Sitater 2011/12

Terje Osland (leder) om koseturnering og skikkelig forsvar:

"Men i siste puljekamp møtte vi igjen på to dommere som tydelighvis mente (også de) at Pirates cup er en koseturnering hvor vi ikke skal spille skikkelig forsvar."

Frøyas hjemmeside (29.05.2012)

 

Pål Berg (positiv) om bra dømming og fokuserte dommere:

"Opplevde bøttevis av kamper i Hansa Cup, U16-NM og U20-NM denne helgen; mange gode dommere gjorde en veldig bra jobb, synes jeg. Det så seriøst og fokusert ut! Kan jeg si det uten å bli mistenkt for noe alternativt?"

Facebook (30.04.2012)

 

Pål Berg (utslått) om vanskelige kamper og gode kampledere:

"Det er også godt å høre at dommerne klarte seg utmerket i to vanskelige kamper; at det tapende laget ikke føler å ha noe uoppgjort med kamplederne. Grattis!"

Bærum Basket (20.03.2012)

 

Frode E. Iging (webbmester) om utrolige feil og utviste spillere:

"Dommerne blåste utolige 51 feil i en kamp som ikke var noe ufin, og dette påvirker spillerytmen og kampen. Når man i tillegg kan lese at Bærum fikk tildelt hele 41 straffer mot Storms 24, er det umulig og ikke føle at dommerne bidro til å avgjøre kampen. Hele 4 spillere på Storm fikk 5 feil og ble utvist mot ingen på Bærum. Trenger vi å si mere…."

Tromsø Storm (17.03.2012)

 

Kenneth Webb (illsint) om fløytelyder og dommere man ikke hører:

"Det er for mange fløytelyder, altfor mange. De beste dommerne er de du ikke hører eller ser."

Nordlys (17.03.2012)

 

Kenneth Webb (rasende) om foulfordeling, forferdelig basket og dommerbetaling:

"Jeg vil si dommerne ødelegger denne kampen for oss. Det er 32-19 i antall feil på lagene. Det er for mye, begge veiene", raste Kenneth Webb og fulgte opp med følgende knallharde dom: "Dette er grunnen til at basket i dette landet er forferdelig. La spillerne spille basket. Publikum betaler ikke én krone for å se på dommerne."

Bladet Tromsø (17.03.2012)

 

Pål Berg (direkte) om rettferdighet, anvendt psykologi og musikalsk kampledelse:

"Det har vært snakket mye om dommerne og deres prestasjoner denne sesongen. «So what»? sier du kanskje – sånn er det jo hvert år..? Når alt kommer til alt, og når samtlige kamper og situasjoner oppsummeres, har nok det meste gått riktig og i hvert fall rettferdig for seg. Det meste går opp i opp til slutt."

"Jeg er blant dem som mener antall utdelte T'er og D'er har vært overkill, og mer et uttrykk for kommunikasjonssvikt enn utrykk for en røffere og mer grisete liga."

"Det er umulig å mene at dommerne ødela for noen av lagene i går, men det er ikke vanskelig å mene at enkelte situasjoner blir oppsiktsvekkende umusikalsk håndtert."

"Jeg mener fortsatt at kampledelse handler om anvendt psykologi, og følgelig mye om musikalitet og evne til å lese situasjoner, kampens temperatur, kampens viktighet og rettferdighetsbetraktninger. Der er vi dessverre ikke ennå."

Bærum Basket (12.03.2012)

 

Pål Berg (direkte) om arrogante småkonger og aggressiv kommunikasjon:

"Asker og Frøya fulgte hverandre som skygger i en underholdende kamp der dommeren fant det for godt å fjerne en av hovedrolleinnehaverne."

"Hvis noen skulle finne på å mene at enkelte dommere oppfører seg som arrogante småkonger, er det vanskelig å være uenig."

"Etter vår egen kamp mot Frøya lørdag tillot jeg meg å si fra til en av dommerne at det er dumt og uønsket at han konsekvent fremstår som angstbitersk, sint, aggressiv og avvisende i kommunikasjonen med oss; spillere og coacher."

Bærum Basket (20.02.2012)

 

Pål Berg (festlig) om dommerimport og danske med brøler:

"For anledningen var Bo Bundgaard hentet inn som dommer fra Danmark; et behagelig og passe anonymt bekjentskap – umerkelig til stede. Han hadde i realiteten bare én brøler; det er i hvert fall mindre enn mange spillere."

Bærum Basket (19.02.2012)

 

Pål Berg (oppsummerende) om kunststykker og manglende slagsmål:

"Ammeruds Thor Hagen har klart kunststykket å få disk og tre kampers karantene etter munnbruk og aggressiv opppførsel (?) mot Gimle. Men Thor er likevel ikke verstingen.  For Langhus gikk det ikke bedre enn at coach og spiller (på samme lag!) gikk fysisk til angrep på hverandre. Da mangler det bare at to dommere går løs på hverandre."

Bærum Basket (05.01.2012)

 

Tommy Gundersen (pappa) om datterens ønsker til julenissen:

"Julia ønsket seg egen basketdommerfløyte, hun syntes nemlig det er altfor mange dårlige dommere der ute og har lyst til å bli dommer. Nå mangler hun bare egen dommertrøye."

Facebook (20.11.2011)

 

Pål Berg (ønsketenker) om god oppførsel:

"4 BLNO-kamper i helgen, ingen spillere fikk disk! Kanskje alle får spille i neste runde..!?!."

LimpyDog (28.11.2011)

 

Pål Berg (fokusert) om Bryersons langstrømper:

"Leser at Tromsøs Brad Byerson ikke fikk bruke knebeskytteren sin mot Asker pga feil farge. Fint at vi har fokus på de viktige tingene i BLNO."

LimpyDog (08.11.2011)

 

Pål Berg (skriveglad) om reisepass, frimerker, psykologi pg patetiske reaksjoner:

"Ikke bare ble det en kamp der lagene fulgte hverandre helt til døren; det var også kampen der en tilfeldig blunder i sekretariatet kan gi omkamp, og det var ikke minst kampen der kampens speaker fikk reisepass av dommerne."

"Lørdag og søndag så jeg altså Gimle mot henholdsvis Centrum og Langhus. Der registrerte jeg at Anders Stien samler T'er som andre samler frimerker. Mot Centrum fikk han en real ørefik av en Centrum-spiller – Anders fikk callen i sin favør, men klarte på forunderlig vis å få en teknisk foul selv."

"Det enkleste er selvfølgelig for spillere og coacher å holde kjeft, men slik er ikke idrettens natur – og slik er heller ikke basketball. Det handler om følelser, og slik jeg ser det må dommergjerningen handle vesentlig mer om psykologi."

"Samtidig innrømmer jeg gjerne at jeg som tilskuer krymper meg når jeg ser en del spilleres patetiske (over)reaksjoner på soleklare calls."

Bærum Basket (31.10.2011)

 

Pål Berg (irritert) om dansedømming og andre dommere:

"Og om jeg tidligere har vært irritert over Tor Fløysvik som dommer i "Skal vi danse", har jeg nå fått andre dommere å tenke på."

Bærum Basket (31.10.2011)

 

Pål Berg (twitrer) om dommere som slutter og gråere hverdager:

"Lunde og Hammervoll legger opp som dommere – og hverdagene for diskusjonshungrige coacher blir paradoksalt nok litt gråere.."

LimpyDog (12.10.2011)

 

Arne Bjøntegaard (Bærumentusiast) om hva andre idrettsutøvere kan lære av basketballspillere:

"Ikke klage på dommeren."

Bærum Basket (11.10.2011)

 

Arnstein Friling (kommentator) om EM-coachenes stadig klaging på dommeravgjørelsene i Litauen:

"Men de tar jo som oftest feil."

Viasat Sport Live (06.09.2011)

 

Pål Berg (coach) om fraværende dommere og engelske julekort:

"Dommertrioen glimret med sitt nærvær, og gjorde sitt til at kvelden ble forglemmelig: I sin gjennomførte og grenseløse no-call, no-communication arroganse klarte de å sette en helt ny standard for tillatt kroppskontakt som heldigvis er sjelden å oppleve. Det vil overraske om de ikke får julekort fra det engelske forbundet."

Bærum Basket (19.07.2011)