NBA: Floppingregelen virker

Etter snart en sesong med bøter for flopping begynner statistikken å vise at innstrammingen faktisk fungerer. Med et drastisk synkede antall situasjoner der første tre månedene har ingen blitt bøtelagt så langt i den fjerne måneden. NBA executive vice president of basketball operations, Stu Jackson, uttalte nylig at NBA er svært fornøyd med utviklingen etter at ligaen innførte bøter denne sesongen. Og det litt spesielle er at spillerne blir bøtelagt basert på videoevaluering i etterkant av kampene

Joe Crawford og de andre NBA-dommerne ser stadig mindre floppingDenne sesongen startet med at NBA innførte bøter for forsøk på å lure dommerne til å blåse foul, eller "flopping" som det kalles på fagspråket. Spillere som ble tatt i dette ble bøtelagt, og alt ble offentliggjort på en egen webside etter gapestokkprinsippet. De to første månedene ble det utdelt syv slike bøter, den andre måneden sank det til tre og i februar var det ingen.

Årsaken til dette er ifølge amerikansk media tre-delt:

  • Det er en ny regel som faktisk forbyr "flopping"
  • Spiller får advarsler og bøter og vet at NBA følger godt med
  • Ingen spillere vil lede denne statistikken og bli kjent som "floppere"

Tretten spillere har blitt tatt tilsammen sytten ganger, fire spillere er tatt to ganger og har fått bøter på $5.000,- hver. Skulle noen av dem få en til denne sesongen blir det bot på $10.000,-.

Den siste advarselen om 24. januar, det blir spennende å følge utviklingen på dette når vi nærmer oss sluttspillet.

 

Kilde: USAToday.com