Sitater 2008/09

Pål Berg (oppriktig) om turneringsdommere og savn i JNM:

"Blant aktørene som var «best i forsvar» var faktisk et par av turneringens dommerne som ble uhyre defensive i forsøkene på å forsvare avgjørelser. Tror aldri jeg har skrevet dette svart på hvitt tidligere, men faktum er: Jeg savnet folk som Jan Korshavn, Kjell Løvold og Jan Henrik Lunde".

3Bs hjemmeside 27.04.2009

 

 

Morten Hanøy (forbannet) om idiotisk lommetyveri:

Han mener Ullern fikk gjøre som de ville og ikke ble idømt feil. "Utover i kampen sluttet de helt å blåse", mener Hanøy. "Det er første gang vi er i en finale, men det er ikke noen trøst. Vi hadde gullet helt nede i lommen. Dette er helt idiotisk", konstaterer Hop-treneren.

BA 30.03.2009

 

 

Morten Hanøy (snerrende) om udugelighet og mange motstandere:

"Det var ikke bare Ullern vi spilte mot, men også dommerne. De var udugelige. Helt grusomme!", snerrer han. "De ga oss ingenting gratis. Etter hvert var det ikke bare vi som reagerte på dette", fortsetter en forbannet Hop-trener.

BA 30.03.2009

 

 

Taj Finger (utvist) om usikre momenter og norske dommere:

"Problemet her at de er alt for inkonsekvent. Du vet aldri hva de vil dømme på."

Bladet Tromsø (papirutgaven) 30.03.2009

 

 

Terje Osland (bekymret) om utur og feile avgjørelser:

"I denne perioden har vi virkelig ikke tur, vi bommer på de mest soleklare sjansene og i tillegg får vi en del dommeravgjørelser mot oss som er direkte feile avgjørelser."

Frøyas hjemmeside 30.03.2009

 

 

Magnus (bekymret) om loddtrekning og diskutable calls:

"Bekymringsverdig er det å observere hvordan forbundet håndterer oppsettet av dommere til finalespillet. Man skulle tro at man i en hard og tett finaleserie ville sette opp de høyest rangerte dommerne i ligaen til å dømme kampene, men i årets oppsett ser det mer ut til at man har trukket lodd og fordelt kampene vilkårlig ut på dommerne."

"Kveldens kamp var preget av diskutable calls, ujevn og inkonsekvent dømming på situasjoner under kurvene, kompensasjonsdømming (nei, two wrongs doesn’t make one right). Så får man krysse fingrene for at de som styrer dette tar til vett og setter opp trioen, Løvold, Hammervold og Korshavn til tidenes basketkamp i Tromsø. Der vil man nemlig behøve karer som har vært ute en vinternatt før.."

Airball.no 29.03.2009

 

 

Galin Mihaylov (klagende) om mange personlig fouls:

"Jeg er ikke den som normalt klager på dommerne, men det var mye som gikk mot oss idag. Det er synd at dommerne dømmer slik i en finale."

Bladet Tromsø (papirutgaven) 23.03.2009

 

 

Nils-Jarle Sætre (partisk) om menneskelig svikt:

"Dommerne gjorde ikke jobben sin i sluttsekundene. Så enkelt er det. Det er spillerne som skal avgjøre kampen, men her var de tre pipeblåserne i høyeste grad med på å avgjøre kampen i Ulrikens favør. Helt håpløst, men mest trist. Dessverre er det slik at menneskelig svikt er en del av idrettens verden."

Bladet Tromsø (papirutgaven) 23.03.2009

 

 

Ola (patriotisk) om forsuret stemning og uforståelig blåsing:

"Da hadde også dommerne gjort sitt til å forsure stemningen på Metzo, men den ene uforståelige blåsingen etter den andre."

Airball.no 08.03.2009

 

 

Magnus (sutregutt) om enveisblåsing og ramsalt bannskap:

"Dommerne gjør sitt for å bevare spenningen med konsekvent enveisblåsing mot Tromsø Storm, og snart står Storm med halve startoppstillinga på 4 feil. Sjelden har så mye ramsalt nord-norsk bannskap kommet fra tribunene i Tromsøhallen mot dommerne."

