Sitater 2006/07

Kevin Hench (spaltist) om dommer Crawford og hykleren Stern:

"David Stern will now hang Crawford out to dry and pretend his zero tolerance policy had nothing to do with creating this problem in the first place. Crawford is the fall guy, the NBA's Scooter Libby. Stern, meanwhile, is now as big a hypocrite as he is an autocrat".

Fox Sports 20.04.2007

 

David Stern (NBA-sjef) om profesjonalitet:

"Joey Crawford's handling of this situation failed to meet the standards of professionalism and game management we expect of NBA referees".

NBA.com 17.04.2007

 

Jan Korshavn (kampleder) om å la være å blåse:

"Det er en soleklar bevegelig screen, og jeg kan ikke la være å blåse den", sier Korshavn.

Harstad Tidende (papir) 22.03.2007

 

Jeff Roger (skuffet) om ikke å blåse:

"Aldri avgjør kampen på linjen. De blåste ikke på min feil sist, og kunne latt være å gjøre det denne gangen også", mener Rogers.

Harstad Tidende (papir) 22.03.2007

 

Knut Godø (ivrig) om fylkespolitikere:

"Han får et tredje skudd også, ettersom han ble tatt ned i et trepoeng-sone. Det vil si: Nå tenker dommeren en gang til, og lander på en annen konklusjon, og det blir ikke noe tredjeskudd. Du må formodentlig være fylkespolitiker for å skjønne hvorfor."

Harstad Tidende 21.03.2007

 

Kjetil Høvde (tilstede) om utrolige avgjørelser:

"Vikings hadde muligheten til å klare ekstraomgang med under 13 sekund igjen. Det måtte skje med en trepoenger. Men dette satte dommerne en kontant stopper for da de dømte moving screen på Robertas Bitinas. Etter vår mening en utrolig avgjørelse i de siste sekunder av en finale."

Harstad Vikings 21.03.2007

 

Ola Steinvoll (undrende) om raske feil, Løvold og tenner:

"....Hvor fort kan Robertas få feil? Kommer Kjell Løvold? Hvor mange feil kan Robertas få? Kommer Kjell Løvold? Kan han få flere enn fem? Kommer Kjell Løvold? Trekker Tore tenner?...".

Harstad Vikings 20.03.2007

 

Kjetil Høvde (undrende) om å feile med vilje:

"Vi mener ellers at noen av de feilene de ble dømt for burde ha vært viljefeil, men hvilken dommer gjør det i sluttsekundene?"

Harstad Vikings 18.03.2007

 

Jeff Rogers (god) om å være opptatt:

"Når det er sekunder igjen, er det ingen dommere som tør blåse. Da vet det at kampen avgjøres på den måten", sier Jeff Rogers. "Jeg tror dommeren ble for opptatt av å se på ballen i stedet for å følge med forsvarsspilleren", legger han til.

Harstad Tidende (papir) 15.03.2007

 

Kjetil Høvde (subjektiv) om rettferdig dømming:

"Det haglet forresten av feil mot hjemmelaget. Vi vil ikke si at dømmingen var feil, men streng kan vel kanskje være en riktig beskrivelse. Men så lenge det dømmes rettferdig, likt mot begge lag, kan vi ikke klage. Det er ikke alltid Bitinas synes at dømmingen er riktig. Ved et par anledninger måtte medspillerne roe han ned, og det virket godt, for han slapp de sedvanlige tekniske/usportslige feilene denne gang."

Harstad Vikings 12.03.2007

 

Pål Berg (tilskuer) om føring og straff:

"Jeg så årets siste damekamp mellom BVIF og Ullern for litt siden. Av alle ting jeg bet meg merke i var at Ingvild Knudsen ble avblåst for føring. Det er litt kult å tenke på at jeg fortsatt har til gode å se Jeff Rogers bli dømt for føring, mens altså Ingvild Knudsen har fått straffen. Hmmm..."

