Sitater 2004/05

Kjetil Høvde (undrende) om å få forklart tekniske fouls:

"Det ble ikke fulle 40 minutter for den gode Jeff. Med vel 2 minutter igjen fikk han sin 5. feil. Samtidig ble det gitt teknisk feil. Ikke mange andre enn dommerne forsto noe av det. Muligens var det korrekt, men det blir umulig for publikum når man ikke får noen forklaring. Kan man gjøre noe med dette? Kanskje et forbedringsområde for BLNO?"

Harstad Vikings 06.03.05

 

Knut Godø (overivrig) om vennskapelig klaps og bæsj på leggen:

"Jeff Rogers er irritert. Han blir blåst for slag på armen, enda han hadde dem på ryggen. Han klapser dommern vennskapelig der han sitter når han skriver dommerrapport, men får feilen likevel, hans første."  
"Nå bæsjer dommeren på leggen. Greg McQuay skal ta straffe, og finter spillet i gang, men kaster likevel. Og bommer. Det klarer naturlig nok ikke dommern å utstå, så han blåser, og gir McQuay en ny gratissjanse."
"Jeff Rogers blir sendt i garderoben med fem personlige feil. Dommerne har vært rause i dag. Coach Holm går i disputt med dommeren, men hjelper det? Ikke i det hele tatt."
"Dommeren får kraftig medfart fra Mjødberget. Kampen blir satt på vent etter klager fra dommeren, Han har sett en gjenstand bli kastet ut på banen. Det skal ha dreid seg om et tyggegummipapir, og det kom IKKE fra Mjødberget, men fra en helt annen del av vestre langside. Bare så det er klart."

HT 06.03.05

 

Kristian Storm-Hansen (tent) om å bli snytt:

"Debatten rundt dommerne denne uken har gjort oss mer tent. Samtlige spillere følte at vi skulle vunnet forrige kamp. At vi ble snytt for en seier, uten at jeg skal utdype det mer", sier Kristian Storm-Hansen."

HT 25.02.05

 

Kjetil Høvde (webviking) om god tone, krokfot og gult kort:

"Dommerne var gode og myndige. Det var en god tone mellom dommerne og coachene, på begge lag. Vi slapp heldigvis episoder som det var rapportert fra Rykkinhallen i forrige kamp. Vi kan allikevel ikke fri oss fra å undre oss over at det å sette krokfot (mot Rogers) slik at spilleren ruller over gulvet, ikke er en feil. Selv i fotball ville dette ha kvalifisert til frispark (og muligens gult kort)."

Harstad Vikings 24.02.05

 

Øyvind Askevold Kaarbø (kritisk) om å stille spørsmål:

"Det er ikke hetsing når en journalist stiller spørsmål ved utvelgelsen av dommere og vurderingene som gjøres av de aktive dommerne. Det er heller ikke hetsing å stille spørsmål om hvem som bør foreta disse vurderingene, ei heller om en journalist undrer seg over hvorfor klubbene ikke får gi innspill og evalueringer."

HT 22.02.05

 

Arnstein Gloppen (omtalt) om dommerbørs:

"Dommerbørs etter kamper finner man i andre idretter. Om pressen føler at det gir en bredere dekning og et bedre bilde av hva som skjedde i kampen, må de få lov til det. Men dette er min personlige mening. Jeg vet ikke hva de andre dommerne synes om det", sier Gloppen.

HT 22.02.05

 

Torgeir Bryn (pensjonist) om hårsårhet og krass munn:

"Det er veldig mye rart som skjer der ute på banen. Det virker som om dommerne er fryktelig hårsåre når de gir fem tekniske foul i løpet av en kamp. Kan virkelig spillerne til Harstad være så krasse i munnen sin?" spør Bryn, som presiserer at han ikke vet hva Holm og Vikings-spillerne sa til dommerne under kampen.

Harstad Tidene (papir) 21.02.05

 

Terje Osland (utvist) om dommeravgjørelser:

Trener Terje Osland fikk ikke sett de to siste periodene, ettersom han var henvist til garderoben for munnbruk mot dommerne. "Det rablet litt for meg på grunn av noen dommeravgjørelser. Nå har jeg erfart det også", kommenterer han. "Jeg skulle bare fått det litt tidligere".

BA 21.02.05

 

Chinwuba Agba (nede) om å være forfulgt:

"Føler at akkurat denne dommeren har vært ute etter meg i flere kamper i år", sukker amerikaneren, som var langt nede etter at Storm i går ble slått ut av sluttspillet i BLNO.

Bladet Tromsø 11.02.05

 

Kenneth Webb (coach) om å ombestemme seg:

"Forferdelig umodent av han. Jeg har prøvd å forklare det hele sesongen at når dommeren har blåst feil, så klarer du ikke å få han til å ombestemme seg. Det nytter ikke å krangle med dem", sukker Webb.

