EC: Rødsand til Frankrike

I kveld har vår internasjonale dommer Torkild Rødsand vært i Frankrike for å dømme Eurocup, hans sjette oppdrag i Eurocup denne sesongen. Det har vært spilt kamper i Regular Season Round 8 og hjemmelaget Strasbourg har hatt besøk av italienske Grissin Bon Reggio Emilia i gruppe A.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)Onsdag kveld var Torkild Rødsand i den fransk byen Strasbourg der han dømte oppgøret mellom SIG Basketball Strasbourg og Grissin Bon Reggio Emilia i Eurocup gruppe A.

Strasbourg ble stiftet i 1928 og har kjørt litt berg-og-dalbane i de franske divisjonene før de stabiliserte seg på øverste nivå. Klubben vant det franske mesterskapet i 2005 og deltok tre sesonger i Euroleague.

Grissin Bon Reggio Emilia heter egentlig Pallacanestra Reggiana og ble grunnlagt i 1974. Klubben har jobbet seg oppover i det itailienske ligasystemet og har også deltatt internasjonalt i Korac Cup og ULEB Cup.

Før denne kampen var Strasbourg ubeiret hjemme og hadde 6-1 i sine syv kamper, Reggio derimot hadde tapt samtlige bortekamper og lå med 2-5 i seire på tabellen.

Dommere i kveldens kamp var Fernando Rocha (POR), Markos Michaelides (SUI) og Torkild Rødsand (NOR). Kampen gikk i Rhenus Sport Arena med over 4000 tilskuere som kunne se sine lokale helter vinne 74 - 66 og i praksis seile inn i sluttspillet Last 32 som starter i januar.

Mer informasjon om kampen på hjemmesiden til Eurocup.