Sitater 2015/16

Sitatene nedenfor er sakset/kopiert direkte fra nevnte kilder, og er gjengitt ordrett slik de står/stod skrevet på angjeldende sted.

basketballdommer.com tar ikke ansvar for om vedkommende person er sitert korrekt i nevnte publikasjon. Det får stå for den enkelte skribents/utgivers regning.

Overskriftene er i hvert enkelt tilfelle utarbeidet av redaksjonen her på basketballdommer.com, og eventuelle karakteristikker og hentydninger i disse er helt og holdent våre. (Red. anm.)

 

Pål Berg (ex-dommer) om NM-finale og manglende dommerskandaler

"Kampfakta fra 1981 forteller at jeg altså dømte NM-finalen sammen med Bård Saunes. Og det rapporteres ikke om dommerskandaler. I hvert fall ikke i dette avisreferatet fra kampen. Kanskje ikke så rart siden jeg ser av signaturen at det er jeg som skrev det selv… Men jeg føler nok det er litt kuriøst at jeg har dømt en NM-finale der Tor Chr. Bakken var spiller, mens det var jeg som var i grått."

Pauliord (18.03.2016)

 

Pål Berg (blogger) om følelser, skrittovertredelser og vissen advarsel

"Jeg følger spent med på hvorden dommerne håndterer kampene, og foreløpig er det fint å se at de lar følelser få utløp uten at det reageres. Men, du verden – i går tenkte jeg at 3-dommersystemet må ha en opplagt svakhet: Noen må da ha ansvaret for å se litt på bein og føtter. Når et forsvar står overraskende og godt plassert og får mannen med ball til å snuble inn i en åpenbar skrittovertredelse – ja, da bør det vel tas..? Og en eller annen gang lærte jeg at roterende, spisse albuer i ansiktshøyde gjerne er automatisk disk; ikke en vissen advarsel."

Pauliord (13.03.2016)

 

Pål Berg (blogger) om emosjoner, utblåste lys og bibeholdte baller

"DOMMERNE kan jo med fordel snakke litt om hva dette betyr for spillere og coacher. De kan prate litt om emosjoner, om nødvendigheten av at spillere får lov til å blåse ut noen sekunder – før dommerne blåser ut lyset for spillerne. Det er alltid spennende med T’er, og straffer og bibeholdte baller, men det er enda morsommere å se 10 spillere gjøre opp seg imellom."

Pauliord (11.03.2016)

 

Pål Berg (velinformert) om dommerfasonger og dyktige dommere

"Jeg har sett dommere på alle nivåer og i alle fasonger. Noen er triggerhappy. Noen skjønner ikke helt basketball på det nivået de dømmer, og mange er usedvanlig dyktige. Some things never change…".

Pauliord (01.03.2016)

 

Kiril Raykov (bortdømt) om flink trener og inkonsekvente dommere

"Treneren er flink til å straffe oss. Og vi fortjener en hard hånd etter forsvarsspill som dette", sier Raykov. "I tillegg mener jeg at vi blir bortdømt i denne kampen. Jeg bruker ikke snakke om dommere, men disse må ha noe i mot Tromsø Storm."

Nordlys (13.02.2016)

 

Per Tøien (publikummer) om Centrums møte med Ammerud

"For det første var det en fin kamp. Det var to lag som var interessert i å spille ball. Det gikk til dels fort. Det var intenst og tett. Ledelsen skiftet ofte. Det var gode prestasjoner fra enkeltspillere og det var også gode kollektive løsninger. Morsom kamp med god stemning, gode dommere og gode lag."

Facebook (01.02.2016)

 

Pål Berg (litteraturinteressert) om tynne bøker og snubling i calls

"STYLE FOR SHORT GUYS, STYLE FOR FAT GUYS, THE ULTIMATE GUIDE TO MEN’S STYLE: En godbit for dommere som er ferdig med ”50 shades of grey”. De har endelig fått av seg sølvtøyet de fikk fra Macron, og har nå fått overdeler som faktisk ER 50 nyanser i grått. Noen dommere har mye å hente her: En av årets elitedommere er en ener i klesveien – alltid perfekt i tøyet – men han er dessverre ikke like god med fløyten. Andre sagger, noen gasser og noen snubler i for lange benklær mens de snubler i dårlige calls."

Pauliord (17.12.2015)

 

Torgrim Jablonski (blogger) om filming og respekt for dommere

"Noe man opplever mye av på en fotballkamp eksisterte ikke på basketarenaen. Jeg snakker om klaging på dommeren og juks i form av stygge taklinger og filming. Den respekten dommeren hadde på banen var noe annet enn det jeg er vant med og følte at det er sånn det burde være på min arena – fotballbanen."

Sportsskribenten (18.10.2015)

 

Pål Berg (oppgitt) om spillerflopp og lettlurte dommere

"Jeg har aldri sett en spiller som så gjennomført har forsøkt å floppe/spille/jukse seg til fouls på motstanderen. Han later som han henger igjen, han later som han er i ubalanse, han later som han får en dytt – og han gjør alt dette som en naturlig del av en helt personlig spillestil han ganske sikkert har utviklet over år. At rutinerte dommere kjøper det er om mulig enda verre."

Pauliord (11.10.2015)

 

Pål Berg (svaksynt) om dommere og no-calls

"Amerikaner-Mike fikk såvidt jeg kunne se absolutt ingenting av dommerne. No-calls er den nye greia."

Pauliord (11.10.2015)

 

Pål Berg (kritiker) om spekulative spillere og dommere uten spilleforståelse

"Fordi spillere som Mikkel klarer seg, får han ingenting. Dårligere (og mer spekulative) spillere mister balansen eller later som de mister kontroll og får foulen. Det er meningsløst dårlig vurdert, og viser at mange dommere helt mangler forståelse og feel for spillet. ”Flow of the game”? Nei, det blir totalt misforstått – og urettferdig."

Pauliord (5.10.2015)

 

Pål Berg (skribent) om oppegående dommere

"Vi har fått en oppegående og seriøs gjeng av dommere som utfyller hverandre på en bra måte; rutinerte og eldre folk sammen med up and coming. Og stort sett går dette uten at noen har grunn til å gnåle."

Pauliord (5.10.2015)

 

Danny Crawford (veteran ) om personlighet og fine uniformer

"We will never, ever see another Dick Bavetta-type in the NBA again. A guy like Dick and a guy like Joey Crawford and Jake O'Donnell and Earl Strom, those guys had names. After that, I think we're all pretty uniform and nobody knows who the hell you are."

NBA.com (3.9.2015)

 

Matthias Eckhoff (innleid) om Afrobasket og hendelser på banen

"Ellers om det som skjedde på banen kan jeg jo også glede dommerstanden ved å si at dommerne stort sett var veldig gode."

Facebook (1.9.2015)