Bladet Tromsø 11.02.05

 

Martin Sjøtun (oppgitt) om å være tilstede:

Treneren ga dommeren deler av skylden for at skjebnekampen gikk som den gikk. "Dommerne dømmer totalt ulikt i de to omgangene, og det var bare en av dommerne som brukte fløyta - den andre var helt fraværende", sier en oppgitt Sjøtun.

Laagendalsposten 30.01.05

 

Knut Godø (ordsjonglør) om å blåse seg ihjel:

"Dommerne har ikke blåst seg i hjel. Et tjuetall feil tildelt i kampen så langt, trekvart ferdigspilt. Det er ikke dommerne som forstyrrer flyten, ikke i dag".

Harstad Tidende 28.01.05

 

Knut Godø (inspirert) om feilbedømming og ti-poengere og slikt:

"Dommeren misser på en avgjørelse, og Mjødberget går i bane rundt sin egen fornuft".
"Dommern ble visst redd også, og i beflippelsen delte han ut en feildømming til Vikings, og Hamad Mostafa får to gratis".
"På tre sekunder igjen står det 81-99, og Björn Risshall måtte ha blinka inn to tipoengere skulle Vikings ha tatt søtsmaken ut av hulltanna på et velspillende Aliens-lag. Dommerne vil ikke gi ham mer enn ett poeng pr kurv. Kampen ender 83-99"
.

Harstad Tidende 21.01.05

 

Ketil Høvde (webviking) om brytegrep og holding:

"Dommerne kom vel rimelig bra fra dette oppgjøret. Men vi er rimelig forbauset over at det ikke ble reagert da Risshall ble kastet ut av banen med en halv nelson, eller hva nå dette brytergrepet heter. I stedet ble det blåst for tråkk på strek! Eller da Rogers ble holdt, slik at han ikke nådde ballen".

Harstadbasket.no 21.01.05

 

Peter Heimstad (forfulgt) om sparking av stoler:

"Det er nok første gang jeg føler meg forfulgt av dommerne. Men jeg burde ha holdt meg i skinnet", sier han".

Fædrelandsvennen 09.01.05

 

Knut Godø (fantasifull) om gapstrikjen og jåspeisa m.m.:

"Dommerne ser derimot at William Pavlic holder en motspiller, og Pavlic ser ut som han har ramla fra en annen planet. Det mangler bare at dommern blåser for ingenting - noe han også gjør".
"Jeff Rogers retter etter et skuffet goddammit mot pressebenken, han tenker på dommerne, som spiller Jets' kamp. Det ser ut til at Vikingsledelsen har en jobb med å gjøre basketdialekten fra Harstad kjent sørpå, hvor dommerne kommer fra. Det henger igjen fra vikingtida, søringan skal gi igjen nå, skal du se. De tålte ikke at Hunden fra Bjarkøya var nede og stakk hull på kong Olav, den gapstrikjen. Artig teori det der. Nå skal de naturligvis hevne seg..".
"Gabela mottar nok en albu, og dommeren får tilsnakk fra ellers meget lugne Jeff Rogers. Ikke lett å spille kurver når tre motstandere er på banen - Jests og to dommere".
"Det var mye dommer i denne oppstykkede og rotete kampen. Men å si at Vikings var banens beste menn er å hale det fullstendig ut i urimeligheten. Vikings må samle seg kraftig hvis de skal gjøre jåsspeisa av Eckhoff sine beste guta".

Harstad Tidende 07.12.05

 

Kjetil Høvde (webviking) om knuffing uten ball:

"Dommerne klarte seg rimelig godt. De var spesielt flinke til å dømme på knuffing uten ball. Det er fint at det reageres på holding og en del spesialtriks under kurven. I andre situasjoner var vi mer undrende til at det var mulig å se berøring".

Harstadbasket.no 07.01.05

 

Robert Holm (tilbake) om å utvikle seg videre:

Beskyldningene om et håpløst dommeroppsett, forutinntatt dømming og kameraderi innen dommerstanden ble for kraftig kost for domsutvalget i NBBF. "Jeg prøvde bare å gi noen tips om hvordan norsk basketball kunne utvikle seg videre. Åpenbart ble ikke innspillene mine tatt like godt imot av alle", sier Robert Holm.

Harstad Tidende 17.12.04

 

Martin Sjøtun (utvist) om å ikke si noe:

Etter kampen hadde Sjøtun ikke lyst til å si hva han syntes om dommerduoen. Han vet at slikt blir det bråk av, men kroppsspråket hans var tydelig nok. "Jeg vil ikke si noe om dommerne", sa Sjøtun.
"Katastrofedommere!" sa en av Pirates-spillerne, som hørte hva Penguins-treneren svarte.