Airball.no 08.03.2009

 

 

Pål Berg (kritisk) om rivende utgifter og travle dommere:

"Andelen av administrasjonskost, IT-utgifter og premier er småtterier, mens de bortimot 600 000 kronene for dommerne river godt. Det er vel bare redaksjonen i Norge Rundt som reiser mer."

3Bs hjemmeside 02.03.2009

 

 

Magnus (airhead) om dårlige valg og tvilsomme avgjørelser:

"Tromsø spilte nervøst og gjorde mange personlige feil og dårlige pasningsvalg i angrep og lot seg i tillegg hisse opp over en del tvilsomme dommeravgjørelser."

Airball.no 01.03.2009

 

 

Durell Sanford (bortdømt) om ansvar og latterlige fordeler:

Gimle-trener DuRell Sanford sier spillerne kjempet hardt, men mener seg bortdømt fra avansement i sluttspillet. "Dommerne må ta mye av ansvaret. Vi ble satt i en situasjon der vi ikke kunne spille fysisk forsvar. Dommerne ga fordelen til hjemmelaget. Det var til tider latterlig," hevder Sanford.

Bergens Tidende 26.02.2009

 

 

Knut Godø (triumferende) om viktige hemmeligheter:

"Dagens dommere er avslørt, og blir Kjell Løvold fra Flau Bris, Jesper Dam fra Danmark og Torkild Rødsand fra BSI."

Harstad Tidende 25.02.2009

 

 

Knut Godø (suprmrsom) om tre blinde mus:

"To straffer og begge sitter som de skal. 49-58. Like etter skulle Billings hatt et par straffer til, men han er nå fritt vilt, ettersom dommerne har sluttet å se."

Harstad Tidende 20.02.2009

 

 

Journ A. List (vittig) om hemmeligholdelse og umenneskelig press:

"Harstad Vikings tar imot Tromsø Storm til den 21. og siste grunnspillskampen i basketligaen. Kampen spilles i Harstadhallen fredag kveld. Dommeroppsettet hemmeligholdes slik at presse og lag ikke skal utøve umenneskelig press på de tre oppsatte før kamp start, ifølge dommerkomitéen."

Harstad Tidende (papirutgaven) 20.02.2009

 

 

Knut Godø (mrsom) om tvilsom språkbruk og lynrapp korrigering:

"Fredrik Knutsen syr en ball i hendene på Bjørn Risshall under Mågakurven som plugger ned en ball. Like etter blir Risshall dømt under tvil, og snakker svensk til dansken. Teknisk feil."

"En domfellelse fra Andreas Lind blir korrigert lynrapt av overdommer Kjell Løvold, som hadde bedre vinkel."

Harstad Tidende 07.02.2009

 

 

Pål Berg (tvilende) om enda tynnere sluttspillsjanser:

"For 3B/BVIF er utsiktene til en sluttspillplass tynnere enn Martin Ånestad i sultestreik."

3Bs hjemmeside 03.02.2009

 

 

Knut Godø (vldgmrsom) om sære sko, blank fløyte og studieplaner:

"Ved halvspilt periode får Nick Billings sin femte feil utdelt fra Stein Moe, visstnok en av kampens dommere. Han springer i alle fall rundt med sære sko, rare fakter og blank fløyte."

"Nu e det mykkje dommer - igjen. Thor Hagen pløyer åkermark oppetter Fredrik Knutsen, som får tildelt feilen! En vakker dag, når Knutsen blir gammel, har studert mye, lenge, vidt og bredt og har snakket med mange som har studert mye, lenge, vidt og bredt, kommer han kanskje til å forstå hvorfor dommeren dømte som han dømte."

Harstad Tidende 30.01.2009

 

 

Kjetil Høvde (reporter) om markeringsbehov og klaps på stumpen:

"Forøvrig var kampen dominert av dommere som hadde behov for å markere seg. Mye oppstykket spill og avgjørelser som det er vanskelig å forstå, gir oss ikke de mest underholdende kampene."