3B 05.03.2007

 

Pål Berg (TV-titter) om frustrasjon og overhøvling:

"Jeg er kanskje den siste som burde si noe som helst om dømming, men når man for en sjelden gangs skyld er TV-titter blir det litt påfallende å se at frustrasjon over dømmingen sjelden gjør laget bedre. Og hvis Baard er sitert korrekt i Harstad Tidende, er jeg litt usikker på om han gjør laget en tjeneste ved å høvle over de tre i grått."

3B 05.03.2007

 

Tor Chr. Bakken (instruktør) om rusk og egne prestasjoner:

"Det vil alltid være noe rusk i kamper, men kampkontrollen i dag var helt grei. Jeg synes Asker skal se på egne prestasjoner i stedet for å henge ut dommerne", sier Bakken.

Harstad Tidende 05.03.2007

 

Baard Stoller (forklarende) om årsaker:

"Jeg synes vi har veldig mye problemer med dommerne".

Harstad Tidende 05.03.2007

 

Baard Stoller (respektløs) om noen dommere:

"Vi har hatt en dårlig dialog med Hammervoll og Brunæs over lengre tid. Brunæs har da også mange av de feilene vi får mot oss som gjør at kamputfallet blir skjevt i dag. Matthiasen burde aldri sluppet til på dette nivået, og Brunæs hører hjemme på kretsnivå", raser Stoller og la ikke akkurat inn en søknad om å vinne en Shut Up & Play-pris.

Harstad Tidende 05.03.2007

 

Tore Berset (respektfull) om alle dommere:

"Jeg ønsker å respektere dommernes rolle. Uansett har det ikke vært noe spesielt å klage på i årets sesong. Dømmingen har vært rettferdig og god om man ser kampene under ett. Det er hyggelig å få denne prisen", kommenterer han.

Harstad Tidende (papir) 05.03.2007

 

Pål Berg (moroklump) om budsjetter, svar, Jeopardy og koseklumper:

"Dommerne vil bli husket for:

  • at de koster noe så innigranskauen mye penger for klubber med små budsjetter.

  • at de som regel har svar på alt; enkelte hadde gjort det skarpt i Jeopardy.
  • at de sjelden ønsker å gi svar på alt.
  • at de stort sett er en gjeng koseklumper som ønsker å bli likt.

3B 28.02.2007

 

Knut Godø (oppfinnsom) om bæsj, dunge og ****** dommere:

"Dommeren bæsjer på leggen i en situasjon hvor Elsafadi kaster seg inn i bunnen under en dunge spillere på jakt etter en ball på avveie. Pang! Og et halvt tonn basketkjemper lander oppå stakkarn. OG SÅ FÅR HAN IKKE BALLEN! Den ****** dommern!"

Harstad Tidende 25.02.2007

 

PålB (debattant) om bl.a. slips og dårligode dommere:

"Gudhjelpemeg så kjedelig det hadde vært uten en deilig krangel, uten «Pål sine høner», dresser, slips, utlendinger, betalte spillere, dårlige dommere som egentlig er ganske gode, Knut Godøs hårreisende og deilig subjektive live-referater og med fornuftige trenere som alltid holdt kjeft...."

Vikings forum 21.02.2007

 

Pål Berg (ironist) om flinke spillere og røslige sylindere:

"Det var lite å hente ved å ta ballen til kurven: De gråkledde mener Tromsø-spillerne er uvanlig flinke til å stå med armene rett opp i sin egen sylinder – en sylinder som ofte synes å være røslig definert."

3B 19.02.2007

 

Pål Berg (3B-coach) om ordgyting og opplagte situasjoner:

"På Harstads hjemmesider blir det stilt spørsmålstegn ved dommernes innsats, mens Harstad Tidendes ordgyter Knut Godø beskriver de gråkleddes innsats i maleriske, men ikke veldig flatterende, vendinger. Det fantes opplagt situasjoner i går kveld som gikk 3Bs vei, men det fantes minst like mange situasjoner 3B hadde grunn til å være misfornøyd med."

3B 17.02.2007

 

Kjetil Høvde (subjektiv) om konstruktiv kritikk og offensive feil:

"Det er vanskelig å være konstruktiv i kritikk av dommerne. Dette fordi vi som er publikum kommer til kort i regeltolkning og regelforståelse. Men vi må allikevel ha lov til å ha synspunkter på det som skjer på banen, selv med subjektive øyne. I denne kampen kom dommerne litt for mye i fokus. Vi reagerte spesielt på idømming av en del offensive feil som virket helt uforståelige.."

