Sitater 2010/11

Stein Moe (dommerpensjonist) om å gi seg som dommer:

"Men kommer det en helg med dårlig vær, uten at jeg skal noe spesielt, kan det hende jeg ringer for å høre om de trenger hjelp til en lokal kamp eller to."

BA Papirutgaven (04.06.2011)

 

Stein Moe (dommerpensjonist) om roller og kunnskapsnivåer:

"Når jeg dømmer 12-åringer, er jeg lærer. Da forklarer jeg hva som er lov og ikke, og ber dem prøve å huske dette. Det er ikke rollen min i toppserien. Da skal folk kunne dette," påpeker  han.

BA Papirutgaven (04.06.2011)

 

Baard Stoller  (leder) om krangler, dialog og Stein Moe:

"Jeg har hatt mine krangler med Stein fra sidelinjen. Men han er i det minste en dommer det går an å holde en dialog med. Og som person er han omgjengelig med godt hunør. Stein er OK han," sier den gamle Asker-treneren, nå daglig leder hos Aliens.

BA Papirutgaven (04.06.2011)

 

Brent Hackman  (coach) om respekt og Stein Moe:

"Jeg har stor respekt for en mann som har holdt på så lenge. Han er en rutinert dommer, og heldigvis en av de det går an å snakke med."

BA Papirutgaven (04.06.2011)

 

Arild Buen  (veteran) om respekt og Stein Moe:

"Etterhvert som jeg har blitt eldre har jeg fått større og større respekt for dommerne, og Stein har gjort en fantastisk jobb gjennom mange år."

BA Papirutgaven (04.06.2011)

 

David Swan  (legendarisk) om fortjent kjeft og Stein Moe:

"Stein fortjente slett ikke den kjeften jeg ga ham", sier Swan som  ble legendarisk for en del uttalelser om dommerstanden.

BA Papirutgaven (04.06.2011)

 

David Swan  (angrende) om dårlig samvittighet og nivået på dommerne:

"Jeg har fryktelig dårlig samvittighet for hvordan jeg oppførte meg før i tiden. Etter at jeg sluttet som trener ser jeg dommrere og kamper på en helt annen måte. Jeg har oppdaget at de slett ikke er så ille, heller ikke i Norge."

BA Papirutgaven (04.06.2011)

 

Pål Berg  (synser) om utgifter i BLNO og enkle regnestykker:

"Nesten hele avgiften for deltagelse går med til dommerreiser og -utgifter: 3-dommerystemet krever sitt og reisene blir mange og lange. Det er et enkelt regnestykke at 2 lokale dommere i hver BLNO-kamp ville vært et vesentilg bidrag til sunnere økonomi.?"

Bærum Basket (15.05.2011)

 

Tove Paule (idrettspresident) om ansvarsfordeling til overivrige foreldresupportere fra Kongsberg:

"Er det dere som er dommere?"

Hørt på Lillehammer, Ungdomslekene (30.04.2011)

 

Nils-Jarle Sætre (skribent) om selvtakk, viljefeil og gåtefulle situasjoner:

"Det er ingen grunn til å legge skylden på dommerne, for dette tapet har Storm kun seg selv å takke for. Men hvordan årets dommer, Torkild Rødsand, unngikk å dømme viljefeil på Bærum-spilleren som slo January over armene da han kontret like før 2. periode var over, er en gåte."

"Dermed sto det 37-37. Noe helt annet enn utgangspunktet Storm kunne ha hatt om Rødsand hadde gjort jobben sin."

Bladet Tromsø (papirutgaven (13.04.2011)

 

Ørjan Hansen (pensjonist) om kollaps og tvilsomme avgjørelser:

"Vi leder med ti poeng etter 1. periode, men kollapser litt etter det. Så får vi noen tvilsomme dommeravgjørelse mot oss og havner bakpå."

Bladet Tromsø (papirutgaven (13.04.2011)

 

Gjert Christian Lind (observant) om Per-Kristian Larsens dommerinnsats og kampen i Nadderudhallen:

"PK rydda opp."

Pappas Facebook (10.04.2011)

 

Pål Berg (misunnelig) om snodig forestilling, "Top 10" liste og sevlpåførte lidelser:

"Kampen ble en snodig forestilling som i realiteten punkterte for alvor da Vincent Hamilton pådro seg sin 4. og 5. foul i rask rekkefølge; den siste den 20. bokstaven i alfabetet... Når han snart returnerer til USA er neppe norske dommere på ”top 10”-listen hans over ”cool things 2 remember”. Men det er ingen unnskyldning, og en selvpåført lidelse i denne kampen som Tromsø etter hvert tok helt over."

