NBA: Flopping skal koste

NBA offentliggjorde i går nye tiltak mot flopping og tar i bruk større bøter og karantene i årets sluttspill. Denne sesongen har det vært så mye som 24 brudd mot anti-floppingregelen som ble innført ved sesongstart. Nå håper man at dette skal begrense seg i sluttspillet som ikke er langt unna. NBA Executive Vice President Stu Jackson, ansvarlig for Basketball Operations, vil slå hardt ned på slike forsøk på å lure dommerne. Og bestrafningen kan som kjent komme også etter at man har gått gjennom og studert videoopptak fra kampene.

De 24 overtredelsene av NBAs stadig strammere regelverk mot flopping, kjent ord for skuespill i forsøk på å lure dommerne til å dømme foul på en annen spiller, har blitt bestraffet med 14 advarsler i tillegg til at 5 spillere har fått en bot på $ 5 000,-. I tillegg legges spillernes navn ut på nba.com som en slags "gapestokk" til offentlig spott og spe, med videoklipp og det hele.

Men nå strammes beltet inn et par hakk og her er den nye "prislisten" på lureri:

  • Første overtredelse: $ 5 000,-
  • Andre overtredelse: $ 10 000,-
  • Tredje overtredelse: $ 15 000,-
  • Fjerne overtredelse: $ 30 000,-

Dersom en spiller bryter reglementet fem ganger eller mer vil det bli snakk om enda større bot (avhengig av overtredelsen) og/eller karantene.

 

Kilde: NBA.com