lide. Gang på gang skingrer fløyta - uten at jeg forstår hva i alle dager de piper etter. I dag ødela kamplederne for både lagene og publikum", sukket Vikings-trener Robert Holm.

Harstad Tidende 02.10.03

 

Kjetil Høvde (referent) om å holde seg på banen:

"Like før pausen ble hjemmelagets kaptein sendt av banen med 5 feil, hvorav de to siste var unødvendig protest (kjefting på dommerne?). Dette var ikke bra og vi krever at kapteinen holder seg borte fra dette når alvoret begynner".

Harstad webside 22.09.03

 

Kjetil Høvde (underfundig) om tynn benk:

"Dagens dommere: Oscar Lindø og Anders Lind, som i dag var svært glad i å blåse, spesielt for skrittfeil, men også for personlige feil. Dersom dette er det vi kan vente når alvoret begynner, så må Vikingsgutta skjerpe seg betraktelig. Hvis ikke kan det bli tynt på benken i slutten av kampene".

Harstad webside 22.09.03

 

Christer Stjernborg (coach) om fem fouls:

Fyra poäng kunde noteras av Jenkins, men som snopet blev snuvad på speltid genom horribla och konstiga domslut med foulen. – "Fem foul på sju minuter, det är synd att han fick så lite speltid tack vare foulen, på fyra minuter kommer man inte in i matchen", menar coachen Stjerborg.

Sundsvall Tidning 22.09.03


:o)