Sitater 2013/14

 

Pål Berg (glemsom) om matchstraff og kjipe opplevelser

"Jeg husker ikke helt hva jeg hadde sagt og til hvilken dommer i siste ordinære kamp, men det var neppe fordelaktig siden jeg fikk matchstraff og måtte tilbringe bronsefinalen på utsiden av Vasalundhallen. En ganske kjip opplevelse; både inne i hallen og utenfor."

Pauli ord (02.06.2014)

 

Pål Berg (lakonisk) om dommerkonferanse og tidtakerens oppgave

"Når tre dommere møtes for konferanse skjønner vi alle at de i hvert fall ikke er sikre på hva som er riktig. Og da de valgte å godkjenne scoringen som ga islandsk seier var det uten å konferere med tidtageren; han som bare har én oppgave – nemlig å passe på sekunder og minutter.."

Pauli ord (30.05.2014)

 

Pål Berg (seniortrener) om klokskap og stil

"Jeg registrerte faktisk bare én aktør som klarte å beholde roen – og som i tillegg klarte å presse frem et smil: PK Larsen håndterte vanskelige situasjoner og personligheter med klokskap og stil."

Pauli ord (17.03.2014)

 

Kenneth Webb (uenig) om dommeravgjørelser og egne reaksjoner

"Jeg var uenig i avgjørelsen hans, og reagerte voldsomt. Jeg har aldri opplevd lignende, og trodde han tullet. Da ble jeg utvist", sier Webb til iTromsø.

Bladet Tromsø (13.03.2014)

 

Pål Berg (seniortrener) om dommerkrangling og floppete elitespillere

"Kanskje har jeg ledet mitt siste seniorlag som trener. Det er i så fall på tide. Og kanskje skal jeg ikke lenger krangle med BLNO-dommere, hisse meg opp over floppete elitespillere, mobbe motstandere på Facebook og gruglede meg til viktige kamper."

Pauli ord (31.01.2014)

 

Bærum Basket (alter ego) om Alienskamp, samtaleterapi og fastfrosne amerikanere

"Kommer du dit? Kanskje fortsetter PK Larsen og Espen Stien samtaleterapien, kanskje bommer Torgrim på ett og annet skudd, kanskje kommer Bærums amerikanere hjem fra USA om de ikke har frosset fast."

Bærum Basket, Facebook (08.01.2014)

 

Kjell Løvold (veterandommer) om roller, kjeft og avgjørelser

"En av tingene for å overleve i denne jobben er å forstå at folk kjefter på deg i den rollen du har og ikke som person. Når du gjør det så hører du ikke så veldig godt etter. Det er alltid en halvpart som misliker avgjørelsen du tar".

"Jeg var en storkjeftet spiller, så jeg hadde en trener som sa du får prøve å gjøre det bedre selv. Det forsøker jeg på fremdeles."

iTromsø, papirutgaven (06.12.2013)

 

Torkild Rødsand (FIBA-dommer) om forbilder og engasjement

"Kjell Løvold er et forbilde for oss andre som også kommer opp. Vi håper å kunne holde drivkraften og engasjementet til å fortsette så lenge som han har gjort".

iTromsø, papirutgaven (06.12.2013)

 

Bærum Basket (alter ego) om floppeshow og unnfallende dommere

"De underligste situasjoner ble no-calls og personlig kan nok denne referenten styre seg for floppeshow og snodige fakter selv om unnfallende dommere kan gjøre det til en fornuftig strategi."

Bærum Basket (01.12.2013)

 

Jan Korshavn (dommerskribent) om talentfulle dommere i flere retninger

"Mange unge og talentfulle dommere har kommet og gått, noen kom og har heldgvis ikke gått, noen kom kanskje sent og burde ha gått før, men det er uansett ikke til å komme utenom at Nordstrand BC har satt sitt preg på dommermiljøet i Norge gjennom snart 50 år."

