NBA: Innrømmer dommerfeil igjen

Med stort mediafokus og et ekstremt antall videokameraer skal det godt gjøres å ikke finne feil med NBA-dommernes avgjørelser, likevel er det overraskende sjelden at det skjer. Men i mandagens oppgjøre mellom Oklahoma City Thunder og Portland Trail Blazers skjedde det for andre gang på relativt kort tid. NBA sier i en pressemelding at en goaltending i slutten av ordinær tid var feilaktig, og at dommerne dermed gjorde en feil som førte til ekstraomgang.

For snaue to uker siden redegjorde NBA for en dommerfeil i kampen mellom Warriors og Pacers, og nå har nok en feilaktig avgjørelse fått konsekvenser og stor mediaomtale.

NBA-dommer Scott FosterI mandagens kamp mellom Oklahoma City Thunder og hjemmelaget Portland Trail Blazers i Rose Garden førte en feilaktig goaltending til at kampen gikk til ekstraomgang. Blazers forward LaMarcus Aldridge ble avblåst for ulovlig ballberøring med seks sekunder igjen av ordinær tid slik at stillingen ble 103-103 og ekstraomgang.

Den mye omdebatterte avgjørelsen gjorde sitt til at Thunder kunne innkassere seieren med 111-107, og de 20.559 fremmøtte tilskuerne brukte mye energi på dommerne etter sluttsignalet.

Som kjent kan ikke dommerne benytte "replay" på slike situasjoner, og man er dermed prisgitt god gammeldags beødmming av når ballen ble berørt i forhold til ballens bane og eventuelle berøring med platen. Som videoklippet viser ble ballen faktisk berørt før den traff platen, og det skulle ikke ha vært blåst. Ifølge NBA en "incorrect call":

"With the benefit of slow motion replay following the game, it has been determined that Aldridge made contact with the ball just before the ball hit the backboard. Therefore, this should have been ruled a good block and goaltending was the incorrect call," sier NBA i en pressemelding på NBA.com tirsdag.

Dommere i kampen var veteranen Scott Foster, Eric Lewis og Matt Myers. Se video og mer informasjon på NBAs nettsider.

 

Kilde: NBA.com