Sitater 2009/10

 

Baard Stoller (lei) om fremtiden og belastende aktører:

Han er svært ordknapp når det kommer til spørsmål vedrørende fremtiden, men forteller at det er ulike aktører som gjør trenerjobben mindre attraktiv. "Dommerne er én av disse aktørene. Mange av dem som dømmer har vært like lenge i gamet som meg. De er sikkert like lei av meg, som jeg er av dem. Det har vært en stor belastning å være i denne situasjonen så lenge", sier Stoller uten å gå nærmere inn på denne "situasjonen".

Budstikka (22.03.2010)

 

Eirik Bang Pedersen  (JournalistiTromsø) om kjappe feil og tribuneplassering:

"Mot slutten av 3. periode koker det over for greskamerikaneren. Etter å ha skallet til Torkildsen får han direkte fem feil og må se resten av kampen fra tribunen".

Bladet Tromsø, papirutgaven (22.03.2010)

 

Greg Knudson  (kollegial) om kvalitet og valg av finaledommere:

Underveis viste han tydelig at han var misfornøyd med mange av dommeravgjørelsene. Og etter kampen sa han sin oppriktige mening om de tre kamplederne. -"Hele helgen har vi hatt elendige dommere. At uerfarne dommere får dømme finalen er latterlig. Jeg er dommer selv, så jeg vet det", sukker Knudson.

Bergens Tidende, papirutgaven (15.03.2010)

 

Peter Bullock (fornøyd2) om tøft spill og dommerinnsats:

"Dommerne gjør en fantastisk jobb og tillater tøft spill. Basketball skal være fysisk tøft", sier Bullock.

Bladet Tromsø, papirutgaven (01.03.2010)

 

Jeff Lange (fornøyd1) om artig kamp og publikumsvennlig dømming:

"Dommerne sørget for en publikumsvennlig semifinale", ifølge Jeff Lange. "Jeg sier ikke dette fordi vi vant, men dette må ha vært en artig kamp for tilskuerne. Det er slike kamper vi vil ha, og det publikum betaler for å se", sier Lange.

Bladet Tromsø, papirutgaven (01.03.2010)

 

Ejvin Amrud (nestenanonym) om dommernes hjemmelagfølelse, teknisk dialog, utkasting og rullegardiner og ikke minst forventninger:

"Det var jevnspilt helt til midtveis i den andre perioden. Da ga dommertrioen hjemmelaget muligheten til å tilrive seg en ledelse på 12 poeng".

"Orji foulet han etter at han hadde landet etter hoppskuddet, men ble likevel tildelt tre straffeskudd av dommerne. Coach Ulf Landström var uenig i dommeravgjørelsen og mente at Asker kun skulle ha ballen fra siden. I stedet for å gå i dialog valgt dommertrioen og tildele Ulf en laglederteknisk foul."

"Med et minutt igjen av perioden svingte Eric Gaff med albuet og traff Roy i ansiktet. Dommerne overså episoden, men dessverre for oss så gjorde ikke Roy det. Den berømte rullegardinen gikk ned og han dyttet til Gaff kraftig to ganger. Dette ble belønnet med at han ble kastet ut av kampen."

"Hvis vi skal klare å presse fram en tredje semifinale nå på fredag må alle 12 spillere være mentalt til stede og klare å heve seg når motgangen kommer eventuelt når dommeravgjørelser ikke holder kvaliteten man bør forvente i vår øverste divisjon for menn."

Ammeruds nettside (28.02.2010)

 

Terje Osland (konstruktiv) om sluttspilldømming og årsak til egen oppførsel:

"Dette var rævva..", sier Terje Osland.

NRK.no (23.02.2010)

 

Jeff Lange (ærlig) om dømming og gjentatt utvisning:

"Vi gjør en sterk kamp, mye tempo, masse spenst og god skyting", sier Jeff Lange, som ble utvist mellom de to siste periodene etter å ha sagt hva han mente om dømmingen. "Det er ikke første gang jeg blir utvist, og neppe siste gang heller", smiler Jeff Lange.