Harstad Vikings 16.02.2007

 

Kjetil Høvde (synser) om back-court og 5 feil:

"Det er også vanskelig å akseptere back-court når både ball og spiller befinner seg langt fra midtlinjen. Vi syntes det var for mange slike situasjoner i denne kampen. At 5 spillere måtte forlate banen med 5 feil trenger ikke være et problem for dommerne, men at dette er uvanlig kommer vi ikke bort fra."

Harstad Vikings 16.02.2007

 

Knut Godø (sleivkjefta) om betaling, utdømming og dommere som kræsjer:

"3B tillater seg hva som helst og slipper unna fra dommere som nesten virker betalt."

"Er det en kamp dommerne imellom vi er ute etter? En konkurranse om hvor mange de klarer å dømme ut av banen i løpet av en runde? Følg med, ht.no har ikke skrevet siste ord i denne farsen. Kapitlet i Harstadhallen i kveld landet i alle fall på stillinga 87-99, og de 700 i hallen kan være glad for en ting: At dommerne ikke jobber i et flyselskap og vi er på chartertur til Basketland. Da hadde vi hærn fløtte meg kræsja midtfjords hele bunten".

Harstad Tidende 16.02.2007

 

Ola Steinvoll (undrende) om en rekke saker:

"....Hvor stor er Mario? Treffer Snickar-Bjørn spiker'n på hodet? Kommer Kjell Løvold? Får Mjødberget hauverk? Får Robertas 4 feil? Kommer Mjødberget? Får han 3 feil? Blir Marco feilfri? Vet du at det er nesten gratis buss til kamp?...".

Harstad Vikings 06.02.2007

 

Knut Godø (orddribler) om kreativ dømming:

"Kjell Løvold pådrar seg Marco Elsafadis vrede etter ei kreativ dømming oppunder kurven på kjerkesia. Han virker forvirret over hva som er lov og ikke - har vi hørt det før?".

Harstad Tidende 19.01.2007

 

Audun Eskeland (utvist) om selvkontroll og absurde avgjørelser:

"Jeg tror ikke jeg noen gang har vært så sint i hele mitt liv. Hadde lyst til å slå til dommeren", sier Eskeland, før han smilende legger til: "Men jeg fant ut at det ikke ville være så lurt". Eskeland beskriver utvisningen som latterlig og absurd, men legger det bak seg så lenge Ulriken vant kampen til slutt.

BA 15.01.2007

 

Jay Anderson (ørn) om dommerteknikk og overprøving:

"Dommeren som står nærmest dømmer ikke feil, men en annen dommer som står langt unna, overprøver den første dommeren", sier trener Jay Anderson.

Bergens Tidende 15.01.2007

 

Knut Myhre (sjef) om å tape med 30 poeng:

"Hvis man taper en kamp med 30 poeng, skyldes det ikke dommerne. Det har jeg litt vanskelig for å tro", sier Myhre.

Fædrelandsvennen (papir) 07.12.2006

 

Anthony Collins (forbannet) om å få de dårligste dommerne:

"Dommerkomiteen sender oss de dårligste dommerne til oss", sier Kristiansand Pirates' trener Anthony Collins.

"De dommerne som kommer til oss er de unge, uerfarne dommerne. Sånn har det vært lenge nå", forklarer han.

"Jeg er ikke ute etter å gi skylden på dommerne for at vi har tapt kamper, men jeg mener at når vi nå engang spiller i BLNO, så bør vi bli behandlet med respekt, og ha lik mulighet til gode dommere som alle de andre", sier han.

Fædrelandsvennen (papir) 07.12.2006

 

Pål Berg (angrende) om håndtrykk og kommentarer:

"Jeg liker det definitivt ikke i ettertid når jeg lar håndtrykket med dommeren få følge av en lite hyggelig kommentar".

