EL: CSKA vant den første semifinalen

I en fullsatt Sinan Erdem Arena var det duket for to knallharde semifinaler fredag kveld, og det hele brakte løs med kampen mellom CSKA Moskva og Panathinaikos. Og det var ikke bare på parketten at det var hard kamp, på tribunen kjempet de greske tilhengerne konstant om oppmerksomhet blant de femten tusen tilskuerne i Sinan Erdem Arena. De tilreisende russerne ga seg ikke uten videre, og når sluttsignalet gikk ble det faktisk stille på den greske avdelingen.

Semifinalen ble jevn hele veien selv om Panathinaikos ledet med gode 17 poeng tidlig i kampen. Noen turn-overe mot slutten av den andre perioden og god skyting fra CSKA gjorde at det stod 32-34 til pause.

Mot slutten av kampen var det 60-59 til russerne da den gamle helten Sarunas Jasekevicius egenhendig gjorde 5 kjappe poeng. Med to knappe minutter igjen å spille så det ut som at det skulle bli gresk seier.

Men på et siste innkast rotet det seg til fo Panthinkaikos som ikke fikk skutt det siste skuddet når de lå under 66-64 og dermed ble det CSKA som kunne triumfere.

Dommere i den første semifinalen var Carl Jungebrand fra Finland, som forøvrig fikk ballen i hodet ved hoppballen, Jose Martin fra Spania og Sreten Radovic fra Kroatia. Dommerne gjorde en stødig jobb, men en no-call i sluttsekundene var omdiskutert og kan innvirke på hvem som får finalen.

Mer informasjon og statistikk fra kampene: euroleague.net