NBA: Innrømmer dommerfeil

Det er svært sjelden at NBA går ut offentlig med feil som er gjort av dommerne, men  i etterkant av fredagens kamp mellom Golden State Warriors og Indiana Pacers innrømmer man en skikkelig dommerfeil som ble avgjørende. Videoen fra hendelsen viser med all mulig tydelighet at minst en av dommerne så på noe annet enn ballen på dette tidspunktet, og som mange vet kan det straffe seg.

Arkivbilde: NBA-dommer Mike Callahan og coach Bob HillOg feilen kostet sannsynligvis Warrios sieren over pacers. Med 91-91 på tavla og fem sekunder igjen å spille stjal Pacers guard George Hill ballen fra Monta Ellis og la en lay-up i kurven samtidig som han ble foulet av Stephen Curry.

I praksis ble det 3 poeng til Pacers, og Warrios klarte ikke å treffe på det siste skuddet, slik at sluttresultatet ble 94-91 til Pacers for 17621 tilskuere i Oracle Arena i Oakland California.

Problemet er bare at Hill tydelig sparker bort ballen før han tar den og løper i angrep, og det skulle ha vært blåst for overtredelse. I NBAs pressemelding lyder det:

"Pacers guard George Hill intentionally kicked the ball away from Warriors guard Monta Ellis during his crossover dribble. According to rule No. 10, Section IV.b, kicking the ball or striking it with any part of the leg is a violation when it is an intentional act."

Warriors lagleder Mark Jackson tok det rolig og uttalte veldig diplomatisk at det var deres egne tabber tidligere i kampen som ble mest avgjørende og ikke dommernes feil i sluttsekundene.

Dommere i kampen var Mike Callahan, Courtney Kirkland og Tony Brown. Se video og mer informasjon på NBAs nettsider.

 

Kilde: NBA.com og Sporting News