3Bs Hjemmeside 06.12.2006

 

Knut Myhre (sjef) om å være tre dommere:

"Jeg så selv kampen på tv, og sitter ikke med noe inntrykk av skjev fordeling fra dommernes side. Grunnen til at vi denne sesongen har begynt med tre dommere i BLNO, er også for å sørge for bedre kvalitet på dommeravgjørelsene", understreker han.

Fædrelandsvennen 04.12.2006

 

Efraim Russom (superrask) om å være for tynn:

"Ingen av 3B-spillerne er raskere enn meg, men de dyttet så mye at de stadig havnet foran meg. Jeg har aldri vært så mørbanket etter en kamp før. Og jeg hørte dommer Andreas Lind si at jeg er for tynn til å sette en «screen» (kroppssperre)".

Fædrelandsvennen 04.12.2006

 

Anthony Collins (tapsgrossist) om å ha alle mot seg:

"Det føltes som om vi spilte fem mot åtte i dag. Vi hadde alle tre dommerne mot oss helt fra starten", sturer Pirates-trener Anthony Collins (29) etter lagets 31. strake serietap.

Fædrelandsvennen 04.12.2006

 

Anthony Collins (frustrert) om urimelig avgjørelser:

"Jeg blir sikkert bøtelagt for å si dette, men jeg er bare så frustrert. Når vi først får en tv-kamp, burde vi få bedre dommere enn dette. Jon Rogers spilte veldig bra, men fikk avblåsninger for skrittfeil som var helt urimelige. Efrim Russom ble taklet stygt hele kampen gjennom. Jeg fikk en teknisk feil bare for å stille dommerne et rolig spørsmål", brummer Collins.

Fædrelandsvennen 04.12.2006

 

Kjetil Høvde (referent) om å skjønne avgjørelser:

"De tre dommerne var solide selv om det av og til kan være vanskelig å skjønne avgjørelser."

Harstad Vikings 01.12.2006

 

Knut Godø (artigkar) om søringer, badminton og julegaver:

"Tre spillere har fire feil hver, så dommerne kommer veldig sørfra i kveld, som han antydet overfor ht.no, Andras Lind. Sjøl kommer han aller lengst sørfra..."

"Når dommer Andreas Lind står i nærheten, blir det blåst av mystiske grunner. Ballen ute? Det er rød strek som gjelder. De svarte er badminton, kjære Lind."

"Vikings tar taimout på 73-66 og vel halvspilt sisteperiode, antakelig for å diskutere hva de skal kjøpe dommerne i julegave."

Harstad Tidende 01.12.2006

 

Kjell Løvold (Tromsøfløytist) om å dømme Storm i Harstad:

"Jeg dømmer 50 kamper i året, og tenker ikke på hvor spillerne har postadresse."

Harstad Tidende (papir) 27.11.2006

 

Ola Steinvoll (yr) om det meste:

"Får Robertas 5 feil? Blir dommerne hudflettet av Mjødberget? Kommer Mjødberget? Kommer dommerne? Kommer de til fots?"

Vikings Hjemmeside 20.11.2006

 

Pål Berg (glad) om korrekt avblåsing:

"Her forleden gledet jeg meg spesielt over at dommertrioen i oppgjøret 3B-Kristiansand faktisk blåste en 3 sekunders-overtredelse. Avgjørelsen gikk riktignok i vår disfavør, men korrekt var det uansett…"

3Bs Hjemmeside 13.11.2006

 

Kevin Hench (skribent) om NBAs "zero tolerance" regel:

"Stern wants a league of obedient serfs who will sprint up and down the court until their lungs burn, play D until their quads ache and stay silent when Bennett Salvatore undoes all their hard work with an errant whistle."

FOX Sports 10.11.2006

 

Pål Berg (skrivetrengt) om tre dommere og tre sekunder:

"Tre dommere er forresten en velsignelse. Det vil si så lenge du ikke spør dem om hvem som har ansvar for å se hva på banen, for det er de søren ikke sikre på. Helt sikkert er det imidlertid at det blir litt mindre løping for disse gutta når du deler banen på tre, og det kan sikkert komme godt med for noen. Litt dumt forresten at det ikke er noen tresekunders-regel for dommerne også: Da måtte de ha beveget seg etter tre sekunder."