Bærum Basket (09.04.2011)

 

Gerald January (utvist) dommerbeskyttelse og soft kamp:

"Jeg spilte vel for agressivt ifølge dommerne, men jeg synes det var en del merkelige avgjørelser. Det er sluttspillet og de bør la oss spille basket, men jeg må kanskje løsne litt opp og spille mindre fysisk de neste kampene", sier January.

Bladet Tromsø papirutgaven (04.04.2011)

 

Galin Mihaylov (robust) dommerbeskyttelse og soft kamp:

"Jeg føler Bærum fikk beskyttelse av dommerne. Vi er et eldre og mer fysisk robust lag enn Bærum, men en soft kamp som dommerne la opp til, ga de helt klart en fordel", Mihaylov.

Nordlys papirutgaven (04.04.2011)

 

Jon Berg (alterego) om fysisk spill og konstante frikast:

"Jeg tror de er redde for å misse noe, så de blåser på alt".

Nordlys papirutgaven (04.04.2011)

 

Ron Timus (fysisk) om fysisk spill og konstante frikast:

"Fire av våre fem startende spillere satt igjen med fire feili til slutt. Det er utrolig mye, og for svakt av dommerne", sier han. Han skjønner seg ikke på hvor dommerne legger lista for feil. "Vi har hele sesongen spilt som dette, ganske tøff basket, og har fått lov til det. I dag gjelder visst ikke det lengre, og bare man rører motstanderen blir det dømt feil", slutter han

Nordlys papirutgaven (04.04.2011)

 

Ron Timus (fysisk) om fysisk spill og konstante frikast:

"Vi er et fysisk lag, men vi får ikke spille fysisk. En kamp der dommerne dømmer frikast hele tiden, vil vi alltiid tape", sier Timus.

Bladet Tromsø papirutgaven (04.04.2011)

 

Pål Berg (misunnelig) om imponerende telleapparater og 37 gærninger:

"Kanskje benytter de seg av samme telleappratet som registrerer besøk på nettstedet "basketballdommer.com" – det har alltid imponert meg når det kl. 06.30 en lørdag morgen står at "vi har 37 gjester på nettsiden nå". Yeah -right! 37 gærninger som står opp kl. 06.00 for å lese om dommere.."

Bærum Basket (02.04.2011)

 

Pål Berg (aprilsnarr) om rundhåndete dommere og interessante betraktninger:

"Men det ble aldri enveiskjøring, ingen av lagene klarte å få en ledelse av betydning og sluttminuttene ble et slags norgesmesterskap i straffeskyting etter at dommerne hadde vært svært rundhåndete med fouls kampen gjennom."

"Dommerne fulgte opp med interessante betraktninger rundt forsvar på post-spillere – og Dag kom definitivt godt ut av det. Uttalelser fra kamplederne som "jeg stod for nær til å se det" er verdt å ta med seg i minneboken."

Bærum Basket (01.04.2011)

 

Hall Skåra (pappa) om problematisk benkesliting og ivrige dommere:

"Det var også interessant å se at han fikk samme problem som vi ser mange av amerikanerne får når de spiller i norsk liga for første gang: De er ikke vant med hvor ivrige dommerne er på å blåse feil, og blir feilet ut. Dermed ble Daniel benkesliter i de siste minuttene av kampen."

Bærum Basket (18.03.2011)

 

Ørjan Hansen (sta) om stående resultater og selvransakende dommere:

"Etter et par protester fra Storm ble allikevel resultatet stående, selv om både video, bilder og selvransakende dommere bekreftet av dette var en gal avgjørelse."

Tromsø Storm (15.03.2011)

 

Andreas Lind (dommer) om advarsel og gestikulering:

"Han fikk en advarsel tidligere i kampen, og ble sendt på tribunen etter armbruk. Han gestikulerte mot oss etter en avgjørelse", sier dommer Andreas Lind.

Bladet Tromsø papirutgaven (28.02.2011)

 

Jeff Lange (bortvist) om inkonsekvent dømming og unødvendig utvisning:

"Men jeg synes dommerne dømte inkonsekvent, og jeg ble revet med og ville si ifra. Det var ikke deres beste kamp som dommere, men det var veldig unødvendig fra min side å bli utvist, spesielt siden vi ledet så mye som vi gjorde", sier Lange.

Bladet Tromsø papirutgaven (28.02.2011)

 

Pål Berg (sitatprodusent) om hanskeplukking, terksler, alfabetisme, gode kamper og manglende linje:

"Nå har norske dommere plukket opp hansken og ser ut til å legge seg på noe i nærheten NBAs linje – med lav takhøyde og ditto toleranseterskel. Selv uten tilhørende bøter kan det være vanskelig å svelge – og forstå – for norske aktører."

"Hvorvidt det var fortjent eller ufortjent er ikke poenget; snarere at dette må være en linje alle kjenner til. Det gjør vi ikke nå - annet enn at vi vet at dommer A er triggerhappy, dommer B later som han ikke hører noe som helst, dommer C stikker av fra alle kontroverser mens dommer D er det vanskelig å bli forbannet på fordi han gir inntrykk av å ta deg på alvor."

