Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

NBA: Sesongen igang

Da er endelig NBA-sesongen i gang, og det har vært mange spennende kamper denne julehelgen. Dommerne har hatt nok å holde styr på med en rekke nye regler og ivrige spillere som endelig slapp til på parketten etter den lange forhandlingsperioden i høst. Ikke overraskende var det heller ikke alle som var med helt til sluttsignalet gikk heller. For de som er interessert i detaljene i regelendringene har NBA lagt ut en egen instruksjonsvideo som meget detaljert forklarer hvordan nye reglene skal praktiseres. Video, men en rekke gode praktiskse eksempler, finnes nå her på dommersiden vår.

NBA-dommer Bennett SalvatoreMye oppmerksomhet ble viet toppoppgjøret mellom fjorårets finalister Miami Heat og Dallas Mavericks, en kamp som Miami tok fullstendig kontroll fra og vant lett 105 - 94 i Dallas.

Det var ikke dagen til hjemmelagets Lamar Odom heller, med 5:06 igjen av den tredje perioden var han sterkt uenig i en foul han fikk og dermed snakket han på seg to tekniske fouls og måtte avslutte kampen i garderoben.

Dommerne har som vi tidligere har omtalt blitt instruert i en rekke regelendringer, og i praksis en innstramming på bl.a. skrittregelen, og det vil ventelig gå litt tid før både spillere og publikum tar inn over seg hva dette betyr.

NBA har nå lagt ut en video som med praktiske eksempler viser hvordan dommerne kommer til å håndtere de nye reglene, og hvilke områder de har fokus på denne sesongen. videoen er ikke overraskende meget godt laget og den er like interessant både for publikum, spillere og dommere som vil vite mer om NBAs regler.

 

Kilde: NBA.com