"At Nick Billings ikke kunne herje like mye under kurven, skyldes at dommerne ga han marsordre i halvspilt tredje periode. En avgjørelse som var meningsløs sett fra tilskuernes side. Billings ga dommeren et vennskapelig klaps på stumpen etter at han for 4. gang var blitt blåst for offensiv feil. Dermed teknisk feil! Kanskje Billings var uenig i avgjørelsen, kanskje han sa noe (?),men det får være måte på humørløs reaksjon."

Harstad Vikings 30.01.2009

 

 

Knut Godø (mrsom) om kjeft og anmodninger:

"Spillerne ligger i dunge. En tilskuer tillater seg å minne dommerne om hvorfor de er her, hvorpå Kjell Løvold oppsiktvekkende nok anmoder tilskueren med følgende: "Hold kjeft, vil du ta deg en tur ut?".

Harstad Tidende 13.12.2008

 

 

Pål Berg (ironist) om svært tynne bøker i bokhyllen:

Momo Pudar: «Kamper der jeg har vært en av TO dommere», og Manuel Aires: «Kamper jeg har takket nei til»
Her får du to-for-en i samme genre, og plutselig får du to-for-en i samme kamp også.

Tor Chr. Bakken: «Da jeg tok feil»
Dette ser ut til å være en bok som aldri blir uaktuell; en klassiker.

Andreas Lind: «T»
Morsom liten trykksak inspirert av Erlend Loes «L»

3Bs hjemmeside 09.12.2008

 

 

Knut Godø (artigkar) om triggerhappy blåsing og manglende flyt:

"Dommerne blåser nervøst og triggerhappy. Ærlige dueller blir gladelig avblåst, og flyten - og en hel del av moroa - forsvinner effektivt fra spillet".

Harstad Tidende 05.12.2008

 

 

Eivind S. Jensen (subjektiv) om å avgjøre kamper:

"Vi hadde muligheten til å utligne i sluttminuttet, men dommerne blåste en offensiv foul på Torgeir midt på banen noe som avgjorde kampen."

Ammeruds hjemmeside 24.11.2008

 

 

Ørjan Hansen (oppgitt) om fordeling av foul:

"Kampen åpnet jevnt poengmessig, men det virket som alle dommeravgjørelser gikk i mot Storm før pause. Etter halvspilt kamp hadde hjemmelaget fått hele 13 personlige feil og bortelaget kun 3!!!."

Tromsø Storms hjemmeside 23.11.2008

 

 

Knut Godø (tilstede) om kjeftbruk og skritt på det tørre:

"Asker-coach Bård Stoller får en smekk for kjeftbruk, han er sterkt uenig med hva dommerne nå holder på med. Muligens hjelper det, for på halvspilt periode står det nok en gang likt. 31-30".

"Bjørn Risshall får dømt skritt mot seg, og det kan tenkes dommern denne gangen hadde sitt på det tørre".

Harstad Tidende 21.11.2008

 

 

Frederik Gnatt (heftig) om drap og belønning:

"Da vi lå under ti poeng ble vi drept av dommerne. De belønnet dårlig angrep og straffet godt forsvar", hevder Gnatt.

Bergens Tidende 02.11.2008

 

 

Ron Timus (nervøs) om å tråkke over linja:

"Dommerne satte meg ut av spill. Fire ganger i kampen ble jeg dømt for å tråkke over linja. Jeg som aldri har blitt dømt for dette i hele min karriere. Det gjorde at jeg ble ekstra nervøs og bommet på de to siste", sier Timus.

Bladet Tromsø (papirutgaven) 01.11.2008

 

 

Knut Godø (engasjert) om overtidsgafler og blind entusiasme:

"Dommer Kjell Løvold er begynt å telle skritt som en journalist skriver overtid - med gaffel - og blåser Bendik Myhrer av."

"Dommer ANDREAS LIND flauser seg totalt ut når han idømmer Nick Billings feil fordi HAN STO I RO og tok imot Tai Finger da han storma fram som en gal hest. Åtte hundre i hallen hater nå dommeren med blind entusiasme, og han gjør det ENDA MER INTERESSANT med å idømme Billings YTTERLIGERE en feil for kjeftbruk.".