"Jeg er faktisk ikke i tvil om at dommerne gjør så godt de kan og at de ønsker å gjøre gode kamper hver gang, der spillerne og spillet får hovedrollene. Men for oss som opplever ulike dommere fra kamp til kamp er det slitsomt å registrere det totale fraværet av en felles linje."

Bærum Basket (21.02.2011)

 

Magnus Grape (spaltist) om avgjørende episoder og lydløse dommere:

"Ammerud klarte i løpet av matchen å dra på seg hele 4 tekniske feil og usportslige feil, og slike episoder blir kampavgjørende i matcher som dette. Litt spøkefullt ble det sagt etter kampen at de eneste 30 sekundene som dommerne ikke blåste var de første 30 sekundene før hoveddommeren oppdaget at han hadde glemt å ta fløyta med seg ut på banen."

basket.no (21.02.2011)

 

Jan Korshavn (intervjuobjekt) om positiv utvikling og potensiale for fremtiden:

"Vår yngste FIBA-dommer, Torkild Rødsand fra Bergen, har vist en utrolig læringskurve fra å være spiller i BLNO til å bli en dyktig dommer med et meget bra potensiale for tiden som kommer. Og nå kommer det sluttspilloppdrag fra FIBA Europe også. Dette lover godt!"

Bærum Basket (07.02.2011)

 

Dag Christensen (kaptein) om god plassering og diskvalifisering av Gnatt:

"En helt riktig avgjørelse av dommerne. Kurt blir dyttet med to hender etter at spillet er avblåst. Dommeren stod godt plassert og fikk med seg det hele. Det var så absolutt korrekt ", sier Christensen.

Avisa Tromsø, papirutgaven (07.02.2011)

 

Nils-Jarle Sætre (sidekommentator) om avgjørende poeng og sjeldne innrømmelser:

"Det er uforståelig hvordan tre dommere ikke kunne få med seg at poengene som avgjorde kampene, aldri skulle vært godkjent. Men det er også godt at dommerne innrømmer feilen, det har ikke akkurat vært dagligdags fra den kanten."

Avisa Tromsø, papirutgaven (01.02.2011)

 

Ron Timus (undrende) om bitre tap, såre armer og håpløs dømming:

"Det var håpløst dømt av dommerne. At seieren ryker på grunn av dette, er selvfølgelig bittert. I tillegg var det grunn til å lure på enkelte andre avgjørelser også, blant annet der jeg flere ganger blir slått på armen på vei opp for å score", sier Ron Timus

Avisa Tromsø, papirutgaven (31.01.2011)

 

Storm Admin (ukjent) om delte meninger og store protester:

"Alle i hallen mente tiden var ute før ballen hadde forlatt hånden til Ulriken-spilleren, tidtakeren bekreftet dette, videomannen og en fotograf fra iTromsø har bevis for det – MEN dommerne godkjente den allikevel til store protester."

Tromsø Storm (30.01.2011)

 

Pål Berg (sitatprodusent) om sterk tilvekst og kjente syndromer:

"Vincent Hamilton kan bli en sterk og viktig tilvekst for Bærum. Han fikk sin debut mot Ammerud for en uke siden, og viste allerede da solide takter. Mot Ulriken på hjemmebane ble han offer for det kjente syndromet: «Amerikanske spiller møter norske dommere»; en slags kulturkollisjon.."

Bærum Basket (24.01.2011)

 

Hall Skåra (hjemmereporter) om spilletid og norsk dømming:

"Det ble ellers første anledning for hjemmepublikum til å stifte kjennskap med Donalds kamerat fra USA: Vincent Hamilton. Han trenger nok litt tid til å justere seg inn på det norske spillesettet og norsk dømming, og fikk ikke all verdens minutter på banen."

Bærum Basket (23.01.2011)

 

Andreas Lind (skarpsynt) om egne observasjoner:

"Noen som så noe? Jeg så ingenting...".

Hørt på tribunen i Vollenhallen (16.01.2011)

 

Jeff Lange (snekker) om forutsigbar dømming:

Jeff mener en av utfordringene i siste seriehalvdel er: "Trying to find which kind of basketball the referees will let us play each game. Or even each half...".

Bærum Basket (16.01.2011)

 

Pål Berg (bidragsyter) om utdeling av tekniske fouls:

"Kampen ble talende nok rammet inn av tekniske feil og fouls: Speaker satte tonen for kampen med uforståelig presentasjon av lagene i et høyttaleranlegg som hadde pådratt seg teknisk feil i julepausen. Aktørene på banen sørget for to tekniske fouls 40 spilleminutter senere: Med 40 sekunder igjen på klokken – og Ammerud 30 poeng bak i protokollen fant man det opportunt å dele ut tekniske fouls både til den ene og den andre".