Nyhetene (29.11.2013)

 

Pål Berg (basketfilosof) om tvilsomme situasjoner, rent rulleblad og mulig feilvurderinger

"Når det faktisk oppstår bøttevis av tvilsomme situasjoner i løpet av en kamp som skal vurderes på en brøkdel av et sekund, må det nødvendigvis gå gærn’t av og til. For noen dommere oftere enn for andre. Det er til å leve med for alle, eller burde i hvert fall være det. Verken spillere eller coacher har «rent rulleblad». Coacher tenker og disponerer feil, spillere gjør feil og de begår fouls."

"Jeg forventer ikke at et dommmer skal reversere en avgjørelse, eller en no-call. Jeg vet at det ikke kommer til å skje. Men jeg forventer en slags innrømmelse av at dette KANSKJE kan ha vært en feilvurdering.  Jeg vil kort og godt høre en dommer si at det KAN hende at dette var en tvilsom situasjon og at jeg MULIGENS kan ha et poeng."

Pauli ord (28.10.2013)

 

Joe Crawford (superveteran) om å bry seg om dømming og politikk

"Just referee what you referee. Do what you do. Don’t care about what games the others get, don’t care about politics, just enjoy what you do, referee your games. Stop worrying about everybody else’s games and enjoy YOUR GAMES!. "

Referee Mindset (28.10.2013)

 

Torgeir Bryn (pensjonert) om forfjamset dommer og slapp løvetann

"Har sett noen kamper i løpet av årene, men aldri sett at en spiller for en teknisk feil pga at ustyret i hallen ikke er godt nok. Leste på basket.no at dommerne stod forfjamset og visste ikke hva de skulle gjøre når kurven hang som en slapp løvetann. En av dem var ikke mere forfjamset enn at han blåste en T for en solid hard dunk. Ja ja, god forståelse for spillets gang og utvikling. "

Pauli ord (07.10.2013)

 

Pål Berg (ironist) om dårlige calls og kleskode

"Jeg tror spillere kan lever med dårlige calls, de forstår at det ikke alltid er mulig å få alt riktig og de akspeterer at kamper må styres etter regler de kanskje ikke alltid liker.  Men om det er én ting spillere IKKE forstår, så er det basketballens underlige kleskode"

Pauli ord (15.10.2013)

 

Pål Berg (ironist) om sølvlamé og røntgensyn

"Sølvtøy er noe man gjerne får i dåpsgave, men nå har også samtlige dommere fått utdelt en trøye i noe som ligner sølvlamé. Er litt usikker på hvor stilig det er, men for minst en av dommerne fulgte det røntgensyn med det nye tøyet; i hvert fall om jeg skal tro et par av avgjørelsene hans. Det er i så all en fin bonus."

Pauli ord (07.10.2013)

 

Ronnie Nunn (rutinert) om kampkontroll, konsistens og feiltakelser

"As an official you have to be mindful of the demeanour of game management and game awareness, working to improve the call selectivity, recognising when plays do or do not require a whistle and maintaining consistency at an even keel."

"I've always recognised a referee is always vulnerable to mistakes. The best referees make the least amount of mistakes. But all referees make mistakes."

FIBA Europe (08.09.2013)

 

Pål Berg (småskuffet) om fagprat og intervju med Justin Bieber

"Vi som spillere og coacher i disse mesterskapene skulle nok gjerne hatt en fagprat eller to med de norske medreisende dommerne. Å få de andre dommerne i tale før, under eller etter en kamp er omtrent like lett som å få et intervju med Justin Bieber på Oslo-besøk."

Pauli ord (30.07.2013)

 

Pål Berg (oppgitt) om mumlende mikrofonspisere og arrogante dommere

"Jeg antar at det på andre møter med funksjonærer og dommere blir sagt ting som at speakerne skal snakke superfort og mumlende mens de forsøker å spise mikrofonen slik at ingen kan skjønne hva de sier. Og at dommerne aller helst skal være så alvorlige og avvisende som overhodet mulig – et ekstra pluss hvis de er arrogante også.  Smile skal de i hvert fall ikke, og de bør helst storme ut av hallen og inn i en ventende drosje. Dommerne har nok fulgt godt med på sitt møte, for dette fikser de fint.."

Pauli ord (19.07.2013)