NBA: Rondo dyttet dommer

I søndagens første kvartfinale i Eastern Conference mellom Atlanta Hawks og Boston Celtics, kokte det over for Bostons Rajon Rondo etter at han fikk en foul helt i slutten av kampen. Og mangelen på selvkontroll kan bli viktig for de grønne, for etter å ha dyttet dommeren med brystkassa etter den første tekniske foulen bar det rett ut av kampen med nok en teknisk. Nå venter man bare på NBAs reaksjon på hendelsen, en utestengelse vil nemlig ikke overraske noen. Selv om hovedpersonen nå uttrykker anger, er det, som videobildene viser, altfor sent nå.

Arkivbilde: NBA-dommer Marc Davis og coach Johnny DavisDet ble en tung søndag for Boston Celtics og lagleder Doc Rivers. Hendelsen i slutten av fjerde periode kan nemlig bli skjebnesvanger for returoppgjøret ettersom guarden Rajon Rando nå venter på karantene for sin oppførsel mot NBA-dommer Marc Davis.

Etter at ballen blir løs midt på banen kaster Rondo seg rundt en motspiller for å få tak i ballen, og dommer Davis gir han en foul.

Deretter koker det over for Bostonspilleren som først snakker på seg en teknisk foul og deretter blir kastet ut på nok en teknisk foul da han dytter dommeren med brystkassen. På toppen av det hele taper Boston 74 - 83.

Etter kampen er episoden en stor "snakkis" der alle har meninger om dyttingen var forsettlig eller ikke, men det hele koker vel ned til at dette må spillerne i verdens tøffeste og mest profesjonelle liga bare vite. Dytter du en dommer så er det rett ut, og NBA pleier også å idømme utestengelse som ekstra bonus.

På ESPN.com er det flere artikler og videoklipp om dette, og nedenfor kan du se et klipp som ligger på YouTube som også viser hendelsen fra et kamera over banen. Som man vil se er det absolutt ingen tvil om noen av avgjørelsene, verken den første foulen eller dyttingen som nå kan på føre Boston problemer i den neste kvartfinalen. 

Tidliger denne sesongen har Orlandos Hedo Turkoglu, Phoenix' Robin Lopez og Lakers coach Mike Brown alle fått 1 kamps karantene for å ha berørt en dommer. Og Rondo selv har gjort dette før, senest i februar ble han utestengt i 2 kamper for å ha kastet en ball mot en dommer og for å ha dyttet dommeren i brystet.

Kilde: ESPN.com