EL: Maccabi vant den første semifinalen

I en fullsatt Mediolanum Forum var det duket for to knallharde semifinaler fredag kveld, og det hele startet kl 18 med kampen mellom CSKA Moskva og Maccabi Tel Aviv. På tribunen så det ut som det var påskestemning med gule t-skjorter overalt, men det var CSKA som åpnet kampen best og hadde et visst grep på isralerene. Men det glapp kraftig på slutten.

Den første semifinalen var fartsfull og jevn og hadde mye godt spill å by på. Men CSKA kom seg i ledelsen med 10 poeng som Maccabi slet med å nå igjen, og til pause var det 38-30.

Da Maccabi tok igjen og lå under 67-66 inn i det siste minuttet hadde de gule t-skjortene våknet og stemingen i Forum var upåklagelig.

Russisk innkast med 13,5 sekunder igjen skulle bare sikre seieren da de rotet seg bort og mistet ballen, en kjapp layup i motsatt ende senket russerne med 67-68 og de gule slapp jubelen løs og viste samtidig at sikkerheten i hallen ikke var helt god. Hundrevis av folk stormet banen for å gratulerer hverandre og heltene på laget.

Dommere i den første semifinalen var Sasa Pukl (SLO), Milivoje Jovcic (SRB) og Boris  Ryzhyk (UKR). De gjorde en helt greit jobb i den relativt lettdømte kampen og var akkurat passe i bakgrunnet til at man nesten ikke la merke til dem.

Mer informasjon og statistikk fra kampene: euroleague.net.