NBA: Making the Call

Ronnie NunnFor drøyt en uke siden kom det en ny episode fra NBA TV der den tidligere NBA-dommeren Ronnie Nunn forklarer regler og dømming for seerne. I serien "Making the Call" går man detaljert gjennom situasjoner og kopliserte regelanvendelser, og selv om reglene i NBA er noe forskjellig på flere områder, er disse programmene svært interessante også for oss med FIBA-regler. Programmet, som er på ca 22 minutter, ledes av Jared Greenberg, og den tidligere spilleren Dennis Scott er med for å få fram en spillers vinkling på situasjonene.

I denne episoden tar man for seg noen situasjoner omkring bedømming av tekniske fouls, et tema som kan være svært avgjørende i NBA der kommentarer, håndbevegelser og kroppsspråk fort kan koste laget seieren.

Og når det kommer til å berøre dommeren eller kaste ballen på ham, da blir det utestengelser også. Flere av eksemplene er også i samme bås som de videoklippene FIBA når har samlet på sin seneste videosamling.

Med Nunns 19-årige erfaring som NBA-dommer, og de senere årenes ansvar for dommerutvikling i verdens tøffeste liga, får seerneen grundig gjennomgang hvordan dommerne jobber, men også eksempler på hva som skjer hvis ikke dommerne identifiserer innledende fouls eller overtredelser.

I sekvensen "Teaching 101: Block Charge" diskuteres mange nyttige situasjoner på det som kanskje er den vanskeligste foulbedømningen av alle: Er det charging eller blokkering?

Seerne kan også teste seg i sekvensen "You Make the Call" der programlederne prøver seg som dommere i noen vanskelige situasjoner før sjfesdommer Nunn kommer med offisiell og korrekt regelanvendelse. Er du enig?

Vi minner igjen om at det kan være forskjeller i disse sendingene i forhold til de internasjonale spillereglene til FIBA.

 

VIDEO FRA NBA.COM MED RONNIE NUNN: