Sitater 2018/19

Sitatene nedenfor er sakset/kopiert direkte fra nevnte kilder, og er gjengitt ordrett slik de står/stod skrevet på angjeldende sted.

basketballdommer.com tar ikke ansvar for om vedkommende person er sitert korrekt i nevnte publikasjon. Det får stå for den enkelte skribents/utgivers regning.

Overskriftene er i hvert enkelt tilfelle utarbeidet av redaksjonen her på basketballdommer.com, og eventuelle karakteristikker og hentydninger i disse er helt og holdent våre. (Red. anm.)

 

SITATER 2018/19

 

EB85 (aka Pål Berg) om generøsitet og oppstykking av spillet

"Vi fikk et ublidt møte med fysisk basket og relativt generøse dommere. Ingen kan beskylde dem for å ha stykket opp spillet i hvert fall."

Facebook (04.05.2019)

 

Per Tøien (ringrev) om EM-nominasjon, anerkjennelse og milepæler

"I tillegg til at dette er en enorm anerkjennelse for Viola, en honnør til arbeidet som gjøres med dommere i Norge og en inspirasjon for andre, er det også en viktig milepæl for norsk basketball. Gratulerer!."

Facebook (30.04.2019)

 

Pål Berg (våryr) om hestehov og skråsikre dommere

"Sikkert vårtegn: Hestehov. Sikkert tegn på en usikker dommer: Når en linjecall er helt åpenbart tvilsom og dommeren er 100% dønn skråsikker."

Twitter (09.04.2019)

 

Frederik Gnatt (enig) om honnør og lite blåsing

"Det hender at jeg er uenig med dommere både under og etter kamp. Men synes det er viktig å gi de tre dommerne fra 2. finalekamp i Bergen mye honnør. Slik skal finaler dømmes. Lite blåsing, lot kampen leve og overreagerte aldri. Rett og slett en kjempekamp av de tre dommerne."

Twitter (10.04.2019)

 

Frederik Gnatt (tvitrende) om herlig dømming og gode opplevelser

"Må gi heder til dommerne også. Herlig dømming. Blåser lite, har full kontroll. Har enormt å si for opplevelsen."

Twitter (04.04.2019)

 

Anders Aspelund (Budstikker) om fysisk basketball og ufoldende spillere

"Gimle spiller en fysisk basketball - men det plager hverken Berg eller Eckhoff, som er enige i at Bærum har en liknende stil, og at det er positivt at dommerne lar litt fysisk spill få utfolde seg, uten å blåse i stykker kampen."

Budstikka (27.03.2019)

 

Pål Berg (Bærumpappa) om prestasjoner og tøffe avgjørelser

"Usikker på hva som er svakest i Gimlehallen i dag; Bærums prestasjon, sammensetning av dommertrio, lydkvalitet på streaming. Tough call."

Twitter (24.03.2019)

 

Pål Berg (hatsk) om unnfallenhet og manglende forståelse

"Hater de nye skrittreglene i basketball, hater dommernes unnfallenhet og manglende forståelse. Hater James Harden-tilstander."

Twitter (10.02.2019)

 

Cam Gregory (importert) om dommernes hender og emosjonell kamp

"I en slik kamp vil man ikke legge kampen i dommernes hender. Jeg skal ikke si noe om dommerne, de gjør jobben og er mennesker. Men i en tett og emosjonell kamp er det tøft å blåse en kamp sånn", forteller Cam Gregory.

itromso.no (02.12.2018)

 

Magnus Midtvedt (kaptein) om ødeleggende dømming og manglende fokus

"Jeg ønsker ikke å kommentere dømmingen, men det ødela jo kampen for oss og det var vanskelig å holde fokus. Vi kollapset rett og slett", sa Centrum-kaptein Magnus Midtvedt.

basket.no (25.11.2018)

 

Pål Berg (kritisk) om slitsom Gnat og dommer bakfra

"Fra Gimlehallen ble det litt slitsomt å høre hvor mange ganger Frederik Gnatt mener at det «er ikke mange i Norge som gjør dette etter Stian Mjøs», men det er jo til å leve med. Verre var det å leve med Fyllingens overføring. Med kamera på gulvet ble det i overkant mye live action av dommer bakfra. I tillegg selvfølgelig til at sendingen hakket absolutt hele tiden. Omtrent som å kjøre med DAB-radio på norske landeveier.."

Pauliord (24.10.2018)

 

Monty McCutchen (sjef) om ansettelse og tomme hjerterom

"The game is what is beautiful. The game is what has drawn us all to meet at this cross-section of time and history in which referees, coaches and players are all coming together."

Twitter.com (24.08.2018)

 

Marc Davis (hjerteløs) om ansettelse og tomme hjerterom

"“Before you get hired,” referee Mark Davis explained, “they take a body scan, and right below your heart there’s a little vacuous spot. That’s where your feelings go. If it’s empty there, then you are an NBA ref.”"

Clutchpoints.com (23.08.2018)

 

Monty McCutchen (sjef) om profesjonalitet og feiltakelser

"Being a professional doesn't mean you don't make mistakes."

Twitter.com (23.08.2018)

 

Pål Berg (fornøyd) om dømming og gode dommere

"Svært gode dommere. Virkelig! Var forberedt på litt hjemmedømming, men dette var bare dønn bra!."

Pauliord (26.06.2018)

 

Monty McCutchen (sjef) om posisjonering og bedømming

"I'm looking at our positioning. Our mind is given away by our body. If we are in dependable positions, then we're adhering to our principles and this will lead to good work. Tonight, their bodies are showing that they're in control of their minds. And if we're in the right places, then I trust our judgment".