NRK.no (14.02.2010)

 

Ano Nym (fornøyd) om mannfolkbasket og gode dommere:

"Mario og Anthony Williams hadde også en liten kamp i kampen, og begge endte med 3 feil og fikk lov til å spille litt mannfolk basket fra de gode dommerne som gjorde en veldig bra kamp."

Harstads nettside (01.02.2010)

 

BærumBærum (anonym) om forståelse og norske dommere:

"For Bærum Basket er det tydelig at Donald Oatis forstår mer og mer av norsk basketball – og av hvordan motstandere, medspillere og dommere agerer."

Bærums nettside (udatert)

 

BærumBærum (skribent) om tilpasning og forundringsskritt:

"Det ble sesongbeste på Donald med hans 25 poeng. Han har fremdeles noe problemer med å tilpasse seg dommerne i Norge mht feilene han pådrar seg. Han ble også avblåst for skritt ved et par anledninger til stor forundring både for ham selv og hjemmepublikummet."

Bærums nettside (13.12.2009)

 

Ved-siden-av-fjerdedommeren (tilskuer) om tilskuer Løvold og aktivisering av ung dommerrekrutt:

"Syns den fjerde dommeren gjorde en bunnsolid jobb med lek, popcorn osv. osv."

Airball.no (07.12.2009)

 

Pål Berg (rosende) om fortjenstfull nettsatsing og graving i basketballhistorien:

Årets beste på nett: "airball.no har definitivt tatt posisjonen som det sentrale nettstedet for basketballentusiaster. Selv med utilslørt nord-norsk fokus er den yre opphavsmannen usedvanlig «på» alt og alle. Samtidig heder og ære også til dommernes egen nettsatsing; der graves det for harde livet i den norske basketballhistorien: Fortjenstfullt og veldig bra!"

Bærums nettside (07.12.2009)

 

Pål Berg (hyggelig) om dommerprestasjoner og irriterende hederlige unntak:

Årets gråtass: "Det er hyggelig å kunne skrive det selv om jeg kjenner det føles underlig:  Endel dommerprestasjoner er vesentlig bedre denne sesongen enn tidligere. Men for all del: Det finnes fortsatt endel irriterende hederlige unntak."

Bærums nettside (07.12.2009)

 

Baard Stoller (fornøyd) om dårlig fokus og skjerping:

"Jeg er veldig fornøyd med kampen. Vi hadde litt dårlig fokus i starten, og ble frustrerte på dommerne og på oss selv. Men så skjerpet vi oss etter pause og fikk et meget godt resultat", sa Asker-trener Baard Stoller til Budstikka.

Adresseavisa (papirutgaven) (30.11.2009)

 

Magnus G Løvdal (skribent) om slagsmål og dommersamling:

"Thor Hagen pådro seg feil i en tett duell og et eller annet utløste slagsmål i bortre hjørne, uten at dommerne så grunn til å gjøre noe mer enn å la spillet forsette med innspill fra baseline. Så tok Ulf Landstrøm seg en prat med dommerne og så ble det innkalt til dommersamling."

Airball.no (28.11.2009)

 

Hall Skåra (referent) om viktig tilvenning og tid på benken:

"Donald vil nok også måtte bruke litt tid på å bli kjent med norske dommere. Fra utlandet er han nok vant til at det tillates tøffere spill, og det endte med at han ble sittende lenge på benken med fire feil i tredje periode og til slutt ble feilet ut tidlig i fjerde periode."

Bærums nettside (16.11.2009)

 

En-eller-annen-Viking (undrende) om det meste og litt om dommere:

"Har du tatt vaksine? Hvem er dommerne? Hvem blir Dagens Viking?"

Harstad nettside (13.11.2009)

 

Pål Berg (troende) om eksperimentel langdistansedømming:

"Det så ut til å være et svært interessant eksperiment på gang i denne kampen:  Den ene dommeren praktiserte «langdistansedømming», der poenget tilsynelatende var å se hvor langt unna en situasjon man kan være og likevel blåse med stor sikkerhet. Dette nybrottsarbeidet var relativt lite vellykket, og hadde mange likhetstrekk med skudd fra distanse:  Jo lenger unna du kommer, jo færre treff får du."

