Featured

FIBA: Nominasjon til Rødsand

Neste runde av Europacupene nærmer seg, og det internasjonale basketballforbundet FIBA Europe har nominert den norske FIBA-dommeren Torkild Rødsand fra Bergen til nok en kamp i Eurochallenge for Men (ECM), men denne gang Regular Season og ikke kvalifiseringskamp. I begynnelsen av november reiser han til Minsk i Hviterussland. Sammen med seg har han en russisk og en latvisk meddommer, og når kommissæren er fra Litauen får man for Rødsands del håpe at noen av de andre kan noen ord engelsk. Selv om det er et krav fra FIBA er det i praksis ikke alle som klarer seg så bra på annet enn sitt morsmål.

Torkild RødsandDet hviterussiske laget BC "Minsk-2006" spiller i gruppe G av Eurochallenge, og har foreløpig spilt to kvalifiseringskamper mot Sokumi der de gikk videre til Regular Season på målforskjell etter en seier og et tap. Gjestende Telekom Baskets fra Bonn i Tyskland er direkte kvalifisert til gruppen, og tirsdag 8. oktober åpner de to lagene den ordinære sesongen i ECM.

Dommere i kampen er Aleksander Gorshkov fra Russland (Crew Chief), Andris Aunkrogers fra Litauen og altså Torkild Rødsand fra Norge. Kommissær er Kestutis Pilipauskas fra Litauen.

Mer om deltakende lag og spilleformat på FIBAs nettsider.

Vi gratulerer med nominasjonen og ønsker lykke til i Hviterussland!