NBA: Monty McCuchen

NBA-dommer Monty McCutchen er en rutinert og dyktig dommer som er i sin 20. sesong i verdens tøffeste basketballiga. På NBAs egen nett-TV har de nå lagt ut et interessant intervju der McCutchen forklarer litt om hvordan han håndterer utfordringene ved å være dommer. Med over 1100 kamper, 94 sluttspillkamper og 6 NBA-finaler har den sympatiske 47-åringen en stor porsjon erfaring å dele med seerne. Hans betraktninger er vel verdt å ta til seg, uansett på hvilket nivå man er dommer. Men det viktigste er kanskje å se, og høre, hvordan han kommuniserer med spillere og coacher mens kampen pågår.

Monty McCutchenPå NBA-TV legges det stadig ut interessant klipp, og dette intervjuet med NBA-dommer Monty McCutchen må sies å være ekstra interessant. Ikke bare fordi NBA-dommere svært sjelden er synlige i media, de har jo totalforbud mot å uttale seg til pressen, men også fordi denne ringreven av en dommer viser alle hvor viktig det er å kommunisere med alle rundt seg når kampen pågår.

I en slik kommunikasjon ligger jo ikke bare generell "godsnakking", men også det å kunne sette grenser for hvor langt spillere og coacher kan tillate seg å gå. Uten å samtidig virke avvisende eller arrogant, eller verre; begge deler.

Det kan virke som om den godeste Monty har fått utdelt gode taleevner som han bruker til sitt fulle.

Videoen er tilgjengelig både på NBA-TV og på YouTube, men kan selvfølgelig spilles av direkte herfra (også i fullskjemmodus).