Bærums nettside (12.11.2009)

 

Pål Berg (anonym) om mørketid, briefing og "T-parties":

"Det er lett å forstå at Roy var frustrert i går. Han fikk lite til å stemme, han var uvanlig tam og ble i tillegg opprørt over enkelte dommeravgjørelser. Han var på forhånd briefet om den av de gråkledde som jo er kjent for å elske «T-parties», og hadde fått beskjed om å holde seg i skinnet."

Bærums nettside (05.11.2009)

 

Magnus (Airball) om høydepunkt, munnbruk og tegnspråk:

"Andre periodes største høydepunkt var en Supermann-dunk fra Aksel Bolin der han endte opp hengende nærmest vannrett fra kurven, samt at Mustafa Mahnin pådro seg det som må være tiårets første tekniske feil for munnbruk. Pål Berg syntes han ikke kunne være noe dårligere og et par minutter senere var dommerne frempå med tegnspråket og viste en T."

Airball.no (04.11.2009)

 

Fredrik Gnatt (rasende) om forferdelig latterlig typisk norsk dømming:

"Helt forferdelig og latterlig. Dommerne hadde plutselig bestemt seg for at det ikke var lov i Norge, selv om dette er helt vanlig i alle andre ligaer i verden", raser Gnatt.  "Typisk norsk å bare bestemme seg for at det ikke er lov", sier Gnatt.

Bergens Tidende (30.10.2009)

 

Magnus (Airball) om tribunesukk og utjevnende faktorer:

"Fra Tribune C ble det også sukket oppgitt over katastrofalt mye dårlig dømming i kveld, og Gimles ikke alltid like rolige og smilende Fredrik Gnatt, hadde etter kampslutt, en lengre têt-á-têt med dommerkorpset om et par av avgjørelsene. Konklusjonen får være at om dømmingen var like dårlig begge veier så jevnet det seg sikkert ut underveis."

Airball.no (30.10.2009)

 

Don Mobbs (Pirat) om favorittavblåsninger og multiple personligheter:

"Most refs are approachable to a certain extent, and all of them are human of course.  Some seem to have “favorite” calls like ‘traveling’, ‘3 seconds’ and the like.  Others take offense to anyone questioning the call they just made, and are quick to “T you up” just for asking to explain the call.  So normally with the 3 referees now doing all National League games, you’ve got multiple personalities or refereeing styles, and trying to figure out who’s gonna call what is pretty near impossible!"

Kristiansands nettside (19.10.2009)

 

B. Ærum om gentlemannen Åsmund Berges unike oppførsel mot dommere:

"Åsmund var aldri i nærheten av å provosere de gråkledte til i det hele tatt å vurdere å gi ham en teknisk foul. Definitivt den første og sannsynligvis den siste av sitt slag i Norge."

Bærums nettside (10.10.2009)

 

Stian Mjøs (klesvasker) om forskjellen på den norske og svenske ligaen:

"Nivået er noe høyere, og folk er generelt bedre i forsvar, tøffere enn det jeg selv har vært vant til. Det at man ikke dømmer så mye «pinglefouls», er noe man må venne seg til."

Bærums nettside (05.10.2009)

 

Tommy Nunez (NBA-instruktør) om dommertabber og posisjonering:

"Mistakes are position based, not normally rules based. If you have a good position, you will probably get the call right."

Foredrag, Gran Canaria 2009

 

Hall Skåra (bærumblogger) om Påls saftige sarkasmer og dommere som ikke orket mer:

Etter at Pål hadde ytret sin misnøye med dømmingen med flere saftige og sarkastiske bemerkninger, brølte dommeren før han og hans kollegaer forlot (!) hallen midt under kampen: "Either you behave, or you go home!"

Bærum Basket blogg 29.09.2009

 

Pål Berg (surpomp) om dommere som ikke vil hjelpe til:

"Jeg hater dommere..."

Bærum Basket (udatert, før seriestart..)

 

:-)