3Bs Hjemmeside 06.11.2006

 

Pål Berg (ironiker) om hierarkiet på banen:

"Vissheten om at vi ikke har noe å stå imot med inside i 30 minutter er ikke god – ungguttene har liksom fått en leksjon i hierarkiet på banen; hvem som er sjef og hvem som definitivt ikke er sjefer. Når du dømmer din syttenhundreogførste kamp er du sjef."

3Bs Hjemmeside 30.10.2006

 

Jan Korshavn (snill) om å holde seg ren:

Heldigvis klarte trenere, dommere og lagkamerater å stoppe kranglefantene og det endte med at begge fikk viljefeil. "Vi var vel egentlig snille. Vi kunne ha sendt begge i dusjen", sa dommer Jan Korshavn etter at de verste tumultene hadde lagt seg.

Laagendalsposten 30.10.2006

 

Kjetil Høvde (subjektiv) om feiltrøbbel og kursendring:

"Vikings ble også bedre til å nøytralisere langskytterne. Det holdt en stund, men så opplevde vi at dommerne begynte å dømme feil på Vikings og flere kom i feiltrøbbel. Det er mulig at dette skyltes at Vikings ble for aggressive i forsvaret, men det kunne også se ut som at dommerne endret kurs i tredje periode. Det ble mange basketak under kurvene, men det var ikke så lett å forstå at det nesten konsekvent var hjemmelagets spillere som ble kjent skyldige".

Harstad Vikings 27.10.2006

 

Knut Godå (skriver) om pyramider, frøkenbasket og drittdømming:

"3Bs Daniel Berg opplever det sikkert interessante at en pyramide av Vikingsspillere bygger seg opp på skuldrene hans idet han skal lette armene for å skåre under Vikingskurven, og Svein Moe må hente erfaring fra alle sine 1699 kamper for å finne ut hvem han skal straffe for den entreprisen. Det blir Mario Woodson...."

"Halve perioden gjenstår av dommer Svein Moes kamp nummer 1700, og det er ikke sikkert han kommer til å minnes den som noe stort. De helt store tabbene har han vel unngått, men at han forever kommer til å knyttes til begrepet frøkenbasket, særliig blant røffkanta utenlandske spillere - det befester han i dag. Det skal gå dannet for seg på Moes kamper, og det får han ofte det glatte lag for.."

"Rajniak blir så forbannet at han danser en langbeindans og må hente tålmodighet fra dypet av sine skosåler for å beherske seg. Dette er drittdømming og skjønn som passer et sted der pepper gror".

Harstad Tidende 27.10.2006

 

Anthony Williams (utvist) om hjemmebanefordel:

"Jeg forstår ikke helt hva jeg gjør feil, og dommerne bidrar i alle fall ikke til å gi oss noen hjemmebanefordel. Men hva jeg tenker om dem, vil du ikke vite", sa en nedtrykt Williams.

Bladet Tromsø 23.10.2006

 

Eric Bell (undrende) om hjemmebanefordel og bespisning:

"Jeg synes dommerne i serien er for ujevne. Vi har i alle fall ingen fordel av å ha hjemmebane. Nå lurer jeg bare på hva jeg må gjøre for at jeg ikke skal bli bortdømt, slik jeg blir i denne kampen. Kanskje det hjelper om jeg kjøper middag, eller spanderer øl på dommerne før neste kamp", undrer Eric Bell.

Bladet Tromsø 23.10.2006

 

Robertas Bitinas (fersk) om å få mange fouls:

"Norske dommere er ikke de beste i Europa, de er ikke gode...".

Harstad Tidende papirutgaven 11.03.06

 

Pål Berg (turist) om kommunikasjon:

"Og for de av oss som synes det er vanskelig å kommunisere med norske dommere – prøv å få en kineser i tale som ikke snakker engelsk, og som smiler uansett hva du sier og hvordan du sier det...".

BVIF/3B nettside sommeren 2006

 

:o)

{jpageviews 00 right}