EL: Gresk seiersfest

Søndagens finale mellom CSKA Moskva og Olympiakos ble en svært severdig affære, ikke nødvendigvis for spillet i den første halvdelen, men avslutningen var en finale verdig. Tusenvis av fans sørget for stemningen, og når dommerne også hadde full kontroll ble dette god underholdning for de 16 000 tilskuerne i Sinan Erdem Arena. Men en finsk tilskuer kunne nok tenkt seg å ha vært med ute på parketten i stedet for å være stand-by i finalen. Kveldens crew chief var nemlig fra Italia.

CSKA åpnet kampen med forrykende og knallhardt forsvarsspill, og med Kirilenkos kontroll under kurvene ble det også ledelse 34-20 til pause. Men ikke før Luigi Lamonica hadde sjekket TV-bildene og korrekt kansellert en russisk tre-poenger som ble tatt i sluttsekundet.

På det meste ledet CSKA med 19 poeng, men noen kjappe tre-poengere i starten på tredje periode knappet inn ledelsen til 53 - 48 og en time-out til russerne. Derfra ble det jevn helt til slutt, og med 10 sekunder igjen på klokka tar CSKA time-out på stillingen 61-60 på eget innkast.

En kjapp foul, to straffekast som aldri nådde kurven og et hookskudd senere var seieren sikret med 61 - 62 til Olympiacos. Og da løftet taket seg i hallen, flere tusen greske fans tok helt av etter at laget deres kom sterkt tilbake.

Dommere i finalen var Luigi Lamonica fra Italia, Jose Martin fra Spania og Tolga Sahin fra Tyrkia. Alle tre gjorde en solid innsats og hadde god kontrol over finalen.

Ettermiddagens bronsefinale gikk mellom Panathinaikos og FC Barcelona Regal, og det hele ble en litt slapp forestilling der både lag og dommere har sett bedre dager. Hverken Navarro eller Jasekevicius spilte, og crewet var tydelig i ubalanse i flere situasjoner.

Dommere i bronsefinalen var Recep Ankarali fra Tyrkia, Robert Lottermoser fra Tyskland og Olegs Latisevs fra Latvia. Barcelona vant til slutt fortjent 69 - 74 og sikret bronsen.

Mer informasjon og statistikk fra kampene: euroleague.net