NBA: Dyre påstander

Det hardner til i NBA-sluttspillet, og dette med flopping har fått stort fokus i det siste. Flere spillere er bøtelagt for sine bidrag til teaterkunsten, og fredag var det også en situasjon i kampen mellom Chicago Bulls og Miami Heat som ble mye omtalt. Sterkest i omtalen var Bullscoachen Tom Thibodeau som kritiserte LeBron James for å ha floppet da han ble kraftig dyttet overende av Nazr Mohammed i en kamp som inneholdt mye stygt spill. Godt plassert stod imidlertid ringreven Joe Crawford.

NBA-dommer joe CrawfordFredag møttes Chicago Bulls og Miami Heat i United Center i Chigago, og det stod 1-1 i serien før denne kampen. Som i de to tidligere kampene ble også denne en svært fysisk affære, og de tre dommerne hadde fullt opp med å kontrollere det til tider stygge spillet. Eksempler på dette er vist i NBA TV nylig.

Mye omtalt ble en situasjon med LeBron James og Nazr Mohammed like ved midtbanen, James dro Mohammed delvis overende og pådro seg en teknisk foul fra NBA-veteranen Joe Crawford. Men da var det allerede full tenning og Mohammed sendte James i gulvet med en kraftig tohånds dytt, en handling som førte til umiddelbar utvisning.

Coach Thobodeau klaget på dømmingen til media etter kampen. Dette vet man jo hva fører til, så overraskelsen over å bli bøtelagt med $ 35.000,- var neppe spesielt stor.

Men når man ser situasjonen på video er det grunn til å lure på hva han egentlig så, og måten laget bruker fysikken til å ta motstanderen på er ikke akkurat innenfor sportens grunntanke.

Kanskje like greit at Miami vant denne kampen, de leder nå 2-1 før lagene møtes igjen på onsdag.


Kilde: Sporting News og NBA.com