Laagendalsposten 10.12.04

 

Kevin Juhl-Thomsen (forbannet stolt) om skitne knep:

"Jeg er både stolt og forbannet. Stolt fordi vi gjør veldig mye bra, og fordi vi nesten klarer å få et lag med fire importspillere å bite i seg uttalelsen i lokalpressen denne uken («alle lag, bortsett fra Pirates, kan slå de andre ligalagene»). Forbannet fordi dommerne tillater Ulriken å spille med skitne knep gjennom hele kampen", sier han.

Fædrelandsvennen 08.12.04

 

Terje Osland (konkret III) om å bli snytt:

"Vi spilte i realiteten fem mot syv på banen. Vi ble snytt for denne seieren, og jeg mener at den svake dømmingen var helt gjennomført fra kampen startet", sier Frøya-treneren.

Bergens Tidende 29.11.04

 

Terje Osland (konkret II) om å bli blåst i stykker:

Trener Terje Osland mener kampen må glemmes umiddelbart. Han mener kampen ble ødelagt av dommerne. "Til og med Bærums Verk-treneren kommer bort til meg etter kampen og sier det var skandaledømming. Vi ble blåst i stykker", mener Osland.

Bergensavisen 29.11.04

 

Knut Godø (nordlending) om å holde reint:

"Dommerne holder foreløpig banen forholdsvis rein, og dømmer ærlige og redelige tujlltak, tøv og peislæstfære på begge lag".
"King Robert ser ut til å ha noe uoppgjort med en av dommerne, Han springer etter ham til midtlinja omtrent, for på en nice måte fortelle for et fordømt æss han synes han er. Dommern tar det nådig, og coach har fått forklart seg".

Harstad Tidende 26.11.04

 

Terje Osland (konkret I) om å være gjennomført:

"Vi pleier ikke å klage på dommerne, men i dag var det gjennomført og ikke bare enkeltepisoder. Det var i alle fall langt fra hjemmedømming", konstaterte Osland.

Bergens Tidende 21.11.04

 

Knut Godø (ivrig) om å telle:

"Men vent litt, er det den samme gamle visa? Selektiv dømming? En viking blir tatt stygt under fiendens kurv, intet skjer, En frøyaspiller får en pusselanke over fingeren like etter, og - klart det må dømmes for slag. Merkelig at ikke hele laget blir utvist, med trener, mjødberg, publikum, iskremselgere, partisk lokalpresse og hele sulamitten".
"Fitim Troni tverrvender, men dessverre har han ballen, så dommern blåser skritt, Fitim gir ham en godklem, repeterer øvelsen og lærer ham å telle på barnehagemåten. En-to, en-to, skjønner?".
"I sjette spilleminutt er det jevnt - for jevnt - stillihngen står på usle 72-69. Lite produktivt. Gjensidig bryting, mye uopplagt slurvefeil. Men dommerne har visst kastet seg med i kampen, De blåser for hver minste ukjemmede bart, Dave Morgan legger en treer, og Storm Hansen bryter returen".
"Dommeren får tykje fra Mjødberget for hver avblåsing, der skjelnes det ikke så mye på rett og galt. Men dommerne ser ut til å ha bestemt seg: De vil ha snill juniorbasket, og ikke no hekt, jakt eller slakt, takk. Ka farsken. Gutan må få lov å bli litt svett. De kan jo ikke spasere fram og tilbake over banen, heller".
"Mjødberget foreslår betale dommerne mer enn motstanderne, Så begynner Vikings å levere storspill. Det er samling helt neders i bakfoten, ro ned og drit i dårlig dømming".

Harstad Tidende 13.11.04

 

Thor Hagen (forbannet) om å være utenfor:

"Jeg skjønner ikke at jeg kunne få den fjerde feilen. Var jo to meter utenfor banen og ikke i nærheten av motspilleren! Nei, det var en helt feil avgjørelse", sa Hagen, som slukøret og forbannet måtte innta benkrekka.

Laagendalsposten 10.11.04

 

William Pavlic (ung) om å dele skyld:

"I dag var vi veldig ujevne. Dommerne skal etter min mening ta sin del av skylden, men vi må også gå i oss selv", sa William Pavlic.

Laagendalsposten 31.10.04

 

Terrance Randolph (frittalende) om å det svakeste ledd:

"Nivået i norsk basket blir ikke bedre før vi får styrket det svakeste leddet. I mange tilfeller er det dommerne", konstaterte toppscorer Terrance Randolph.

Laagendalsposten 31.10.04

 

Åke Bärlin (trener) om å trenge hjelp:

"Det nytter ikke å skylde på kamplederne, men det er klart at vi ikke fikk noen hjelp fra de to med fløyta", sa trener Åke Bärlin.