Bærum Basket (10.01.2011)

 

Pål Berg (bortreist) om skremmende opplevelser i Lund og morgenfriske dommere:

"Dagens «sjokk» klokken 08.40: Kampen ble spilt med 3 dommere (!) - mange vil mene at 2 dommere kan være skremmende nok, men 3PO klokken 08.40 er uansett imponerende..".

Bærum Basket (4.01.2011)

 

Pål Berg (nestenmorsom) om hva som finnes på enkelte aktørers ønskelister til jul:

"Frederik Gnatt: Munnkurv. Stein O. Moe: Ørepropper, sånne som Geir Matthiassen har. Andreas Lind: Munnkurv".

Bærum Basket (4.12.2010)

 

Dan Mobbs (sjørøver) om fokus, urettferdighet, balanse og årsak til tap:

"Vi fikk utallige avblåsninger og feil på våre spillere. Det gjorde at guttene mistet fokus, og begynte å henge seg opp i dommersituasjonene. Jeg synes det var urettferdig dømming i dag. I første omgang ble fikk fikk vi 17 feil dømt imot oss, i forhold til Gimle som fikk 7 feil. Det var ikke en balanse i dømmingen i dag", forteller en skuffet Mobbs til Fædrelandsvennen

FV.no (28.11.2010)

 

Stein Moe (dommerveteran) om å gjøre få feil uten konsekvenser:

"Jeg mener jo at jeg har litt greie på det jeg holder på med, men jeg, som alle andre, gjør feil" sier dommerveteranen til BA, før han røper mottoet som kampleder: "Det blir gjort feil både av dommere og spillere i hver kamp. Kunsten er å gjøre så få feil at de ikke blir avgjørende for kampen".

BA, papirutgaven (22.11.2010)

 

Frederik Gnatt (frittalende) om renslighet, bestikkelser og andre problemer:

"De svake periodene koster oss seieren. Og så var det selvfølgelig "møkkadommere", sier Frederik Gnatt. "Vi spilte på hjemmebane, men det virker som vi spilte på bortebane i øst-Europa, hvor dommerne er kjøptog betalt", tordner Gnatt. "De er bare dårlige, og det er et problem med ligaen".

BA, papirutgaven (22.11.2010)

 

Jennifer Angelica WInther (lillesøster) om dommer og storesøster Josefin:

Det hender også at Jennifer blir dømt av storesøster. "Men når Josefin dømmer, så dømmer hun. Det er ikke noe kjære søster da".

basket.no (18.11.2010)

 

Pål Berg (fantasironisk) om hjelp fra dommerne og kretsseriene i Bergen:

"Inside ble det vanskeligere for Frøyas storvokste atlet, og i møtet med Donald Oatis valgte han oftest andre løsninger enn å forsøke seg en-mot-en. Helt til han fikk hyggelig hjelp fra en av dommerne som la seg på en definisjon av fysisk kontakt som må være hentet fra kretsseriene i Bergen: Hvis to spillere er mindre enn 5 centimeter fra hverandre er det helt sikkert foul…".

Bærum Basket (24.10.2010)

 

Stein H. Nes (innsiktsfull) om tre dårlig dommere og senking av utgiftene:

"Hvorfor ha tre dårlige dommere når det holder med to? Har den 3. dommeren så stor betydning? Økonomisk vil en kunne tilby dagens dommere bedre betaling med to dommere og samtidig senke de totale utgiftene til dommerne".

Bærum Basket (15.10.2010)

 

Jan Korshavn (dommer) om motivasjon:

"Verken lange reiser eller kjeft for innsatsen er det som motiverer folk til å fortsette år ut og år inn."

Bærum Basket (15.10.2010)

 

På Berg (journalistcoach) om fordømte utgifter, kravstore dommere og viktige aktører:

"Samtlige klubber på alle nivåer har innrettet driften etter hva de faktisk har til rådighet. Nå ser det ut til at vi kan få uventet hjelp til å få mindre penger å holde styr på. Dommerne vil nemlig ha mer. Slik det er nå er vi mange som sitter med følelsen at dommere mener å være de viktigste aktørene i basketball. For å avvikle en kamp trenger vi dommere, trenere, sekretærer og tidtagere – men jeg vil fortsatt hevde at spillerne er viktigst".

Bærum Basket (15.10.2010)

 

Bærum Basket (anonym) om Stollers "situasjon" og genier i grått:

"For utenforstående kan det synes litt underlig at han i så fall velger kamper og dommere i 1.divisjon: Genier i grått står jo ikke nødvendigvis i kø for å få dømme divisjonen under BLNO".

Bærum Basket (11.07.2010)

8-)