Harstad Tidende 31.10.2008

 

 

Ola Steinvoll (spørrende) om 5 fouls og dommere til fots:

"Klarer Jeff en trippel/dobbel? Får Nicken 5 feil? Blir dommerne hudflettet av Mjødberget? Kommer Mjødberget? Kommer dommerne? Kommer de til fots?."

Harstad Vikings 28.10.2008

 

 

Knut Godø (ordtriller) om heroiske forsøk og jevne odds:

"Dommerne sliter mer og mer. Heroiske forsøk på å jevne ut oddsen ved å dømme i Vikings' disfavør møter liten sympati både på banen og tribunen."

Harstad Tidende 24.10.2008

 

 

Kjetil Høvde (reporter) om å slippe billig på banen:

"Nick Billings slapp ikke like billig fra dommerne som sist helg, men han holdt seg på banen i dag."

Harstad Vikings 24.10.2008

 

 

Pål Berg (konstruktiv) om tegnspråk, håndflater og en T:

"Du bør vite at dommerne er grunnleggende uinteressert i å prate med, eller til, coacher og spillere – annet enn én gang i året; på dommerseminaret før seriestart. Det er derfor de har utviklet tegnspråket der de blant annet kan forme to håndflater til en T."

3Bs hjemmeside 17.10.2008

 

 

Kjetil Høvde (reporter) om siste ord og god blåsing:

"En annen som utmerket seg i forsvar var Adam Finstad. Han fikk mye spilletid i dag og lå som en klegg på Gimles spillere. Men også her hadde dommerne siste ordet. Han måtte ut på 5 feil på 2:31 i 3. periode. Men vel blåst allikevel!."

Harstad Vikings 17.10.2008

 

 

Kjetil Høvde (reporter) om pådømte feil og dommernes veto:

"Et av poengene i kampen var hvor lenge Nick Billings fikk spille før han ble feilet ut. Men den gode Nick gjorde alle tips til skamme. Hans første feil ble pådømt da det var 1:10 igjen av 3. periode. Og det var forresten en feil som de fleste i hallen mente var en flott blokk. Men i slike saker har dommerne veto, så den saken var klar."

Harstad Vikings 17.10.2008

 

 

Unknown Admin (feig) om feilproblemer og skiftende linje:

"Stallions fikk tidlig feilproblemer og hadde Willy Sharma, Alexandar Paunovic og Adrian Rey med 4 feil hver etter 17 minutter. Dette preget laget både defensivt og offensivt da spillerne hadde vanskelig for å forholde seg til dommernes stadig skiftende linje i kampen og seg imellom.

Fjellhamar Stallions 06.09.2008

 

 

Kjetil Høvde (observant) om Billings' kalibrering:

"Vi savner kanskje også større autoritet i returtakingen, men vi antar at han ennå ikke har kalibrert seg inn på den norske dømmingen."

Harstad Vikings 26.09.2008

 

 

Knut Godø (verbalmajor) om skrittfeil, dans og telleapparater:

"Sanel Gabela vil ha skrittfeil på Filip Claesson, som danser verre under kurven, men ingen av de tre dommerne har telleapparatet innstilt. Men Vikings tar poeng."

Harstad Tidende 26.09.2008

 

 

Knut Godø (verbalmajor) om ubegripelige blå prikker:

"Delano Thomas drar sin fjerde feil mot tårnet Nick Billings. Dommer Lind går med på to skudd til Bilings, som programmessig setter ett - og bbbbbbegge! Den siste bare pinadø nesten. 73-75. I forsvar slår det gnister, Sanel Gabela tiltrekker seg dommernes oppmerksomhet så mye at han får blå prikk bak navnet sitt på tavla. Ubegripelig selvsagt."

Harstad Tidende 19.09.2008

 

 

Magnus (blogger) om svabring og kontaktbasket:

"Dommerne lot de to debattantene gjøre opp uten avbrytelser mens gulvet blir svabret rent for blod. Hvem våger å påstå av basket ikke er en kontaktidrett? Fullkontakt til og med!."

Airball.no 13.09.2008

 

 :o)