NBA: Willard kreftsyk

I kveld starter NBA-finalene med det første oppgjøret mellom Miami Heat og Oklahoma City Thunder. Noen skarpøyde vil kanskje komme til å legge merke til at alle dommere i denne finalerunden bruker dommerskjorte nr. 57. Grunnen til dette er at de vil gi en ekstra honnør til en NBA-dommer som har vært med i hele 24 sesonger, men som nå har fått en alvorlig kreftdiagnose. Greg Willard har nylig fått beskjed om at han er syk, men har vært på dommeroppsettet helt fram til forrige uke. Dommerforeningen NBRA viser nå sin støtte til Willard og hans familie i en tung tid.

NBA-dommer Greg WillardNBA-dommer Greg Willard har vært med i 24 sesonger, og har over 1500 seriekamper og 140 sluttspillkamper og finaler på sin CV, og ved inngangen til denne sesongen var tankene neppe at han skulle bli syk og se sine kollegaer løpe rundt med hans skjortenummer når finalene nå starter i NBA.

Som en gest til Willlard, og for å støtte ham og familien, har dommerforeningen NBRA i samråd med NBA bestemt seg for at alle dommerne benytter nummer 57 i denne finalerunden. Nummeret er selvfølgelig Greg Willards eget, og selv om han nylig dømte kampen mellom Miami Heat og Boston Celtics, ser det nå ut som videre dømming må utgå.

Willard har fått beskjed om at han har kreft i bukspyttkjertelen, en krefttype som vanligvis er svært dødelig.

 

Kilde: MSN Foxsports