Laagendalsposten 31.10.04

 

Fredrik Knutsen (norsk) om å få advarsler:

"Kanskje det er fordi jeg er norsk at jeg får så mange advarsler av dommerne. Jeg mener helt klart at dommerne agerer annerledes overfor de importerte spillerne i ligaen", sier Knutsen, og svarer etter en tenkepause at Fædrelandsvennen kan sitere ham på dette.

Fædrelandsvennen 30.10.04

 

Terje Melhus (norsk) om å være forutinntatt:

"Jeg tror ikke på det han sier. Jeg har hørt om det før, men han vanskelig for å tro at dommerne skal være forutintatte. De tenker ikke på passet når de dømmer", sier Melhus.

Fædrelandsvennen 30.10.04

 

Kjetil Høvde (webviking) om skrittfeil:

"Dommerne hadde stort sett rett i sine vurderinger og avgjørelser. Men det ble allikevel i dag en del diskusjoner om en del avgjørelser. Men det var aldri slik at det ble opphetet krangel. Kanskje dette skyldes at vår coach har proklamert at han skal legge bånd på seg i slike situasjoner. Spesielt var det underlig å oppleve alle avblåsningene for skrittfeil. Spesielt ble Dave Morgan et offer for dette. Mange av hans bevegelser under kurven ble avblåst for skrittfeil, i alle fall i begynnelsen før han fikk regulert dette. Men det må være vanskelig og frustrerende for spillerne når ulike dommerpar legger seg på forskjellig praksis".

Harstadbasket.no 25.10.04

 

Knut Godø (fantasifull) om dommere og slikt:

"Klart for ny kamp mellom Vikings og Kristiansand Pirates, Harstadhallen er fylt av vinnerfølelsen. Som vanlig er det dommerrot, rå innsats og nydelig spill".
"Dommerne gjør seg tidlig negativt bemerket hos Mjødberget, vikingenes svorne vasaller, og får høre kor gammel de kjæm ifra".
"Piratene bommer på sin side bommer og bommer, og det hjelper ikke at dommeren i sluttminuttene forsøker å ødelegge moroa for vikingene med ei håpløs feildømming".
"Sanel Gabela smiler til og med sjøl om han ikke får feil på en åpenbar hardtakling på et oppløp. Ikke engang når dommeren programmessig dømmer feil på ham for et slag på arman han aldri gjorde, lar han smilet slakke mer bare et lite øyeblikk".
"Men inkonsekvent dømming er the name of the game i Harstadhallen, og det er bare å ta det sportslig - vikikngene mot røkla".

Harstad Tidende 30.10.04

 

Mathias Eckhoff (skuespiller) om å spille:

"Vi spilte alt for ukonsentrert, og hengte oss opp i inkonsekvente dommere. Men selv om Pirates holdt godt følge, var jeg aldri nervøs for at vi ikke skulle vinne", sier han.

Budstikka 25.10.04

 

Web Master (anonym Hansen) om småfeil:

"Dommerne, som la seg på en meget streng linje, blåste en del "småfeil" på Jeff og dermed kom han i feiltrøbbel. Omstillingen til europeisk basket har ikke gått så lett som man hadde trodd".

Stormweb 04.10.04

 

Web Redaktør (subjektiv) om å være forkjølet:

"Dommer Stein Moen snøt Ambassadors for muligheten til å ta seieren, fordi han ikke klarte å holde fast på at han faktisk blåste straffe til Ambassadors rett før sluttsignalet gikk".

IL Frøya 30.09.04

 

Jermaine Robinson (overrasket) om plutselige fouls:

Selv har pointguarden måttet legge om spillestilen og bli mindre aggressiv på banen etter at han kom til Norge. - "Det oppdaget jeg da vi spilte treningskampene mot blant annet Tromsø Storm. Ting som ikke ville blitt blåst på hjemme i statene, ble plutselig avblåst for feil av de norske dommerne, som tillater mye mindre enn det jeg er vant til".

Harstad Tidende 28.09.04

 

Thorbjörn Gehrke (svensk) om Norge-nivå:

"Sanningen är den att vi redan i halvtid pratade om att det inte alls var samma defensiva aggressivitet som tidigare. Detta gjorde att vi blev passiva, både i försvar och anfall, och bjöd in domarna i matchen som la den på en "Norge-nivå" som mest liknade den "kom och studsa" nivå vi har i stan. Men hur vi än söker ursäkter i att Jonte var sjuk, Steve fick en lårkaka efter 20min, domarna gjorde så att vi hade fyra spelare på fyra foul med 12min kvar att spela, så kvarstår det faktum att de spelade bra och vi stod inte upp".

SBBF-web 13.09.04

:o)

{jpageviews 00 right}