EC: Rødsand i Hellas

Det er en hektisk og kontrastfyllt periode for vår internasjonale dommer Torkild Rødsand. Søndag var han i Vollenhallen og dømte BLNO-oppgjøret mellom Asker og Gimle. I kveld dømmer han PAOK Thessaloniki mot Budocnost Voli Podgorica fra Montenegro i PAOK Sports Arena, hans tredje oppdrag i Eurocup denne sesongen. Og flere oppdrag står i kø.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)Onsdag kveld var Torkild Rødsand i den greske byen Thessaloniki og dømte oppgøret mellom PAOK Thessaloniki og Budocnost Voli Podgorica i Eurocup gruppe F.

Sportsklubben PAOK har hatt basketball på programmet siden 1928 og er en av de eldste basketballklubbene i Europa. Klubben har mange greske mesterskap og europacuptitler.

Budocnost har sine røtter helt tilbake til 1949 og har flere mesterskapstitler fra den gamle Jugoslaviatiden og en sluttspillplass i Euroleague i 2000-01. I senere år har klubben kommet til kvartfinalene i Eurocup to ganger og har nå klare mål om avansement fra EuroCup Regular Season.

Dommere i kveldens kamp var rutinerte Roberto Chiari (ITA), et kjent ansikt i mange Euroleaguekamper, Moritz Reiter (GER) og Torkild Rødsand (NOR). Kampen gikk i PAOK Sports Arena foran 1700 tilskuere. Hjemmelaget vant greit med 80-60 og er foreløpig ubeseiret på hjemmebane denne sesongen. Verdt å nevne er starten av kampen der gjestene fikk i ledelsen 7-9 for deretter å bli overkjørt av PAOK med 13-0 og dermed pauseresultat 20-9 etter første periode.

Dommerobservatør i denne kampen var den tidligere greske toppdommeren Stelios Koukolekidis, og det blir spennende å høre hvilken tilbakemelding han ga til de tre dommerne og spesielt til Rødsand. Positiv tilbakemelding fra observatørene vil nemlig fort kunne føre til flere gode kamper og hvem vet; kanskje den første kampen i Euroleague?

Mer informasjon om kampen på hjemmesiden til Eurocup.