NBA: Dårlig oppførsel

Usportslig oppførsel blir belønnet med tekniske fouls eller bortvisning i basketkamper over hele verden, og NBA er ikke noe unntak. I løpet av et par dager har flere spillere blitt uvist for sine verbale konfrontasjoner med dommerne, og en spiller er også suspendert i to kamper for å ha kastet ballen på en dommer. Manglende fokus på spillet fører som oftest lite godt med seg, og ettersom NBA har strenge krav når det gjelder hvordan kommunikasjonen med dommerne skal foregå, skjer det ofte at noen ikke klarer å holde seg i skinnet. NBA har heldigvis ryddige retningslinjer for dette, og alle vet på forhånd hva som gjelder.

Truffet av ball: Sean WrightSøndag var det kamp mellom Boston og Detroit, og det gikk ikke spesielt bra for de grønnkledde gjestene som tapte 96-81 foran 22.076 tilskuere i Palace of Auburn Hills i Detroit. For Rajon Rondo kokte det over da dommerne ikke blåste noe han mente var en foul i slutten av den tredje perioden.

Resultatet ble to tekniske foul og bortvisning, og da han skjønte dette kastet han ballen rett på dommer Sean Wright. Mandag kom reaksjonen fra NBA som villig delte ut to kampers utestengelse uten lønn for den respektløse og usportslige handlingen.

Dommere i kampen søndag var Tom Washington, Brent Barnaky og Sean Wright. Se video og mer informasjon på NBAs nettsider.

Mandag var det Nuggets guard Andre Miller som la igjen folkeskikken i garderoben. Med 31 sekunder av den tredje perioden, og med Denver i ledelsen 76-79 over Minnesota, skulle Miller overbevise dommer Nick Buchert om at han burde gjøre om avgjørelsen sin til fordel for Nuggets. Når dommeren ikke syntes dette var noen god ide fortsatt Miller og pådro seg dermed en teknisk foul.

Etter at Kevin Love på Minnesota traff på straffekastet fortsatte Miller sin argumentasjon som om det var bedre vilkår for å komme gjennom litt i etterkant av den innledende situasjonen. Men han klarte jo selvfølgelig bare å innkassere nok en teknisk foul og muligheten til å hvile ut i garderoben mens de andre på laget fullførte den siste periode uten ham. Nuggets vant likevel kampen 101-103 etter ekstraomgang foran 17.263 tilskuere i Pepsi Center i Denver.

Dommere i mandagskampen var Marc Davis, John Goble og Nick Buchert. Se video og mer informasjon på NBAs nettsider.

 

Kilde: NBA.com og USATodaycom